1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.310
    Допаѓања:
    248.971
    Апнуват си понекогаш и гомненце Лудо :lol: .
    Мојава дека ја чуваме во двор, знае да си касне, онака, како за десерт :D .
    А грав не сакаат да јадат, види ги ти нив :)

На strawberry06 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  2. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.465
    Jаде бре грав, јадеше 3 тацни пред некој ден, ама мноогу прди од гравот :lol: .
    Cега ми наплаќа она на мене :rofl: со прдешки ми се одмаздува :D

На Divinebutterfly, stylishh, papagal4e и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Пред 1месец зедов ново куче прво не излегуваше од дворот а сега почна да шета по комшиите и им ги влече обувките и им ги носи кај нас. Во ред е нека влече ама нека напрваи барем пар а не се по една :D
    Ама како и да е јас многу си го сакам заради него ни идат комшии на мала за да си ги земат обувките.

На strawberry06 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    И мојот јаде гомца. Туѓи секако, свои јок.
    Изгледа важи она "туѓото е послако" |(
    Посебно јаде гомца од врапчиња, ластовички и други птици и он го чисти патот од нив.
    Инаку мене ми беше ептен чудно па читав за ова и било нормално, мислам не до толку нормално ама сите кучиња тоа го правеле, а и имало витамини бе :rofl:
    Исто се чудев дома јадење има он ќе отиде на улица и пасе трева :fubar:
    А тревата всушност го забрзувала варењето на храната и посебно сме приметиле ако нешто го боли мешето или ете гасови има оди да јаде тревичка и полесно му после тоа.
    Будалетинки бе :)

На JuLleE, strawberry06 и ludoto19 им се допаѓа ова.
  5. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.465
    леле и мојава пасе тревааа.... и тоа ептен и го има меракот, ко некое јагненце е, си кине си јаде, ама после повраќа од тревата, затоа ја карам не и давам.
    инаку стандард и е.
    а ова гомно не знам од што беше, сигурно не беше од врапче..
    животот ми се скрати, како бездеше ау ма корне, отворив прозор, изветреав изнапрскав со спреј не се трпеше :D

6. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    496
    Инаку знаете ли каде можам да најдам куќичка за куче :) и дали ја знаете отприлика цената? :D

7. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Епа да може да повраќа од тревата.
    Мојот не јаде стално туку ако го боли мешето. Бидејки сме приметиле некад не сака воопшто, некад сам оди кај има трева и трча да пасе. Да пасе баш ко овчичка какво што е бело :D
    Абе јас прашав за тревата и ми рекоа остави го убаво е да јаде.
    И мојот повраќа некад од неа, претпоставував дека после полесно му е. Или ќе поврати или ќе го искака побрзо, како и да е позитивно им е.
    Ако нешто видиш да ждрига или пртка остави ја да јаде, подобро ќе и е.

Иначе кога спомнавме овчичка се сетив на еден момент.
    Комшии мои лани земаа јагненце за да го заколат некој празник беше.
    И Рики имаше прва блиска средба со јагненце. Иначе исти бели таа висина.
    И Рики не можевме да го тргнеме од јагнето. Сакаше да си игра со него.
    Будала. Изгледа се пронајде со него и онака волна произведуваат и двајцата :D
    И така малку се играа, скокаа и трчкаа, не знаеш на моменти кое е кучето кое е овчичката.
    Животинчиња бе :wasntme:

На ludoto19, BoaVista и JuLleE им се допаѓа ова.
  8. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.310
    Допаѓања:
    248.971
    И мојава пасе трева кога и е лошо, кога сака да поврати.
    Кога ќе се сетам летово колку беше болна срцето ми се кине. Едвај ја излечивме, ама ептен е ослабнета сега, а и стара е, околу 10 години е веќе, човечки.
    Ни рекоа да ја усмртиме ние, ама никој немаше храброст и со сите сили ја спасивме.
    Не сакате да знаете какво е чуството да гледате како ви умира кучето. Исто како да губите човек. Секој ден плачевме.
    Кучкава моја ни е како сестра дома, и на Бадник дури и делиме дел и на нејзе.
    Уф, се разнежнив овде, а еве ја се кара надвор со тенџерето, гладна е :D :D.
    Некогаш ни тера инат и не јаде ако ја заборавиме :wasntme: .
    Фраерка се прави.

На LilBaby, kravce, rossonerka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Моето обожава да си јаде коњски гомца и тоа во голема количина.Пасе трева од таа долгата и после тоа повраќа и многу тоа и помага за прочистување.

10. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.807
    Допаѓања:
    52.965
    Значи само мојава ја неам начекано да јаде каканици :D (може скришно јаде, и е срам од нас :D ) Иначе трева, да, кога и е тешко на мешето, знае и да и се закачи меѓу забите, и мн е смешна, баш како некое тревопасно животинче :toivo:

11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.465
    Mа секое гомно ќе го претрпам, ама човечко ако е, :drunk: нема шанса :D A не знам што гомно јадеше...
    ама остави што ќе го јаде, ама после тоа бре, муцката и корне, вчера 10 пати ја изрибав у када, и муцката и ја трлав :puke:

12. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Вака сега имам куче хаски се вика луси.Има три дена несака ништо да јаде можно е да го има изедено желчети мало можно е и бремена да е а и болна нешто.Кога му беше време за парење ја има на балкон ама преку ден ја оставав надвор во паркот ама таму имав и желче мало пред 2 дена ги отвори очите ама неможам да го најдам желчето :(.Што да правам многу ми е жал само лежи и со тажен поглед ме гледа :( :( :( :( омилената храна и ја правам ама не ја јаде дури јас ја хранам ако некој знеа што да правам нека пише фала однапред

Имам дома вакцина за беснило како да му ја стам пошто ми е страв да не ми направиит нешто.Проблем ми е зш несака возење повраќа :(

13. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Не е од беснило,туку можеби желката неможе да се свари внатре у стомак.Јас би ти предложил да ја однесеш на место кад еима трева свежа иако сега баш и нема, да си касне малку и да поврати ке и олекне.Поздрав

14. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Фала многу баш ја изваддив надвор одма трева почна да јаде фала позз :* :* :*

15. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Можно е да ја боли стомакот и зато дане јаде трева или има некој проблем во стомакот...И мојата многу јаде трева од петтиот месец почна да јаде а сега има година и три месеци :D :D .Оставија нека јаде ;)

16. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    И сега како е???

17. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Многу добра весела игра :D :D :D

18. strawberry06

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    496
    Тоа е супер вест баш се радувам :D

19. strawberry06

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    496
    Сакам да го заштитам кучето од болви и крлежи :) Видов дека има привезок кој се става на ланчето од кучето и тој привезок штител од болви и крлежи до 2 години :o Инаку тоа привезоче чини 3000денари.Незнам дали да му го купам :^) Ако некој го користел нека ми каже дали тоа помага или е само лага со која само ке ми ги земат парите и нема да направам ништо :^) Поздрав

20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Не е лага,тоа навистина штити,но има мноогу по евтина варијанта има огрлици со специфичен мирис против болви и крлежи.Сепак,јас би ти предложил да купиш капки кои се ставаат на крзното и од нив бегаат болвите и крлежите.Не се скапи сега незнам колку точно повеќе од 500 не се никако ќе прашаш и ќе ти кажат.Позз