Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. natashaaa

natashaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Домашни миленичиња

Имам маче го чувам дома но бидејќи живеам во куќа го пуштам надвор,фаќа многу крлежи а болви не нз постојано го чистам но неможам кога и да испадне надвор се враќа полно со крлежи..
    Дали некој знае некој спреј,шампон било што ??
    ве молам за помош
    фала од напред :D

2. strawberry06

strawberry06 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    Другарка ми сака да купи помераниан ама незнае ни една одгледувалница.Ако знаете накоја одгледувалница напишете ми :D Поздрав

3. strawberry06

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    Домашни миленичиња

Купи Protector или Fronline.Тие се супер заштита за кучињата и мачињата.Ама ако кучето веке има болви најдобро е да ставиш ампула Неостомосан (Neostomosan) која се раствара во 5 литри вода, и кучето ќе го потопиш цело со водата и нека стои накиснато со водата 2/3 минути и сите болви моментално ќе умрат, а потоа само избриши го кучето со пешкир и ќе биде како ново. :D Се надевам дека ти помогнав.Поздрав :D

4. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    http://www.duskalo.mk/viewlisting.php?view=2985 нема одгледувачници но увезуваат.А и секако скапи ќе бидат зашо сега се на врв популарноста како што беа хаските пред 3-4 години а сега наефтинија.Но,треба таа да се консултира со некој што чувал такво куче да и објасни подобро зашо не се едноставни за чување ,ова не е куче обично ова е лав во минијатурна форма...почнувајќи од хиперактивноста

На strawberry06 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. kika18

kika18 Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    14
    Моето куче вечер кога ќе си легнеме многу квичи. Што да направам за да не квичи? До автобуска се слуша!

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ако е " тазе" секако ќе квичи и тоа 3-4 вечери додека да свикне,нишо нема шо да му прајш,ќе трпите! така е секогаш првиот пат.

7. natashaaa

natashaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    5
    Домашни миленичиња

strawberry06 фала многу ќе купам утре и ќе направам како што ми рече :D

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    А добро би било и огрлици такви против болви да земеш и да ставиш околу врат на миленичето кога го шеташ,нема да го напаѓаат...зашо пример после бањата со капсулата ако го истераш наредниот ден пак ќе с енаполни болви паќ ќе треба да го бањаш затша земи си и такви огрлици малце неприајатно мерисаат.

9. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    кученцето мое го бањав до сега два пати, и само од прилика два дена после бањањето не мириса, после тоа пак а постојано после мочкање го бришам, незнам како да се справам со ова ? не мириса целото туку 'интимниот дел' да кажам :D :D како се справувате вие со вашите милениленичиња? да напоменам женско е :)
    п.с понекогаш и пудра и ставам али пак после некое време ке замириса.

10. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.077
    Неможеш и несмееш да го третираш кучето како човек и да му ставаш пудри и такви работи, може да му наштетиш!
    И куче е, нормално е да мириса. Имаш во Џамбо влажни марамчиња за кучиња можеш со тие да го бришеш, никако не му ставај пудри и други работи што се наменти за луѓе, а не за животни. И немој да го бањаш пречесто, кога го шеташ само ноџињата миј му ги отпосле. Куче е, неможе да очекуваш да мириса убаво :^)

11. DiPi

DiPi Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    29
    Го бришам постојано али со обични влажни марамчиња што јас ги користам, знам дека неможе а да не мириса , али водам грижа голема за неа па мислев да не сум згрешила некаде, да не треба некој друг третман да му правам :) :)

12. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Како да знам дека мачката е бремена :)

13. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Па со тек на времето стомачето че и расте.Јас на моето куче дознав дека е бремена многу повраќаше и не сакаше ништо да јаде сега кај мачките дали е исто незнам :/

14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Нема да сака да излегува многу,стомачето ќе и расте,ќе избегнува мачори...мислам дека треба да ти е бремена,зашо фебруари и март се парат....сите мачки сега се бремени :D

15. love.summer

love.summer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    24
    Ти благодарам,мислам дека ги има скоро сите симптоми :)

16. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Епа ај со среќа нека е,ќе не викаш на мекици...а раса е нешто или доместик си е...? :D

17. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Дечки пред 2 дена добив рипка на подарок.. Заедно со аквариумче, и храна и на другарка ми и рекле дека од храната треба да и давам 4-5 зрнца по 2 пати на де.. значи на сабајле и навечер
    А ја не знам ни што вид на риба е ни на колку време да и ја менувам водата.. ако има некој да ми каже ке ви бидам благодарна :) еве и слика ке ставам

Прикачени фајлови:

18. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Како шо ми изгледа,караш е рипчето...ќе и ставаш по толку храничка и водата ќе и ја менуваш 2 пати во 10 дена значи на секој 5 ти ден водата ќе и ја менуваш.Во 3 големи шишиња пластични(4,5 литри пошо гледам куглата ти е од тие поголемките како мојата) ќе оставаш на 4 от ден да отстојат на собна температура со отворени капачиња за хлорот да испари и после ќе им ја смениш водата.

19. strawberry06

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    497
    една моја другарка сака да си земе куче од вардариште :) Ама прашува дали ќе може понатаму да го носи надвор од државата за одмор бидејки сепак не е расно и нема педигре.

20. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ќе може,пасош ќе си му извади немора да има педигре.Битно е да има амболантска книшка и здраствената состојба да му биде добра и секако поведението :D