Домашни миленичиња Имам маче го чувам дома но бидејќи живеам во куќа го пуштам надвор,фаќа многу крлежи а болви не нз постојано го чистам но неможам кога и да испадне надвор се враќа полно со крлежи.. Дали некој знае некој спреј,шампон било што ?? ве молам за помош фала од напред
Другарка ми сака да купи помераниан ама незнае ни една одгледувалница.Ако знаете накоја одгледувалница напишете ми Поздрав
Домашни миленичиња Купи Protector или Fronline.Тие се супер заштита за кучињата и мачињата.Ама ако кучето веке има болви најдобро е да ставиш ампула Неостомосан (Neostomosan) која се раствара во 5 литри вода, и кучето ќе го потопиш цело со водата и нека стои накиснато со водата 2/3 минути и сите болви моментално ќе умрат, а потоа само избриши го кучето со пешкир и ќе биде како ново. Се надевам дека ти помогнав.Поздрав
http://www.duskalo.mk/viewlisting.php?view=2985 нема одгледувачници но увезуваат.А и секако скапи ќе бидат зашо сега се на врв популарноста како што беа хаските пред 3-4 години а сега наефтинија.Но,треба таа да се консултира со некој што чувал такво куче да и објасни подобро зашо не се едноставни за чување ,ова не е куче обично ова е лав во минијатурна форма...почнувајќи од хиперактивноста
Моето куче вечер кога ќе си легнеме многу квичи. Што да направам за да не квичи? До автобуска се слуша!
Ако е " тазе" секако ќе квичи и тоа 3-4 вечери додека да свикне,нишо нема шо да му прајш,ќе трпите! така е секогаш првиот пат.
А добро би било и огрлици такви против болви да земеш и да ставиш околу врат на миленичето кога го шеташ,нема да го напаѓаат...зашо пример после бањата со капсулата ако го истераш наредниот ден пак ќе с енаполни болви паќ ќе треба да го бањаш затша земи си и такви огрлици малце неприајатно мерисаат.
кученцето мое го бањав до сега два пати, и само од прилика два дена после бањањето не мириса, после тоа пак а постојано после мочкање го бришам, незнам како да се справам со ова ? не мириса целото туку 'интимниот дел' да кажам како се справувате вие со вашите милениленичиња? да напоменам женско е п.с понекогаш и пудра и ставам али пак после некое време ке замириса.
Неможеш и несмееш да го третираш кучето како човек и да му ставаш пудри и такви работи, може да му наштетиш! И куче е, нормално е да мириса. Имаш во Џамбо влажни марамчиња за кучиња можеш со тие да го бришеш, никако не му ставај пудри и други работи што се наменти за луѓе, а не за животни. И немој да го бањаш пречесто, кога го шеташ само ноџињата миј му ги отпосле. Куче е, неможе да очекуваш да мириса убаво
Го бришам постојано али со обични влажни марамчиња што јас ги користам, знам дека неможе а да не мириса , али водам грижа голема за неа па мислев да не сум згрешила некаде, да не треба некој друг третман да му правам
Па со тек на времето стомачето че и расте.Јас на моето куче дознав дека е бремена многу повраќаше и не сакаше ништо да јаде сега кај мачките дали е исто незнам :/
Нема да сака да излегува многу,стомачето ќе и расте,ќе избегнува мачори...мислам дека треба да ти е бремена,зашо фебруари и март се парат....сите мачки сега се бремени
Дечки пред 2 дена добив рипка на подарок.. Заедно со аквариумче, и храна и на другарка ми и рекле дека од храната треба да и давам 4-5 зрнца по 2 пати на де.. значи на сабајле и навечер А ја не знам ни што вид на риба е ни на колку време да и ја менувам водата.. ако има некој да ми каже ке ви бидам благодарна еве и слика ке ставам
Како шо ми изгледа,караш е рипчето...ќе и ставаш по толку храничка и водата ќе и ја менуваш 2 пати во 10 дена значи на секој 5 ти ден водата ќе и ја менуваш.Во 3 големи шишиња пластични(4,5 литри пошо гледам куглата ти е од тие поголемките како мојата) ќе оставаш на 4 от ден да отстојат на собна температура со отворени капачиња за хлорот да испари и после ќе им ја смениш водата.
една моја другарка сака да си земе куче од вардариште Ама прашува дали ќе може понатаму да го носи надвор од државата за одмор бидејки сепак не е расно и нема педигре.
Ќе може,пасош ќе си му извади немора да има педигре.Битно е да има амболантска книшка и здраствената состојба да му биде добра и секако поведението