1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.327
    Допаѓања:
    41.644
    Луѓе дајте кажете чаре оти моите полудеа дома.Моево кученце е старо пола година а од март месец е кај нас, го чуваме во стан.За сите работи јадење, спиење и се друго слуша и знае како треба, се научи, ама за мочањето значи нема спас.Уште што не пробавме, тепање со весник, со рака, објаснување, карање и ништо, џабе.Го шетаме или цел ден е надвор и не моча, само што влегуваме дома се измочува на плочките кај мене пред соба.Значи веќе немаме живци, само бриши рибај ама веќе се умиришува, колку и да чистиш чинам влага фати.Бевме трпеливи, ајде ќе научи, ќе потпорасне, сам ќе сфати, ништо.И тоа те гледа во очи и моча, значи од инат како да го прави тоа, тврдоглаво е.
    Се плашам дека ако не се научи скоро татко ми ќе се разлути, пошто и сега само дума и дума и ќе го испрати кај баба ми на двор.Мака ми е го засакавме ама стварно од ова веќе аман.Не е мал пола година а и не е малку дома за досега да не сфати каде треба.
    Кажете некое чаре, трик, финта што и да е, аман.

2. White-Lady

White-Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Секогаш пред да му се сомочка кученцето сигурно прави некој гест, но вие не го забележувате.Еден ден биди цел ден со него и кога ќе се се смири и го видиш се мести за мочкање одма надвор.Пробај така неколку пати и запази во кое време му доаѓа да мочка и секој ден во исто време носи го надвор но давај му простор сигурно додека му дреми некој надглава нема да се помоча. Јас имам куче женско и така е воспитана секој ден во исто време јадење,шетање,какање, мочкање и си немаме проблем :)

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    И јас им ги давам тие, мачорот мој дури не јаде сува храна ради тие конзерви. Им купив исто други не ги јадеа... Не знам што ставаат внатре, во содржината се си е прописно, а и секако нема да пишат дека има нешто штетно. Единствена разлика што приметив е дека во другите конзерви има многу повеќе лој и помалку мевца, а овде ги има повеќе.. Како и да е конзервиве многу повеќе им штетат премногу се мрсни за нив, ако можеш навикни го мачето само на сува храна најдобра е за нив :)

4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.125
    Грицки пак ти. :D
    Тоа за неа е ко, чисто на заб да стави нешто. Да глумета, да чмачка, вртка нешто у уста - Да ти каже, колку е многу, ама најмногу на свет гладна. :)
    Гарфилд мачкиште е ова. Аждер. Сипка нема. Грицките и се мезе. Дур беше помала ги јадеше повеќе. Сега онака. Чат-пат и текнува да крцне некое.
    Ништо. Ќе си останеме на конзервиве.
    Може ќе престанат да се мирисаат некој убав сончев ден.
    :)

едит: имаме пробано и со тоа да не и купуваме од конзервите и да и ставаме само месо, чисто обично месо, риба и сл... ама џабе. Протестира со глад.

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Незнам дали си пробала со стандардот, штом се измочка муцката во мочката и со весник по газ, и викај му гласно. Одели цел викенд еве сега, 3 дена нон стоп пази го што прави, штом направи беља, по газот нека си добие малку и откако ќе го искараш, биди лута, не го мази.
    Шетај го обавезно или изнесувај го таму каде што сакате да извршува нужда и пази го штом надвор се измочка дај му награда, можеш некоја бисквита, смоки...помази го и стандард „Браво, бла, бла“.

Ова со наградиве е стандард техника и скоро секогаш дава резултат.

На 1209 и figgiMK им се допаѓа ова.
  6. Chupe

Chupe Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2011
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    421
    Не бре каква тужба какви бакрачи, крзното како крзно пак ќе порасни. А инаку сакав со машинка да пробам јас да ја шишам , ама братучетка моја е фризер за луѓе :lol: и ми кажа дека со таква машинка не можже оти и е многу јако влакното.
    Ќе се снајдам некако, додека не ми пукне филим па да земам сама да ја стрижам како овцичка :rofl:

7. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    На нашиот му е мнн мнн меко влаконот инаку ние пробавме да го стрижеме со машинка (секако не профи за кучиња)... не ни беше успешно па затоа прво добро чешлање - мнн клипови на јубетубе- :lol:
    и се фативме со раб со дечко ми
    Финтата беше во тоа што со рака премерувавме колку да му оставиме а колку да му кратиме( станува збор за пудла) - му кратевме над 2 прста должината која е, а за Главчето ни беше посебен момент поради ушињата мора да има позабавна фризура ... па така таму ја игравме стрижи како мислиш но малу подолго да се фати од она на телото - а и за опавчето- палма стил му оставивме....
    после 2рото бањање( ние го бањаме на еднаш на 8 дена) мнн му легна фризурката - а тој е мнн радосен и секако полесно му е на оваа жештинава која беше..

8. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Зошто и после операцијава на мачките-доаѓаат мачори ?? :fubar:

9. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Ги осеќаат фермоните кои излегуваат благодарение на лачењето на хормоните,тоа ќе продолжи 2-3 месеци и после нема...

На Sara123 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Луѓе,папагалот на баба ми загина :(
    Таа умре пред 1 недела а 8 години чуваше папагалче розенколис.Ама ете го,и тоа умре,се чудам дали е од тага оти тие се љубовни папагалчиња,а тоа никогаш не бегаше одкај баба ми и на тераса излегуваа дури не се осмелуваше да летне да избега од нејзиното рамо

На zhap4e и Sara123 им се допаѓа ова.
  11. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    А после нема да доаѓаат воопшто?
    Ако е така,навистина ми е мило.
    Што убаво ќе ми биде :)

12. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Имам 2 мачори, едниот е 5-6 месеци а другиот година и нешто, има 2-3 дена овај големиот зема му се качва на малото :) а малото квичи кутрото, не е за смеење ама стварно незнам шо да напрам, жал ми е за малото.

13. Leo83

Leo83 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Dgirlll би ти препорачала да го кастрираш барем едниот, зашто тешко дека два мачора ќе живеат заедно, посебно кога малото ќе созрее полово...ќе имаш проблеми, ќе се тепаат, знаеш мачорите се многу територијални...

На Dgirlll му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Нема да доаѓаат послем,ќе насетат дека не е репродуктивно способна и ќе изгубат интерес за неа ;)

15. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Хххх мојот бегналски така ми правеше на раката на мене,тоа е исто како кај нас за време на пубертет кога хормоните се луди на се и сешто се палиме.Само ќе страда помалото маче,оти овој се тренира на него ....

16. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Мачорот мој сега кога беше потопло деновите, дали се расипа храната стоеше околу еден саат во кујна, значи не надвор внатре, јадеше и поврати. Утредента пак исто. Со сувата храна тоа нема да се дешава затоа што е дехидрирана и не се расипува ни на +40 ни на -20. Плус изгледаат вака како грицки за нас, али уствари во стомак кај животинките се дуе и буквално исто испаѓа како да јаделе мевце :) Само што ете, кога ќе ги научиш на помрсна и повкусна храна тешко е да ги одвикнеш. Не можам да го научам, пробав да не го хранам со ништо друго додека не пројаде, му ја јадел храната на мачето у комшии па проблеми глупости и дигнав раце :D

17. lusi17

lusi17 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    143
    Секогаш пред да му се сомочка кученцето сигурно прави некој гест, но вие не го забележувате.Еден ден биди цел ден со него и кога ќе се се смири и го видиш се мести за мочкање одма надвор.Пробај така неколку пати и запази во кое време му доаѓа да мочка и секој ден во исто време носи го надвор но давај му простор сигурно додека му дреми некој надглава нема да се помоча. Јас имам куче женско и така е воспитана секој ден во исто време јадење,шетање,какање, мочкање и си немаме проблем :)[/qu

Јас моето го двикнам 3 месеци со ред го правев истото станував во 06:30 и ја носев на мочкање кај местото што ја сакам оти кучијата мораат да мочкаат од сабајле полсе ко че дојдев од школо после кун 21:00 часот и си се научи пробај и ти така

18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.327
    Допаѓања:
    41.644
    Јас денес додека го шетав моето кученце пред зграда најдов две мали кученца, не знаев дали се нечии па почекав некое време да видам дали некој ќе ги бара ама не дојде никој и ги зедов кај мене во влез ги нахранив и сега спијат.Мислам дека не се домашни пошто беа изгладнети и нечисти, ама ептен се мали дали имаат 2 месеца, мајката сигурно ќе ги бара ама досега немам забележано долу пред зграда некое куче слично на овие.Многу се мили незнам што раса се, ама убави кутриња се, се гледа, јас немам услови да чувам уште кученца па сега не знам што да правам со нив, дали да ги симнам пред зграда, вајда мајка им ќе ги најде, ако не ги напуштила или...ако некој сака кученце нека ме контактира, мене ми е грев да ги оставам така долу.Беа гладни и изморени.

19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Сигурно некој ги оставил,не се од мајка оставени оти мајка им не би ги оставила на улица туку би ги сокрила и секако не би ги оставила сами. Пријави ги овде кученцата и секако напиши ја нивната сторија
    http://www.facebook.com/pages/SPAS-ZA-Z ... 9817651321
    јас таму ставав на оглас едни улични кученца шо ги прибрав у стан кој што ни е издаден кај едни цимери мораа да ги чуваат на една мала тераса и ги вдомија луѓето ...

20. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    Девојки ај даве пршам нешто :) од која возраст купињата почнуваат да мочкаат онака машки со крената нога?? На дечко ми кучето е скоро 7 месеци уште мочка како педерче :D а мани друго па и почна да рипа на сите кучиња без разлика дали се машки или женски и почна да се струга од сечија нога :D прав загорен манијак е :D