1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грижа за домашните миленици

Дискусија во 'Дом' започната од snake, 13 јануари 2010.

1. dancing.in.the.rain

dancing.in.the.rain Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    142
    Прашував со намена за да добијам совет, не критики и фала ви на времето што сте го потрошиле за да пишете за мојот проблем. Како и да е, кученцето денес беше однесено на ветеринар и утврдено е дека нема ништо што ќе го влоши неговото здравје. Благодарам уште еднаш.

2. Nutricionist

Nutricionist Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Е така,ти реков дека нема ништо според симптомите што ги опиша,едноставно ниакква токсична материја немало само си сакало да си попасе тоа...и секогаш кога сака да пасе и повраќа,не се испаничувај :D

На dancing.in.the.rain му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    После 2 дена дај му ако има сеуште глисти,оти сега си му дала неможе веднаш да функционира ако и по 2 дена има глисти пак дај му :D

4. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Има ли начин мојов мачор да се стабилизира и да престане да и рже на сестра ми?
    Од кога е дојдена, штом го викне, или сака да му даде храна, лудиов и рже, како да е највечи непријател. Мислам дека е заради тоа што сестра ми чуваше куче и доаѓаше со него понекогаш, па ја запамтил мачоров. Ама мора да се научи на неа, пошто сестра ми почнува да се плаши од него.
    Како да го средам? Или време е да лета, кај другарките во двор?

5. Cataleya

Cataleya Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    621
    читав,читав низ темава ама никаде не прочитав за сирупче за прочистување од глисти ??? јас до сега имам искуство само со кутриња и на сите сум им давала сируп за глисти ,тука прочитав само за таблета .имам мало маченце и сакам да му зеам од аптека нешто ,па сакав да прашам дали може и со сирупче мачињата да се прочистат од паразити ??? фала однапред

6. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Сестра ти мора сеуште да има фермони од друг мачор или пак од некое друго животно па тоа насетува кога таа му се приближува...
    Нека му се приближува постепено давајќи му храна или лакомство и све ќе биде во ред и нека му зборува..

Да,може секако ...

7. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Мачево го немам забележано да кака 1 недела.Газето му е чисто дури, а обично имаше трага од гомце.
    Во песокот нема ништо, е сега надвор ако кака, ама не би му било газето чисто ако кака...
    Што да му дадам? :worried:
    Си мочка редовно, за тоа е супер ама какањето... :(

8. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    За да продолжи да кака,дај му млекце да се напие! Тоа како лаксатив ќе му заделува ама само еднаш,повеќе не :D

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Таман пишав, се искака. :D

Него сега па друго...
    Увцето му е спуштено малку, и цело време го чеша и ја тресе главата.Пред некој ден го раскрвари од чешање.
    Можно ли е бубачка да му има влезено па да го чешка, или некоја инфекција ќе да е? :worried:

10. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Мислам дека болвичка фатило или пак крлеж некој го каснал па се иритирало местото...

На MacaLove му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.464
    дали смее кучето да јаде цреши? :)

12. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    да ама измиј ги да не бидат прскани со сретства против инсекти или болести за дрвата што ги прскат, и може слободно да јаде, кај мене кучето дури и трудничко е ама црешките си ги обожава па фала богу нушто не му е.
    Инаку дали некој знае скаларите дали фрлат икра, и колку време треба да се чека за да се изведат малите??

На ludoto19 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    И кога сите ќе те напуштат, тоа е сеуште тука и мафта со опашката!

14. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    1.226
    Јас барем колку што знам премногу било тешко да се размножуваат скалари. Требало посебни услови погодена да им е температурата и не знам уште што. Јас кога купував риби од продавницата ми го кажаа ова. :)

15. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    епа кај мене највероватно скаларот исфрлил јајца, многу се ситни и сите се залепени на греоачот, и скаларот цело време стои до нив и не дозволува другите риби да се доближат, за тоа претпоставив дека е икра, е сега не го знам натаму процесот како оди, прв пат ова се случува, дали да го извадам греачот и скаларот и да ги ставам во друг аквариум на раат да се изведат?? Скроз сум збунета... :?:

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    На дечко ми му подарија маче за роденден.
    Помило маче не сум видела, цело сивко, со малку бели шарки на стомачето.
    Ама до вчера било заедно со браќата и сестрите, а сега е само :(
    Цела вечер цивкаше, неможевме до 3 да заспиеме, па со нас го земавме да си спие :D
    Се смири со часови бркања и убедување да не се плаши, а многу се плаши и бега од сите, само со храна во рака доаѓа, инаку никако.
    Значи најадено е, напиено, исакано, мочано, нагалено и пак мјаика со саати и не престанува.
    Честа појава е ова, или има некое друго проблемче?

17. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    759
    Допаѓања:
    1.226
    по ова би требало да се икри.Ама и јас не знам што понатака. Јас имав златни рипки а дечко ми има скалари.Ама кај него ова се нема случено :D ај ќе го прашам можеби знае нешто :)

18. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Најверојатно му недостига семејството (т.е мама Мачка) и е исплашено.
    Ставете му шише топла вода до него и саат ( наводно чукањето на саатот му личи ако чукање на срцето на мајката, па затоа се смирува).

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nutricionist

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    279
    Да,исто како и кај кучињата така и кај мачките се случува тоа.Најдобро е да му ставиш некое плишено мече со него и како што рече Блонд некој саат да отчукува за да мисли дека е срцето на мајката па и ако имаш од тие перници што се полнат со жешка вода,наполни му со топличка вода и стави наметка,и мечето и саатот и би требало да е во ред...исплашено е сега,уште 1-2 вечери и ќе се навикне...сепак со дечко ти,ова е добар тренинг за кога ќе имате деца :D

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Фала ви девојки ќе му кажам за саатот, и ќе му земем некое мече или играчка да си игра.
    Му дадовме едно топче ама нешто не беше фасциниран, збунето е уште да и исплашено.
    Инаку за болдон се изнасмеав ама стварно е така :D
    Синоќа му правев друштво за да не биде сам со мачето, неговитe не беа дома, 100 пати стана да го провери, да го види, дека многу мајукаше, и го зафркавав дека како татко да ми е :D
    Ама жално е да го слушаш како мјаука цела вечер од жал, и да не направиш нешто.
    А многу е мирно и паметно само си знае каде да кака, да моча не гребе, не ржи само се плаши многу :)
    фала уште еднаш за советите, се надевам дека ќе се навикне во брзо време :)