не се секирај снаат да се вракат мојата стара мачка така правеше тражеше мачори за парење да сезона за парење им е и мојата е во таа фаза но не шета дома е чека мачори да им доагат Затоа не грижи се ке се врати
Јас вчера семав едно апче против паразити ама јас и кажав поточно да ми даде против тенија да не фака мачешка тенија....па ништо не ми кажа дека може да се и против бубачки едно апче земав 30ден. е го делам на 4 дела едно делче преку една недела им давам, во храната им го ставам пошто така несаака да го голтни
Ајде и тука да си прашам.... до кое колено може да се парат кучињата? Или ако не сум јасна, да појаснам, пример моето куче кај и да е ке и дојде периодот за парење, е сега најдовме партнер ама во педигрето пишува дека имаат исти дедо. Па сега не знам дали тоа е второ или трето колено. Судијата кој ја оценуваше вели може да се пари, ама ветеринарот се спротивставува на ова мислење. ако знае некој нека пише. Поздрав
Тоа апче ти што си го земала 30 денари ти е за глисти,како што ти рекоа погоре за внатрешни паразити и нема врска со болвите,за болви има ампули што чинат 200-300 денари и ќе ти ја нанесат во пет шопот или на ветринар.Сто пати прашав па ќе искористам уште еднаш да си ја пробам среќата.Каде да му ги купирам ушите на магаренцево мое и колку ќе ме чини?
Ke pisuvam na latinica oti mk fond ne mi raboti.. sakam da te prasam zosto se odlucuvas na takva postapka mislam deka tocno razbrav sakas da mu gi seces usite na kuceto? epa vaka porano koga nekoj moroni gi koristele kucinjata za borbi im gi secesele usite za da ne si gi grizaat vo borenjeto,bidejki usite na kucinjata se naj osetliv del od nivnoto telo.Vo amerika gledam deka uste im gi secat no mene mi izgleda kako nekoja moda za da izgledaat postrasno znaci no comment inaku vo zapadna evropa Francija.Svajcarija,Holandija i da ne nabrojuvam secenjeto e zabraneto so zakon.Jas sum protiv taa spored mene glupava moda no ne me sfakaj pogresno jas samo sakam da si go kazam moeto mislenje pozzz
Јас вчера семав едно апче против паразити ама јас и кажав поточно да ми даде против тенија да не фака мачешка тенија....па ништо не ми кажа дека може да се и против бубачки едно апче земав 30ден. е го делам на 4 дела едно делче преку една недела им давам, во храната им го ставам пошто така несаака да го голтни [/quote] Тоа апче ти што си го земала 30 денари ти е за глисти,како што ти рекоа погоре за внатрешни паразити и нема врска со болвите,за болви има ампули што чинат 200-300 денари и ќе ти ја нанесат во пет шопот или на ветринар.Сто пати прашав па ќе искористам уште еднаш да си ја пробам среќата.Каде да му ги купирам ушите на магаренцево мое и колку ќе ме чини?[/quote] Ke pisuvam na latinica oti mk fond ne mi raboti.. sakam da te prasam zosto se odlucuvas na takva postapka mislam deka tocno razbrav sakas da mu gi seces usite na kuceto? epa vaka porano koga nekoj moroni gi koristele kucinjata za borbi im gi secesele usite za da ne si gi grizaat vo borenjeto,bidejki usite na kucinjata se naj osetliv del od nivnoto telo.Vo amerika gledam deka uste im gi secat no mene mi izgleda kako nekoja moda za da izgledaat postrasno znaci no comment inaku vo zapadna evropa Francija.Svajcarija,Holandija i da ne nabrojuvam secenjeto e zabraneto so zakon.Jas sum protiv taa spored mene glupava moda no ne me sfakaj pogresno jas samo sakam da si go kazam moeto mislenje pozzz [/quote] Не те сфаќам погрешно немај гајле,пред се скоро сите примероци од неговата раса се со купирани уши и опаши,второ многу ми е поубав така,и му смета тоа опашот огромен,јас го чувам во стан и се живо и диво бутка.Ама опашот најверојатно нема да го сечеме зошто веќе има 8ипол месеци и не сакам да го боли,а ушите сакам бидејќи и така ми препорачаа,ма да ништо не е сигурно само се распрашувам. Еве ќе пуштам слики какви се со уши а какви без,башка кога ќе го шетам во околината има многу азијати коишто напаѓаат не сакам да го повредат повеќе ако го дограпчат.А за борење ја цуваат оваа раса,ама јас никогаш не би можела тоа да го гледам,дури сакав на темиве да прашам дали има бе луѓе некаков закон за тие борби?ги мразам овие работи,а и не сакам искрено да ми го украдат кучето за такви гнасни работи не дај боже toa im e nekako kako odlika na rasata.
Приголемко е кутрето и за опаш и за уши кроп без да го буквално осакатите. Требало кога сте го земале како кутре да се распрашате при првите вакцини, ако веќе сте размислувале дека естетски така сакате да е. Најстаро кутре до 4 месеци, сега веќе рскавците се стврднати и оформени.
плис ми треба помош од вас ,на кутрето мое нешто не му е добро не сака да јаде еден ден беше ок му дадов да јаде саламче ,рипче млекце со лебче и другиот ден пак не сака да јаде само лежи и проливче има, има 3 месеци што да му дадам за да оздрави
Направи му чај, било каков, ете камилица/нане нека е, нека го испие...исто и двопек или сушен леб што ти останал, па би требало да се оправи ќе си видиш, во спротивно однеси го на ветеринар
Луѓе од вчера земав хрчак,не го чувам во кафез туку во нешто како аквариум ,како да кажам,па да аквариум ама татко ми го има направено,зашто како мала цело време хрчаци чувавме во тоа.Му сменив денес пилевина зашто му купив тркало вакво,исто е како ова на сликата: И му купив онаква поилка за вода што е. Е сега прашањето ми беше нешто околу грижата,па ако некој се разбира ако може да ми ги одговори неколкуве прашања ке му бидам благодарна. 1.На колку дена да му ја менувам пилевината? 2.Дали е лошо што живее во “аквариум’’ а не во кафез (гледав на интернет дека нема везе ама сепак да си прашам) ? 3.Дали е нормално што не пие често вода ? 4.По што да познаам дали е машко или женско,или пак да прашам на ветеринар? 5.Дали смеам да му давам магдонос,морковче,јаболко и слично што би јадело? 6.Како да го навикнам да трча во она тркалоно или само ке си се навикне,зашто мислам дека само ама не сум сигурна? 7.Дали треба некоја посебна грижа зашто има само 1 месец? Фала однапред
Хрчаци имам видено во пет шоп во аквариуми ги чуваат, така да немаш гајле. 1. Пилевина еднаш неделно или еднаш на две недели, зависи колку ке ја извалка. 2. Не е лошо супер ќе му е и во аквариум. 3. Кога му треба вода тогаш пие, не му се секирај. Не бев дома 2 дена, заборавив да наполнам вода па хрчакот преживеа. 4. еве сама да си провериш дали е машко или женско http://www.hamsterific.com/HamsterUnive ... Syrian.jpg 5. Се смееш да му даваш, најубаво пола кг храна купи му од пет шоп, 80 ден јас ја купувам, цел месец има. 6. Само ке трча, ти неможеш и да сакаш да го научиш 7. Ништо, само храна, вода да има и да му е топло и чисто. И да го галиш од време на време
Фала ти мноогу , а храна и јас му купив пола кг од пет шоп,ама покрај нејзе нешто свежо ке му давам одвреме навреме, имам и во двор магдонос и ке му наберам деновиве ке му дадам Фала и за сликата,машко е па по еден филм Раско го крстивме
Не смееш СЕ да му даваш, значи не смееш да даваш зелка, тропско овошје (малку само киви и банана ок е, банана многу сакаат ама ретко давај), а СМЕЕШ да даваш освен купечката храна дури и морков, краставица, домат, белка од јајце (еднаш до 2 пати неделно еднаш во неделата), двопек или сушен леб од дома што ти останал, пиперка, јаболко, марула...
Добро, не мислев дека за хрчак некој ќе купи тропско овошје се шалам секако. Јас мислев дека се може да јаде. На моето му давам само храна купечка и од време на време морков, јаболко и лепче. Sorry Littlefairy
Јас исчував 5 хрчаци и сите ми живееа и повеќе од нормалното, остареа и тогаш умреа и никогаш не ги хранев со купечка храна, никогаш.Им давав овошје и зеленчук, некогаш им давав леб, некогаш микс од зрнеста храна, пченка, сончоглед, семки и ниту еднаш во тоа време не пиеа вода.Имаа такво за вода ама им стоеше со денови и не ја ни допираа, веројатно им била доволна од овошјето и зеленчукот.Така да не им штети верувај ти гарантирам.Пелевина мени му на недела, две додека не се изгадни и така...само треба да го чуваш на мирно место зошто може да им штети викање, гласна музика...така малку притресни се.И тоа, нема кој знае каква грижа околу нив.
Здраво на сите Чувам хрчак веќе година дена.. ама пред некој период приметив дека додека спие испушта некои чудни звуци (исто како човек кога има кошмари) кога е буден е добар, се е ОК, јаде, пие си игра, но кога ќе заспие како нешто да го мачи.. ме загрижува тоа по малку .. па би ве прашала дали знаете нешто во врска со ова.. благодарам..
Девојки,почната им е сезоната на парење на мачкиве? Мачоров мој трет ден го нема,незнам каде може да биде,секаде го барав низ маало,го нема па се загрижив дан му се десило нешто ...Чудно ми е зошто скоро цело време дома го чувам и не сум го видела да се шета некаде низ маало одеднаш го снема... И мачориве ваши така скитаат по неколку дена или ?