Пробиотици почнав со биогаја, ама потоа сменив на Пробиодропс на Иванчич и синови, бидејќи има 2 соја на пробиотски бактерии, не е како др.со по 1. Само може да се дава кај новороденчиња постари од 1 месец! Лактаза Колипрев дефинитивно, ем поисплатлива, ем подобра е, а и се произведува на најсовремен и природен начин.Сепак ова е мое искуство и избор.
Nie prvo probavme so espumisan 3 ×25 kapki no ne ni pomognaa. Sega so Sab simplex ednas dnevno po 15 kapki, no i od niv nema nekoe podobruvanje. Mozebi treba poveke pati vo tekot na denot...a probiotik bio gaja. Preku tekot na cel den i cela nok se stega se vcrvenuva i ima gasovi. Neznam sto bi mozelo da ni pomogne. Na ad sme Baby love, no poslednive denovi ima i zapek
Пробај со Колипрев, не е хемија, јас еве второ бебе со нив растам Ние со столица мака немавме, ама знам дека некои што имаа проблеми и тоа им се среди.
Потрошени ми се, баш денес сакав да купам и не најдов . Ако бара и некоја друга, а најде пишете ми кај сте нашле ве молам. Ако најдам јас ќе пишам исто
Во Betty , околу 800 се, ама 15 млеве баш во Капитол сега земав 2 и пробиотик за возрасни ми дадоа гратис
Искрено мила јас се водам по упатство за употреба. Таму не пишува дека се чека, па не чекам и јас. Веројатно тука е предноста со др. лактази, бидејќи на различен начин се добива, па побрзо се активира. Има еден сајт на српски decijekolike.rs, пишува доста работи
Да, скроз се исти, составот им е лактаза. Многу маркетинг им се направи на едните во темава, а во суштина се едно исто, така да сеедно е кои ќе ги земеш
Колку не! Јас почнав со колиеф, не бев задоволна, посебно што сме на АД па пола саат да чекаш, вриштење, пишење. Од Колипрев сум позадоволна каде каде, дете ми е смирено. Сепак групава е за размена на искуства и убаво е да си каже кој како и од што е задоволен. А на крај во аптека сами си бираме. А да и не ми е исто по џебот, може на некој не му значи тоа, ама мене да
Ги користев Колиеф и го научија сите комшии во зградата, а мене раце ми паднаа од нишкање два дена. Не му помагаа, треба да чекам пола саат за да му дадам да цица, а тој кога ќе се распишти не можам минута да чекам, а не повеќе. Со Колипрев сум раат, си кака убаво и не плачел уште од грчеви.
Токму затоа пишав, зошто за секого е различно. Капките се со ист состав, и кај различни деца различно делуваат, па не може да тврдиме кои се подобри. Еве јас две деца истерав со Колиеф до 3 месеци и се колнам во нив, но на друг не можам да му кажам дека се најдобри, зошто може на нивното бебе нема да му делуваат добро. Затоа и пишав, зошто гледам се форсираат само едните, а во суштина се’ е индивидуално, кај некого може и некои трети капки ќе се покажат најуспешни
Синчево мое утре ќе има полни 2 месеци. Вториов месец почна да изостанува со какање, кака на 4 дена. Последниве 3 дена навечер плаче, вришти, многу е жалничко, цревцата му кркорат откако ќе се смири, после некое време и си пртка. Дали се работи за грчеви, пошто плачењето не е во исто време? Прво почна околу 11 саат навечер, другиот ден имаше фаза попладне и уште еднаш навечер околу 8ипол,и синоќа исто околу 8ипол.
Не мора да значи дека во исто време секој ден ќе има грчеви, ние се намачивме, некогаш сабајле, некогаш доцна во ноќта, ги собира нозете нагоре, исто му кркореа цревцата и гасови имаше, ќе заспиеше ќе прднеше и ете го со вриштење, од грчевите му изоставуваше столицата, не какаше по 4-5дена па уште толку нервозно... кога му минаа грчевите се стабилиза и столицата