1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Mala-volsebnicka

Mala-volsebnicka Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јануари 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    35
    Becutan чај од сладок анасон за доенчиња и за мали деца ,не тој со камилица..Поисплатливо е во лименка 200гр. е 145денари.На почетко давав пола предпладне другото по малку приквечер.Но многу сакаше да го пие а зијам нема по цел ден по малку му давав.Уште на 5 месеци сме на овој а не на тој со плус камилица,наводно првиов е подобар камилица се давало подоцна но навистина незнам

2. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.080

3. auroraa

auroraa Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2013
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    844
    Јас на малата и давам чајче по јадење така ми кажаа во аптака.

На butterfly.mk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Me interesira cajceto so kim od kolku nedeli se dava???a plus tuka u Germanija so cajcinja ili kapki ima za grcevi...mnogu se nerviram od so ne razbiram jazik i nemozam ubavo da se rasprasam pa od pomos bi mi bilo ako nekoja mamica Germanka me upati :) se izv za lat

5. Forko

Forko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 септември 2012
    Пораки:
    954
    Допаѓања:
    587
    Не сум германка ама чајчето од ким можеш од о+ али ако ти е за грчеви ние ко мали го пиевме хумана коморача а сега за промена хипп коморача.како и да е.. коморачата за цревната флора е многу здрава.

6. RHS

RHS Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    60
    Јас редовно му давав на малиот Еспумисан капки три пати на ден против грчеви. Но ако и тие не помагаат тогаш има едни Колиeф, ние не сме ги користиле, братучетка ми ги користеше и ми рече дека многу му помогнале на малиот

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    Espumisan капки дали некоja од вас користела или чула дека се даваат на бебе?

8. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    200
    Hi,
    Ако се вратиш наназад на темава ке прочоташ доста за Еспумисан и за други совети за грчеви.
    Јас користев Еспумисан и нешто многу не сум задоволна. А исто пробав и Бекутан чај, масажа, чај од ким, затоплена пелена и се што слушнав но спас најмногу најдов во Колиеф капките.
    За грчевите не очекувај дека скроз ке исчезнат што и да користиш но со Колиеф нас најмногу ни се намалија.
    Инаку можеш да ги купиш во аптека без рецепт, чинат 700 мкд.

9. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    322
    Допаѓања:
    200
    испуштив да напишам дека пробав и Prolife i Linex и со нив ништо.....

10. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    1.204
    Јас моментално ги користам Колиефот и пак интензивни грчеви од 12 саати имавме. Кај сите е индивидуално, а пробавме веќе со се. Ни останаа уште едни капки Саб Симплекс од Бугарија се порачувале.
    Се ќе помине ама барем малку да ублажиме. Со термофор и масажи има ефект ама околу пола саат само и после се е залудно.

На Leonessa Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Знае ли некој Nurse Harvey's каде може да се најде?

12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    Капките дефинитивно помагаат. Е дека имавме грчеви не многу страшни, ам сепак ни делуваа.

На Leonessa Moon му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    1.204
    По колку капки дневно му дававте? И после колку време приметивте ефект?

14. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Има некој што користи INFACALM капку?
    Докторката ми препиша 0.8мл а апеткарката му рекала на мм по 1мл односно 20 капки.
    Вие по колку давате?
    Иначе освен ова пие и по 2 капки kolief

15. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.016
    Јас Espumisan околу 4 пати на ден му давам, по 25 капки.
    Ефект има и тоа многу брзо.

16. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    686
    Допаѓања:
    1.860
    Јас не забележав кај малиот дали има грчеви скоро никогаш не плаче инаку е на ад млеко и веке 3 дена му давај чајче бекутан имаме 2 месеци.

17. Yeats

Yeats Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    67
    Грчеви. Ми се ежи кожата кога ќе ги спомнат. Малата наполни 4 месеци а деноноќното плачење уште ми одекнува во главата. Што се не пробавме. Чаеви по препорака на доктор - ким, коморача, нане, камилица, капки - еспумисан, колиеф, Греење на стомачето со пелени чуда, вежби за стомачето, масирање на стомачето, носење во положба како авионче, ама ништо не помогна. Ден два мирна и ајде пак одново неспиење. Темни кругови околу очите и на неа и на мене. Само цицаше, на 15 минути на половина час. и само тоа ја смируваше колку толку. Накрај бекутан чајчето од анасон не спаси а исто и јас го пиев. Мајки давајте си чајче од првата недела. Јас не верував ми беше страв да и давам веднаш ама погрешив.... Сега сме добри фала богу помина.

На Leonessa Moon и sunmoonstars им се допаѓа ова.
  18. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Pocnaa grcevite kupivme kapki sab simplex gi ima li nekoj koristeno i deluvaat li? aptekarkata napisala deka se davaat.po 15 kapki pred doenje, dali e ok da se delat na primer sabajle 5 kapki a vecer 10 ???

19. mina1201

mina1201 Нов член

Се зачлени на:
    20 март 2014
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Ќерка ми има 2 мсеци и 10 дена на нас ни ги препиша педијатарот еспумисан ти се даваат по 25 капки и исто пишува пред секое доење...јас капките и ги давам 4- 5 пати дневно по 25 капки...не ги дели капките по 5 или 10 давај и ја целата доза од 15 капки но немораш пред секое доење..позз се надевам дека ти помогнав :)

На Leonessa Moon и ddevojce им се допаѓа ова.
  20. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    1.204
    Jaс користев се, од ништо аир не видов. Се уште и ги давам Еспумисанот зошто се плашам дека без нив ќе биде уште полошо.

На ddevojce му/ѝ се допаѓа ова.