Becutan чај од сладок анасон за доенчиња и за мали деца ,не тој со камилица..Поисплатливо е во лименка 200гр. е 145денари.На почетко давав пола предпладне другото по малку приквечер.Но многу сакаше да го пие а зијам нема по цел ден по малку му давав.Уште на 5 месеци сме на овој а не на тој со плус камилица,наводно првиов е подобар камилица се давало подоцна но навистина незнам
Me interesira cajceto so kim od kolku nedeli se dava???a plus tuka u Germanija so cajcinja ili kapki ima za grcevi...mnogu se nerviram od so ne razbiram jazik i nemozam ubavo da se rasprasam pa od pomos bi mi bilo ako nekoja mamica Germanka me upati se izv za lat
Не сум германка ама чајчето од ким можеш од о+ али ако ти е за грчеви ние ко мали го пиевме хумана коморача а сега за промена хипп коморача.како и да е.. коморачата за цревната флора е многу здрава.
Јас редовно му давав на малиот Еспумисан капки три пати на ден против грчеви. Но ако и тие не помагаат тогаш има едни Колиeф, ние не сме ги користиле, братучетка ми ги користеше и ми рече дека многу му помогнале на малиот
Hi, Ако се вратиш наназад на темава ке прочоташ доста за Еспумисан и за други совети за грчеви. Јас користев Еспумисан и нешто многу не сум задоволна. А исто пробав и Бекутан чај, масажа, чај од ким, затоплена пелена и се што слушнав но спас најмногу најдов во Колиеф капките. За грчевите не очекувај дека скроз ке исчезнат што и да користиш но со Колиеф нас најмногу ни се намалија. Инаку можеш да ги купиш во аптека без рецепт, чинат 700 мкд.
Јас моментално ги користам Колиефот и пак интензивни грчеви од 12 саати имавме. Кај сите е индивидуално, а пробавме веќе со се. Ни останаа уште едни капки Саб Симплекс од Бугарија се порачувале. Се ќе помине ама барем малку да ублажиме. Со термофор и масажи има ефект ама околу пола саат само и после се е залудно.
Има некој што користи INFACALM капку? Докторката ми препиша 0.8мл а апеткарката му рекала на мм по 1мл односно 20 капки. Вие по колку давате? Иначе освен ова пие и по 2 капки kolief
Јас не забележав кај малиот дали има грчеви скоро никогаш не плаче инаку е на ад млеко и веке 3 дена му давај чајче бекутан имаме 2 месеци.
Грчеви. Ми се ежи кожата кога ќе ги спомнат. Малата наполни 4 месеци а деноноќното плачење уште ми одекнува во главата. Што се не пробавме. Чаеви по препорака на доктор - ким, коморача, нане, камилица, капки - еспумисан, колиеф, Греење на стомачето со пелени чуда, вежби за стомачето, масирање на стомачето, носење во положба како авионче, ама ништо не помогна. Ден два мирна и ајде пак одново неспиење. Темни кругови околу очите и на неа и на мене. Само цицаше, на 15 минути на половина час. и само тоа ја смируваше колку толку. Накрај бекутан чајчето од анасон не спаси а исто и јас го пиев. Мајки давајте си чајче од првата недела. Јас не верував ми беше страв да и давам веднаш ама погрешив.... Сега сме добри фала богу помина.
Pocnaa grcevite kupivme kapki sab simplex gi ima li nekoj koristeno i deluvaat li? aptekarkata napisala deka se davaat.po 15 kapki pred doenje, dali e ok da se delat na primer sabajle 5 kapki a vecer 10 ???
Ќерка ми има 2 мсеци и 10 дена на нас ни ги препиша педијатарот еспумисан ти се даваат по 25 капки и исто пишува пред секое доење...јас капките и ги давам 4- 5 пати дневно по 25 капки...не ги дели капките по 5 или 10 давај и ја целата доза од 15 капки но немораш пред секое доење..позз се надевам дека ти помогнав
Jaс користев се, од ништо аир не видов. Се уште и ги давам Еспумисанот зошто се плашам дека без нив ќе биде уште полошо.