Пробај со Колипрев, јас сум многу задоволна. Се што е симетикон по состав може да прави грчеви. Тоа исфрлај....јас само пробиотик и колипрев, презадоволна
Сакав да пишам прави запек, не грчеви...макар што мене педијатарот ми рече дека целта е да се спречи да настануваат гасови бидејќи цревцата им се мали па многу ги боли кога гасовите се движат, а симетикон делувал само да исфрлат веќе постоечли гасови во цревата. Јас бев почнала со еспумисан(патронажа ни препорача) и бевме полошо, па кога се јавив кај докторката рече исфрлај тоа вака и вака...
https://www.grcevikajbebinja.mk/upatstvo-za-upotreba Има овде и контакт телефон, јави се полесно ќе те упатат можеби за најблиска аптека
Па ок, сеа секое бебче си е различно...затоа и сите пробавме многу работи дури најдовме што ни е ок Нас совршено ни делува
Ајдее па како 30 мин кога АД може да се пие само 1 саат. Мене ми рекоа доволно е 15. Ти ни со 30 немаш ефект?
Имам, јас сум задоволна со Колиефот, моево немаше проблеми со плачења, но секогаш пазевме да е 30 мин. Дали е од капките или посекако немаше да има проблеми со грчеви, не знам. Еве сега само по 1 капка ставам и исто е океј како и додека ставав 4, само што веќе не чекам 30 минути за една капка. Една ставам бидејќи ми рекоа да не ги прекинувам наеднаш, постепено прво по 3, па 2, па 1.
Девојки кркорење на цревца во последниве неколку дена од што може да е? 4 полни месеци има малиот, и многу се грчи како грчеви да му се.