Да ти кажам право се мислам следно нив да ги пробам и од нив ако не биде подобро нема ништо веќе да му давам...
Исто и ние што све не пробавме, ама да ви кажам на цело внимавање што јадам што пијам пред два дена сум каснала гумени бонбони и тоа 5 на број лелее неможам да ви кажам вечерта дете колку плачеше со липање со заогање душа ми се кинеше.. Педијатарот каде што одиме ми рече сите капки за грчеви да ги тргнам само на пробиотик да биди и еве еден ден успешен.. Ми вика што сакаш да даваш тие додека сами не поминат ништо не помага и топло ми рече ставај тоа му е доволно.
Мајки од денес ќе пробам со Колипрев капките. Ме интересира дали ги давате во комбинација со био гаја?
Кај секое бебе различни работи помагаат. За колипрев имам слушнато дека многу помагаат. За моето зедов прво бекутан и био гаја. Не помогна бекутанот воопшто. Сменав во сирупче нурс харви и ваја пробиотик одма имаше подобрување. Но искрено уште си има грчеви но не толку страшни како до 6 недела и не често. За јадењето прашав добар педијатар ми рече не менувај ништо слободно јади си се што сакаш ако доиш, немало никаква врска. Менувај му позиција ко ќе почни со плачење почни на меше на тебе остај го нека поплачи, па ако не се смири стави го на колена малку да седи на тебе, па на страна и така менувај му позиции некоја ќе го бендиса и ќе прекини. Секогаш со различни работи прекинува да плачи. Некогаш на цице некогаш со сирупчето нурсе харви.
Здраво мамички, моето бебче е 55 дена и мака мачиме со грчевите, што не пробав ништо не помага плачење во текот на целиот ден. Од денес земав колимил плус да пробам со нив, содржат и пробиотик. До кога имаа вашите бебушки? Се надевам да ја пуштат откако ќе направи полни 2 месеци, срце ми се кине да ја гледам
Извинете мајки водов и погоре сум пишала веќе не знам каде ми е главата. Само кажете ми дали некоја ги користела колимил капките како сте задоволни
Да слободно комбинира си со пробиотик. Пробиотикот секако еднаш во ден се дава, а и секако и лактазата и пробиотикот се составен дел од нашето тело. Само давај редовно, пред секој подој или во формула ако сте на тоа. Не прескокнувај и ќе бидете супер
Јас така како тебе и на крај се укинав и капки и пробиотик Само чај бекутан давам и не дека му поминаа грчевите ама пу пу пу го нема врискањето од претходно. Пробај еден ден барем без капки. Позз
Ве читав кога ни почнаа грчевите да видам искуства, имавме земено бекутан за грчеви но не ни помагаа , потоа сменив земав еспумисан зошто со бекутанот си ограничен на 2*20капки, еспумисан давав 4*20 капки и беше малку подобро неколку дена , но потоа пак истата мака, читав одве и состсвот на се што имаа користено членките, па решив да купам колипрев , кај нас само по нарачка го донасаат во аптеките, но навистина делуваат кај нас, на секое јадење според возраста како што пишува на упатството, и два пати на ден еспумисан сега за сега фала богу добро е . Само незнам сошто кај нас никој не е запознаен со тие капки дури во аптеките чудно ме гледаа не ги знаат.
Се согласувам. И јас по тукашна препорака ги купив. Ама потоа најдов, има интернет страница на која многу убаво е објаснето која храна да се избегнува,и докплку се даваат редовно по упатство нема утка. www.grcevikajbebinja.mk е страницата
Тие што користат колипрев и дојат,имам прашање ние сме 16дена и бебето многу често ми е на града и цица .Колку пати давате од капките?Јас денес ги земав и почнав со 5 капки.Во упатството пишува со секој оброк но не е наведено колку капки максимум е дозволено во денот да се даваат.
Јас прашав педијатар исто кога почнував да давам. 5 капки пред оброк ако е "школски доење" на 3 часа. Кога ќе потпораснете така. Засега давај да речеме ако доиш на саат и пол по 2-3 капки. Пола од дозата на пола на пола време да речеме ориентационо. Битно било да има ензим во цревата кога ќе влезе млекото. Се надевам помогнав
Јас и давам по препорака од педијатар најчесто ми ги плука ,грчеви нема многу ама има гасови...се слушаат убаво прдешки...не знам дали е до капките или такво си е детето... Тие имаат плус пробиотик ,па прекинав да и давам биогаја ,не знам дали правилно постапив
Bebeto mi e 36 dena i ima grcevi. Pedijatarot ni prepisa samo kapki bio gaja. Ne i pomagaat pa ne znam dali da zemam uste nesto. Pedijatarot veli tie bile naj dobri ne i trebalo drugi. Sovet od iskusnite?
Да земеш. Пробиотикот е корисен ама не помага за грчеви. Имаш доста искуства овде кои можеш да ги прочиташ.Колипрев нас ни се одлични,...обично betty аптеките ги имаат колку знам
Kaj nas vo site betty apteki porveriv nemase ,za stip zboruvam samo vo edna mislamnne e betty ni gi naracuvaat i za eden den stasuva, vo skopje site apteki okolu klinika i betty i drugi barav nikoj nema nemaa ninslusnato za dr mesto neznam a pisuva vo site betty apteki ....
Coliprev се дозираат спрема возраста , а колиеф се така најмону 7 пати по 4 капки стандардна доза мислам
Да, знам. Прво користевме Колиеф ама не ни помогнаа, па кога сменивме на Колипрев ми рече исто да продолжам да му ги давам. Сега не ми е проблем зашто секако цица на 3-4 саати ама мало бебенце цица нонстоп, па мислам дека е премногу 5 капки пред секое цицање.