Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.033
    Допаѓања:
    5.543
    Ај тука да прашам, бебе на менување пелена ја крева цела куќа во вис. Бришам газе и третирам папок кој на конче се држи. Дали нешто го боли или од грчевите плаче, не разликувам?

На K7M10J и Happyinlove им се допаѓа ова.
  2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    3.472
    Кај моето да си кажам на почеток како беше вриштење и пиштење небаре некој го коли. Многу пати му помогна менување положба пример на меше, на страна, колку пати на скут ми има заспано, на цице. Секогаш различно завршуваше плачењето. После почнав да го заспивам пред да почни да го боли оти на аларм она хах.Најчесто со сирупчето го давам и смирено во секунда. Битно не се нервирај . Сигурно имаш некој слушалки низ дома да си пуштиш музиче ко ќе почни да пишти и пробувај да го утешиш то е ќе помини

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    Исти сме.
    Кога треба да сменам пелена се препотувам, вришти, сѐ крева во воздух.
    Мојата е таква од почеток, нема врска со грчевите (барем кај нас)

Мислам дека со возраста сме тука некаде.
    Ние на 17-ти правиме месец.

Овие денови грчевите се многу изразени, нон стоп ми е во раце, само на цице спие.

На Alishan30, K7M10J, Happyinlove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.898
    Допаѓања:
    34.100
    Мајки и мојата беше хорор.Не знаев дали прво да цица или да менам пелена.Оти ако е гладна е хорор , а ако не и сменам ќе заспие после доење.Па имав една тропка ама многу гласна ја оставав на комодата и и тропав .Таа сместа престануваше јас набрзина ќе направев нешто , таа пак сака да почне да плака јас пак со тропката и така и менев пелена успешно првите неколку месеци. Не знам пробајте може ќе успее и кај вашите(fingers)

На Mihaela123456, Chuchanov, Alishan30 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    Пред цицање или после се дава?
    Или нема врска?

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Истооо. И ми се темни кога ке се искака во 3 сабајле и од тоа викање го стнува и брат му.:sweat:
    Плачат од допирите мислам не верувам баш тогаш да имаат јаки грчеви или други болки

На Snowflake92, Alishan30, Monella и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Применето уште одамна, со внуците мои, сега секакви акробации пробуваме (y)

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.369
    Кај мене плаче дека се чувствува несигурно, се штрека дека е гол и сам. Го држам за нозете со едната рака додека го пресоблакам или за раче. И поголемото ми вриштеше при пресоблекување. Комшиите и ден денес ме прашуваат дали уште плаче толку :whew:

На eli.karameli, Snowflake92 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  9. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Нема врска..јас го давав пред зашто откако ќе се нацица може да бљуцне па вака пред ми беше посигурно, да на напоменам само дека нас ни беше препишано 2 пати на ден...

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778
    Како се дава колиефот? Да се измолзам во шишенце или може во лажичка со малце млекце?

11. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    Може во силиконско или пластично лажиче. Јас така ги давам

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    Заспа:oконечно.
    Мајки кои сте тука некаде со моето бебче, незнаете колку сте ми утеха кога читам дека не сме само ние со вакви вриштења.
    Стварно на никој не посакувам вака да им плаче бебето.
    Се сум и направила, пресоблечена, нова облека, лице измиено, вежби за раце, нозе и меше, и ме слуша и гледа дур и зборувам, и наеднаш почнува да се грчи и вришти.
    Помислив едно време дека од мојот лик плаче, па трчав да се средам да не ја плашам, додуше изгледам малку како "зомби":D
    Едно време ми беше топла, од плачење, па и мерев и температура, 36,8 и беше.

Заспа пред малку, и со брзина на светлината, сменив постелнина, пуштив перална, измив садеви, и еден туш мавнав;(и видов дека денес сум ја расцепила малку раната, ваљда од триење меѓу нозе дури одев низ соби;(
    Се средив, и сега пијам лактамикс, и чекам кај и да е 2 ипол часа се, ќе стане да цица.
    Држете ми среќа да заспие, да не остане будна после подој до сабајле;)

(fingers)

Последна измена: 14 октомври 2020
    На Thallia, Monella, lakiki и 12 други им се допаѓа ова.
  13. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Не видов таква тема,ама бидејќи овде сите сме тазе породени, сакав да споделам искуство со вас. После породување ми се појавија хемороиди. Патронажната сестра ми препорача гел кој доста ми помогна. Се вика Ректовенал и дозволен бил кај родилки. Да знаете ако некоја има таков проблем. Имајте мирна ноќ со бебушките:)

На Monella, Izzy_0504 и Alishan30 им се допаѓа ова.
  14. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Да знаеш само колку те разбирам, мене бебето ми е сега скоро 4 ипол месеци, вториот месец бевме во хаос секојдневно плачење поготово попладне до вечер и иако ми е второ дете се вадев од памет еднаш дури и така се собравме избезумени и право на лекар ☺ мислев дека и е нешто...ама да знаеш дека е минливо само не се тревожи и биди смирена давај на сопругот да ја подржи малку во тие моменти и излези земи воздух до тераса или двор многу значи, така ме советуваше и педијатарот. Пуштај и бели звуци или вози ја во кола многу се смируваат. Кај мене после втори месец се среди како од осигурач да се исклучи ☺ дали беше до време или сирупот што го пишав толку помогна незнам ☺ со лесно периодов ќе помине.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. monalizicka

monalizicka Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    90
    Пробај со Lefax нема да згрешиш, инаку ние сме 4 недели, на ден по 6,7 пати пред цицање. Обавезно насабајле, напладне, навечер и полноќ кога станува за цицање, а останатите измеѓу, зависи како бара да цица. По двапати стискам од шишенцето, незнаеме што се грчеви, дајбоже да ви помогнат и вас :)

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mar3q

mar3q Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    474
    Колиефот колку пати на ден се дава?

17. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.083
    Допаѓања:
    119.219
    Ако имате до 7 подои, на секој подој по 4 капки.
    Ако се над 7 подои, на секој подој по 2 капки.
    Вкупно 28капки дневно одприлика

18. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Мене педијатар ми кажа дека ако се стави во лажичка, ќе има ефект само на млекото во лажичката, не и во тоа што ќе го исцица, вика не можеш да ставиш капки во градата.
    Јас сум комбинирано, и дојам и пие ад, никогаш не дадов капки кога го доев, само во целото млеко во шишето со ад ставав.
    Плус ако треба да се чека 30 минути, како тоа би се извело со доењето, нелогично ми е.

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  19. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    778

Ни мене не ми е јасно како да се постигне тоа со доаење, а логично е тоа што ти го кажал педијатарот. Ќе пробам секако па да видиме како ќе има ефект..

20. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Нема грчеви, ама ја крева цела куќа во вис.

Него, пиете ли чаеви за доилки? Јас и за првото и за ова пијам Хип по 2, некогаш и 3 чаши на ден. И првиот пат и сега убедена сум дека ми влијае на грчевите на бебето. Пробајте со ова. Нели има ким во самиот чај, а тој смирува, па нема штета да пробате.

На Mila_Skopje, Alishan30 и eli.karameli им се допаѓа ова.