А не ми е јасно зошто е исцрпувачки кога се смирува на града и заспива??? Син ми да се смируваше на града јас ќе бев најсреќната мајка на светот. Ние сме се лулале до 2 сабајле, кога ќе го фатеа грчеви цела куќа ечеше, додека не најдовме лек со капките. Штом ти се смирува со цицање, нека цица 24/7.
Kaj nas se javuvaat dvokratno.denta pomegu 11-12 casot traat cas ili dva,i vecerta pomegu 19-20 casot i traat od 1 do 3 casa..
Незнам ова колку е точно ама тие што им дават со шише на малите гледајте да бидат малце поткренати нагоре,ова и педијатар ми советува дека помагало,па веке така и давам јас.
Ohh duso se ke pravime za bebuskite.jas ke ja nacicam i da ja drzam ispravena da zdrigne i taka nekoe vreme ja drzam
Мајки, дали и при ноќните доења ги држите исправени бебињата за да ждригнат? Кај мене така се буди и многу ретко и преку ден ждригнува, бебето е 3 недели и нон стоп офка, некогаш ги витка и ножињата и мислам дека се грчеви ама некогаш не се витка....
и кај мене е исто ако го кренам да здригне ми се буди и не секогаш ждригнува а и да ждригне пак ми блуцка и тоа премногу
I jas retko ja krevam da zdrigne samo koga ce i menuvam pampers i e budna inako mi se budi. I zatoa pa mi e strav da zaspijam jas dane ne ja srtam da mi povrati dane ne ja setam posto mi se vrti so glavata ne saka na strana da spie
Јас фала Богу го немам тој проблем со синко. По секое доење го држам исправен и веднаш ждригнува. Инаку мамички и ние имаме грчеви, вчера не измачи цеееел ден со плачење. Земав чај Хумана за доилки, какво искуство имате со чајов? Јас денеска гледам дека е МНОГУ помирен. Имаше грчеви, стенкаше, се бунеше, ама не плачеше многу. Не знам дали е од чајот или пак дека почнавме да го повиваме.
јас ги имам тие капки ама незнам дали правилно му ги давам.имаме 20 дена и мн грчеви,кажими како треба да ми ги давам да му ги растворам?
Jas kapkite mu gi stavam vo mlekceto bidejki sme na vestacka ishrana po 25kapki a nekogas ako e najaden mu gi davam vo lazice.
Јас ги давав кога ќе не фатеа грчеви. Мислам дека 25 ти се многу, малечко е бебчето. Јас давав 2 пати на ден по 15 капки. Првин му давав капки па му давав да цица, и околу 23 часот ја повторував постапката. Периодот е катастрофален , ама ќе помине не се грижете. И обавезно да ви ждригнуваат и по малку на стомаче да испуштат гасови. Така ќе имаат помалку грчеви.
Јас ги давам директно. Можеш првин 5-6 капки, па после остатокот за да не се исплаши и за да ги голтне, да не ги исплука.
Моето бебе од 17 до 20 сатот секој ден плачи преку ден си кимка по малце ама дојди 17 сатот ужас е кај нас е сега има денови што ја боли стомачето тоа време ама секој ден не верувам дали има некој такво искуство одреден дел од времето да плачи само ? Не знаев кај да прашам затоа тука прашав инаку користиме бекутан чајче и капки антифлат ме интересира дали можам да и давам и чај и капки на сабајле и давам чај од ручек капки и навечер кога ја капам пак од чајчето смеам двете да ги користам или само едно треба од нив ?
исто и мојот од 17 часот па до 22 плаче па после кај 04.00 до 08.00 го фаќа,му давам ја и капки и чај сабакле и вечер слободно давај му ништо не му е
Kerka mi dvapati vo denot ima grcevi. Pretpladne okolu 11-12 casot traat okolu saat vreme grcevite.i navecer pred 19 casot ili posle 19 dokaj 21 casot.Fala Bogu ne se mnigu jaki.pocnav da i davam cajce i vidov podobruvanje.veke preku sabajleto gi nema tolku a i navecer ne i se javuvaat tolku.Ke ja stavam na cice malku kenka crvenee se nervira ama pominuva.
Dzanina i kaj nas e taka eve 3 meseci sme i uste vecerva mi placese pomalku 40 min i sabajle isto tolku nekogas ic nekogas i po 3 sati ne se smiruva. I jasveke nemozam da ja svatam a i deka placese ja razgalivne malku i sega koga place ja nisam vo kebe i se smiruva i sesmee i neznam dali ja boli ili si igra so nas. Caj prestana dami pie a piesr kolki sakase + kaoki a sega ne saka dafati cucla i davam so lajce po malku
Мајки, дали мора во ист временски интервал секој ден да почнуваат грчевите за да можам да давам капки, или ако има еден ден а два нема треба да почекам за случајно да не престанат што не ми се верува....
Само ако сте многу среќни. Не мора да почнуваат, кај нас барем не почнуваа, ама секој ден до исто време траеја (2 сабајле ). Пишав и погоре јас чекав да го фатат грчеви па давав капки. Ми се смируваше за 2-3 минути. Некои даваат превентивно 3 пати на ден. Сепак ти си го знаеш бебето какво ти е и ќе правиш како најмногу на него му годи.