Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    А не ми е јасно зошто е исцрпувачки кога се смирува на града и заспива??? :^) Син ми да се смируваше на града јас ќе бев најсреќната мајка на светот. Ние сме се лулале до 2 сабајле, кога ќе го фатеа грчеви цела куќа ечеше, додека не најдовме лек со капките. Штом ти се смирува со цицање, нека цица 24/7. ;)

На Nova му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Nova

Nova Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    1.049
    Допаѓања:
    1.131
    Кај нас по 14 саати без смирување имаше денови. Биди среќна емилија, секогаш има и полошо.

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kaj nas se javuvaat dvokratno.denta pomegu 11-12 casot traat cas ili dva,i vecerta pomegu 19-20 casot i traat od 1 do 3 casa.. ;(

На srckaaa123 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.882
    Незнам ова колку е точно ама тие што им дават со шише на малите гледајте да бидат малце поткренати нагоре,ова и педијатар ми советува дека помагало,па веке така и давам јас.

5. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Ohh duso se ke pravime za bebuskite.jas ke ja nacicam i da ja drzam ispravena da zdrigne i taka nekoe vreme ja drzam

6. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мајки, дали и при ноќните доења ги држите исправени бебињата за да ждригнат? Кај мене така се буди и многу ретко и преку ден ждригнува, бебето е 3 недели и нон стоп офка, некогаш ги витка и ножињата и мислам дека се грчеви ама некогаш не се витка....

7. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    776
    и кај мене е исто ако го кренам да здригне ми се буди и не секогаш ждригнува а и да ждригне пак ми блуцка и тоа премногу

8. kikus1989

kikus1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    I jas retko ja krevam da zdrigne samo koga ce i menuvam pampers i e budna inako mi se budi. I zatoa pa mi e strav da zaspijam jas dane ne ja srtam da mi povrati dane ne ja setam posto mi se vrti so glavata ne saka na strana :lol: da spie

9. Jagoda123

Jagoda123 Популарен член

Се зачлени на:
    26 април 2012
    Пораки:
    2.467
    Допаѓања:
    11.107
    Јас фала Богу го немам тој проблем со синко. По секое доење го држам исправен и веднаш ждригнува.
    Инаку мамички и ние имаме грчеви, вчера не измачи цеееел ден со плачење.
    Земав чај Хумана за доилки, какво искуство имате со чајов?
    Јас денеска гледам дека е МНОГУ помирен. Имаше грчеви, стенкаше, се бунеше, ама не плачеше многу.
    Не знам дали е од чајот или пак дека почнавме да го повиваме.

10. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    јас ги имам тие капки ама незнам дали правилно му ги давам.имаме 20 дена и мн грчеви,кажими како треба да ми ги давам да му ги растворам?

11. kostadinka24

kostadinka24 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 март 2012
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    290
    Jas kapkite mu gi stavam vo mlekceto bidejki sme na vestacka ishrana po 25kapki a nekogas ako e najaden mu gi davam vo lazice.

12. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Јас ги давав кога ќе не фатеа грчеви. Мислам дека 25 ти се многу, малечко е бебчето. Јас давав 2 пати на ден по 15 капки. Првин му давав капки па му давав да цица, и околу 23 часот ја повторував постапката. ;) Периодот е катастрофален :tmi: , ама ќе помине не се грижете. И обавезно да ви ждригнуваат и по малку на стомаче да испуштат гасови. Така ќе имаат помалку грчеви.

13. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    а кажими капките само дирекно или се раствара во колку милилитри чај или млеко?

14. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Јас ги давам директно. Можеш првин 5-6 капки, па после остатокот за да не се исплаши и за да ги голтне, да не ги исплука.

15. dzanina

dzanina Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    291
    Допаѓања:
    117
    Моето бебе од 17 до 20 сатот секој ден плачи преку ден си кимка по малце ама дојди 17 сатот ужас е кај нас е сега има денови што ја боли стомачето тоа време ама секој ден не верувам дали има некој такво искуство одреден дел од времето да плачи само ? Не знаев кај да прашам затоа тука прашав инаку користиме бекутан чајче и капки антифлат ме интересира дали можам да и давам и чај и капки на сабајле и давам чај од ручек капки и навечер кога ја капам пак од чајчето смеам двете да ги користам или само едно треба од нив ?

16. mace31

mace31 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    59
    исто и мојот од 17 часот па до 22 плаче па после кај 04.00 до 08.00 го фаќа,му давам ја и капки и чај сабакле и вечер слободно давај му ништо не му е

17. ddevojce

ddevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    3.492
    Допаѓања:
    4.549
    Kerka mi dvapati vo denot ima grcevi. Pretpladne okolu 11-12 casot traat okolu saat vreme grcevite.i navecer pred 19 casot ili posle 19 dokaj 21 casot.Fala Bogu ne se mnigu jaki.pocnav da i davam cajce i vidov podobruvanje.veke preku sabajleto gi nema tolku a i navecer ne i se javuvaat tolku.Ke ja stavam na cice malku kenka crvenee se nervira ama pominuva.

На fairy88 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. kikus1989

kikus1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    3
    Dzanina i kaj nas e taka eve 3 meseci sme i uste vecerva mi placese pomalku 40 min i sabajle isto tolku nekogas ic nekogas i po 3 sati ne se smiruva. I jasveke nemozam da ja svatam a i deka placese ja razgalivne malku i sega koga place ja nisam vo kebe i se smiruva i sesmee i neznam dali ja boli ili si igra so nas. Caj prestana dami pie a piesr kolki sakase + kaoki a sega ne saka dafati cucla i davam so lajce po malku

19. leona83

leona83 Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2014
    Пораки:
    2.548
    Допаѓања:
    1.980
    Мајки, дали мора во ист временски интервал секој ден да почнуваат грчевите за да можам да давам капки, или ако има еден ден а два нема треба да почекам за случајно да не престанат што не ми се верува....

20. Beautiful-Princess

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Само ако сте многу среќни. :D Не мора да почнуваат, кај нас барем не почнуваа, ама секој ден до исто време траеја (2 сабајле :tmi: ). Пишав и погоре јас чекав да го фатат грчеви па давав капки. Ми се смируваше за 2-3 минути. Некои даваат превентивно 3 пати на ден. Сепак ти си го знаеш бебето какво ти е и ќе правиш како најмногу на него му годи.