Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Изгледа вистина е дека 5та и 6та недела се најинтензивни, еве во 5та недела сме и два дена око немам склопено, константно низ цел ден и ноќ си се витка, си се грчи, па ке се исплаче да не кажам вришти и така....

На Milkiway, Happyinlove и Alishan30 им се допаѓа ова.
  2. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.059
    Допаѓања:
    118.953
    И 6-7ма е слична, тука сме и ние:hai:

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Најјаките грчеви син ми ги имаше на 3 месеци и 1 недела. Да не ве плашам ама ако се смират не значи дека поминале и не ги прекинувајте капките нагло.

На 0ли, Milkiway, Alishan30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Кај нас грчевите се намалија,спиеме по цел ден и цела ноќ.Ги има уште,стенка,се грчи ама нема плачки. Него знам уште е рано ама како да почнам да го учам на ден и ноќ. Буден е повеќе ноќе отколку дење, од 22 до 03 часот си седи си гуга,а ние паѓаме за спиење?

На Ava.84, Milkiway и Alishan30 им се допаѓа ова.
  5. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Не знам дали мозе да се научи толку мало бебе ама јас вака пробав и ми успеа؛ Ја земав со мене на кревет ќе ја гушнев, некое време ќе се бунеше и ќе гугаше ама после ќе се пикне со муцето во врат кај мене и ќе се комираше а богами и јас пред неа :D знам дека некој ќе осудува зашто не ја учам во креветче ама не се издрзуваше؛ Кога ќе заспие цврсто ја преместував

6. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    Моево уште не е легнато во креветче со мене на спална спие. Првото дете го бањав секоја вечер и мислам така научи дека пие млеко и спие.Ова со доењево ми иде потешко,а и второво не го бањам секој ден. Ама и навечер не издржуваме веќе со мм,а бебе очи 5 банки отворени,преку ден со двете сум на турбо уклучена,нема кога да спијам.

На Brpbrp и Jana06 им се допаѓа ова.
  7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Последната дремка гледам да му е до 17:00 евентуално 18:00 никако покасно и го бањам секој втор ден накај 20:00 најкасно 21:00 му давам малце да јаде го бањам па пак јаде и се успива али ако не е сран цел ден додека не се посере маста ќе ни ја извади али сепак е од мака иначе до 22:00 легнува најбитна е последната дремка да не е покасно од 17:00 и ставај го на стомак нека вежба главче да ја држи исправено нека се измори

На eli.karameli и Milkiway им се допаѓа ова.
  8. Mareea

Mareea Истакнат член

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    306
    Nisto ne pomaga pak ima grcevi i iste ko ke ja zaspijam treba da e vo race, ako ja ostavam odma se budi i vristi.

9. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Исто, ако го остсвам веднаш вришти. Спие во раце, грчеви на 10 мин го фаќаат, не може мирно ни пола саат да поспие...

10. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Која недела е бебето и што капки користите?

11. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Се додека ги има грчевите ништо не можеш ништо можеш да пробаш да се држиш до ова време па со тек на време кога ќе ги снема грчевите ќе си фати и ред

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Мислам со ад е полесно може грешам.
    Ние исто 19-20ч бањаме, пие млеко и кома заспива следно вп 23-24ч и пак си презаспива.
    Го бањаме на 2 дена. Ама приметувам тој ден кога не го бањаме одма кенка за спиење а бањато кома заспива.
    Ама не можеме секој ден :/

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  13. eli.karameli

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.019
    Допаѓања:
    5.534
    40 дена е бебето, само биогаја.Од капки против грчеви све купив и од сите беше само бетер.
    @Milkiway и јас мислам со ад е полесно,ама еве успеав ова да го дојам. Инаку будала сум била секој ден што сум бањала дете. Душа немав у мене ама ајде да бањаме дете. Сега или на 2 дена или кога можам, само газе е задолжително секој ден.

На kukla21 и Milkiway им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Полесно им е кога се бањаат. Мојот обавезно кака после бањање. Јас до пред 1 месец секој ден го бањав, сега на 2 дена. Најмногу дека во мај се роди и преку цело лето ќе се испоти, јас испотена го држам и неубаво ми беше така да заспие.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ni.na

ni.na Популарен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    1.630
    Допаѓања:
    1.565
    Јака работа ова грчевиве да те подмладат секоја вечер до 4 сме на журка... Додека поминат коса ќе ми побели:( Ај да пробам и со nurse harvy што давате гледам некои сируп а негде капки спомнуваат еден е nurse harvy или има повеќе врсти? :)

На Bupalu и K7M10J им се допаѓа ова.
  16. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Моево нема веќе толку грчеви, 2 месеци има, ама со држењево во раце не знам што да правиме. Кога е буден многу кратко лежи, претежно плаче за во раце и тоа не да стоиш, да шеташ, ако стојам во место се буни :rofl:

На Herrera, MissBreezy, Ava.84 и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Исто и кај нас само ја го одтавам да кенка и плаче па си се смирува најди му занимација да му свирка светка :D

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  18. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Пробав, краткотрајно дејство има тоа. Уште бара често цицање, кратко цица, прекинува не се доцицува и после бара пак. Се нервира ако се меки, се нервира и ако тече многу. Нзс не можеме да му најдеме на дечково 8)

На Izzy_0504 и Brpbrp им се допаѓа ова.
  19. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    :rofl::rofl::rofl: Таква генерација се:D јас со цуцла го занимавам од ТомиТипи имам земено како цуцла од шише е па си ја засака и ќути одреден период додека не му се пријаде :D

На K7M10J му/ѝ се допаѓа ова.
  20. K7M10J

K7M10J Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2014
    Пораки:
    1.305
    Допаѓања:
    3.368
    Имам 3 цуцли дома страв ми е да му дадам. Поголемиов додека се одвикна 2 недели ненаспани бевме.