Ти не почна со хип комбиотик пробиотик? Тој нели од ремедика го препорачуваат. Најдобро ти одлучи си ако мислиш дека со млеко ќе направиш подобрување менувај. Бекутан со анасон му давам 100мл во 24ч. Еве 50мл испи пред саат ипол и одма се искака.
Да да сега на комбиотик е. Беше на хипералергеното но више никаде неможам да го најдам. Што е за право од хипп ха повејќе какаше. Но Марина ми кажа као терај со комбиотик супер еа јас викам а и сама виде тупанче мешето. Не е до млекото до детето е не му мешај може само потешко да биде. И така еве маки мачиме
Ние немавме проблеми од промена на млеко ама три месеци сме сменивме од холе на хип комбиотик. Мене лично повеќе ми се свиѓа холе го нема тој јак мирис и сл. Но бебето не го сака и почна да одбива да пие.
Да и мене хипоалергено ми го кажаа и рекоа тешко се наоѓа и затоа не го ни почнав одма со пробиотик комбиотик Сестра ми за малиот исто само мењаше млека многу грчеви имаше. На крај аптамил пиеше и тоа го тераа. Ако ништо пробај го ова комбиотик пробиотик од хип Мислам може и подобро да смениш некое млеко него толку капки. Не е човек паметен :/ А и тие во ремедика мисла супер се докторките ама ја со резерва би ги земала за многу работи погрешно ми кажала и Марина и Јадранка
Епа и ја темава ја разлистав цела отпочеток така и за чајот видов дека кај многу делувал Ако не го даваш пробај со тоа па ќе видиш дали ќе има ефект
Ist e moevo,od prva nedela do sega 9 nedeli bukvalno denje i nokje sme so grcevi.I on se maci a i jas so nego...
Јас давам плантекс со него најмногу и се смирува грчевите, уште што не користев џабе беше пак имаше. Уште пие само тој чај го сака луда е за него
Ете права коала е. И како го спуштам во секунда отвара очи и лежи но едни крици што испушта боли уво. Нека поминат амааан
Некаа поспие така, знам коса ми се ежи , ќе поминат последно давав Гас Бамби капки задоволна бев од нив
Лактаза недостига во флората, пробиотиците и не толку. Со царски бебенца имаат помалку. Ама како и да се родени лактаза нема ниедно бебе доволно
Ја користев инфакалм , стварно му помагаа , ама моето не ни имаше нешто многу... Не знам дали е и репер за дали му помогнале. Првиот син од ништо не се смири додека не му минаа 3 месеци така да...
Здраво. Бекутан капките против грчеви се даваат како замена за колиеф/колипреф? Како сте задоволни? Цели 3 дена не е какан, а мака мачиме со гасови, грчење, само во рака сака. Давав и еспумисан, ама го прекинав, вчера цел ден не му дадов и уште се нема испразнето. Месец и една недела сме големи. Благодарам.
Не бекутсн капките се слични на еспумисан. Само што во нив има плус витамини некои. Јас не сум задоволна од нив не му помогнаа воопшто.
Највеќе би му помогнало ноџињата накај стомаче да му ги стискаш исправи го нишкај го пак после тоа стискај го јас вака два три пати му правам и прди. На доење или на Ад сте?
Исти сме и ние. Јас се онесвестувам веќе навечер. Срипав синоќа, за каде е бебето дотолку што сум кома. Маж ме смирува, дека е во креветче до мене. И во 3 имав аларм за цицање, јас не сум го слушнала, дури во 5 ипол цицаше и тоа јас што ја разбудив. И таа кома, цело време се грчеше пред да заспие. Па 6 часа поминале без да јаде, сега имам грижа на совест зошто сум толку комирана. Маж ми ја успиваше и чуваше а јас кома транс. Ни заврши сирупот сега сме со саб симплекс капки од германија,, денес сме на вакцини и тоа е. Кога ли ќе помине овој период? мислам дека сите ќе се преродиме, и вие и ние и сите.
Штом си спиело бебенцето сиг не е било гладно. Ако си напредува добро,нема зошто да осеќаш грижа на совест. Ако си спие не ја буди, секако ако напредува добро.
Напредува добро да, ама навикната јас од кога е родена да има 1 или 2 подои ноќе, ова ми дојде последно јадење на полноќ и дури во 5 ипол сабајле. Само си правам безвезе филмови во глава, до мене е, не е детето криво