Не се секирај штом си спие не ја буди. Она кога ќе огладне ќе си побара сама. Ние сме на ад ама кога почна повеќе да врзува и јас така коа ќе се разбудев а он уште спие се плашев на почетокот нем да не напредува и сл. Но нема потреба. Биди среќна и искористи си да си се наспиеш и ти. Како расте ќе менува. Ние имавме грчеви од 16 х до 21х и потоаа заспиваше. Па се будеше накај 12х за јадење па потоа почна 1 па 2 сега заспива во 19:30-20 последно јадење тогаш па се буди накај 2-3 х пак јаде и наутро накај 7:30-8 . Така прсви од дваипол месеци.
Штом си врзува пет часа ,си напредува немаш причина за грижа. Колку сака кога сака ќе се разбуди ќе се нацица и ако и се спие ќе си продолжии. Знам дека наврчер подоите биле најбитни но сепак жално е да ја будиш. Плус и ти се малтретираш а можеш да се наспиеш колку толку. Секое бебенце е различно. Но штом почнала да врзува по повеќе уживај и наспивај се и ти , бидејки има бебенца кои до големи се будат почесто за цицање навечер.
За жал или за среќа Јована од кога е родена има по 1-2 максимум 3 подои навечер. И јас сакав да е почесто но таа од старт не цица многу ноќе, денски да
Па штом си напредува нема пореба од чивствно на винаа или грижа на совест. Нека си спие. Јас вече ни преку ден не го будам ако си заспие а му дошло време за хранење, зошто така се лути и пак не сака да јаде, или ако му се спие многу а дошло време заа оброк нема шанси да јаде го оставам да позаспиее па му давам. Фсла богу супер напредува еве го на 3 месеци има 7.300 гр, а е роден 3300
кои вакцини ке примате? Ако ја прима рота да ми кажеш како ке поминете оти слушнав правела дополнително грчеви... Ние и онака мака мачиме уште па тоа ни фали.. Ние за две недели треба да примиме...
3 прими: -рота -пнеумокок -полио,HIB,ДиТеПер,хепатит Ми кажаа за грчевите, и онака моето е со грчеви, саб симплекс капките ке си одат и ваја пробиотикот обавезно. Ќе видиме како ќе биде
Да ротата може да прави грчеви. Ајде нека немаат више Што ке беше оваа група на бебиња душите ни ги извадија од грчеви
Не е чудно, можно е Ќе си искака кога ќе му дојде, не се секирај. Моето е на комбинирано, но повеќе пие мајчино и се случуваше по 6-7 дена да не искака, а кога ќе искакаше, каката му беше нормална (жолта).
На ексклузивно доење сме од сам почеток, па не кака баш секој ден. Мора и да стави некое килце, не само да кака
Да те утешам ние сме бетер се случува и тоа често во 3 да заспие ради грчевите а во 9 е веќе буден, преку ден ќе заспие па ќе го фатат грчеви и се буди. Јас навечер не го будам за цуцање иако е самл 1 месец пошто преморен е од врескање а и така малку спие жал ми е да не се расони па и без толку сон да е ама еве напредува така да можеш и ти да пробаш да не ја будиш Аман нека ни поминат овие грчеви сите да се мавнеме од темава за век и вечни векови
Аха, надевај се дека ќе те остави да спиеш ако е гладна, каква грижа на совест, спиј си тука Некои бебиња порано почнуваат да ја преспиваат цела ноќ
Војдан прави еден месец и последниве денови забележувам дека има грчеви во стомачето и плаче често... Земав Бекутан чај денес и сакам да пробам прво со него. На пакувањето пишува 5 грама чај на 100 мл вода... Докторката рече околу 20 мл да му давам што значи остатокот да се фрли бидејќи не смее да се остава да стои...? Како Вие го давате?
Ако даваш 20мл наеднаш, направи 50 мл со пола лажичка па останатите 30 фрли ги. Јас му правам по 50 сабајле и навечер ама му ги давам по цел ден по малку и пие до кај 50 мл највеќе
Како успевате толку малце да давате Ја на едно пиење му давам 50мл и кога му го тргам не знаеш какво вриштење е..во стилот зошто сум му го земала и не му давам уште Па 15мин се смируваме со плачките па го ждригнувам И кај тебе е така?
И јас 50 сабајле 50навечер давам сега му давамтој со маточина што е денеска не осетив дека имам бебе дома све сум спакувала за селење си викам знае бебе дека имам работа па умен е глас не му слушнав денес дури ме загрижи