Некои мајки имаа пишано за некои капки за грчеви, мислам Бугарија и Грција или Бугарија ги нарачуваа. Ако може слика да ми прати какви беа.
Јас од Колипрев сум презадоволна искрено. Со редовна употреба ги средивме грчевите. Можам да додадам како доктор само дека лактаза и пробиотик се единствено составен дел на нашето тело па и со тоа најбезбедни. Требаше малку време ама потоа има стабилност во развојот од секој аспект. Читав доста симетикон и сл. дека употребувате. Можеби побрзо ќе делува, но верувајте тоа е хемија. Сепак е личен избор на родителите, но подобро да почекате 1 недела во комбинација пробиотик и Колипрев, и на природен и безбеден начин да се намалат грчевите, а воедно да се подобри развојот на нашите најмили
Кај моето Кај моето еспумисанот запек. И сеа скоро еднаш му дадов нокеска божем да не се размрдува за прдкање и следниот ден какаше зелено и тешко....
Малку оф топик ама да си прашам... ако има зеленко во каката значи дека запек има? Се мачеше ќерче цела вечер вчера, па кога се искака обилно столицата и беше зеленкасто-жолта.. На доење сме па помислив да не не јадела доволно, а цела вечер беше нервозна имаше грчеви и сакаше да цица.
Не не. Запек е ако е како глина конзистенцијата како пластелин какао да кажам баш густо. А зелена при доење само ако е светла,пењава и смрдлива укажува дека бебето не јадело доволно т.е. пиело повеќе од она што го викаат ,,foremilk''. А зошто му направи еспумисанот темно зелена незнам
Точно, симетиконите прават запек, зошто таков им е механизмот на дејството. Инаку пењушава столица се јавува од ферментирана лактоза, што пак е решение лактаза...врти сучи само лактаза и пробиотик вршат работа на здрав начин. Еве да речеме возрасен со интолеранција на латоза нема да прима симетикон за да го реши проблемот, туку не смее млечни производи да внесува. Исто е со бебињата, сите имаат "транзитна лактозна интолеранција" кое повеќе кое помалку...а млеко им е единствена храна. И јас со колипрев сум препрезадоволна искрено,а пробиотик давам рекол, бидејќи кај нас реутери бактериите се покажаа подобри.[/QUOTE]
[/QUOTE] Да да на моето му помогна само колипрев и пробиотик си пие ваја. Тотално си во право за тоа со лактазата бидејки имаат недостаток на ензимот првите три месеци
Да да на моето му помогна само колипрев и пробиотик си пие ваја. Тотално си во право за тоа со лактазата бидејки имаат недостаток на ензимот првите три месеци[/QUOTE] Нели обично ние пробиотикот го пиеме за да ни се регулира стомакот од пролив...некако по логично ми е и на нив пробиотилот да им ја прави по тврда столицата... А за симетиконот и јас приметив дека прави запек еве два дена не му дадов одма течно си кака
Нели обично ние пробиотикот го пиеме за да ни се регулира стомакот од пролив...некако по логично ми е и на нив пробиотилот да им ја прави по тврда столицата... А за симетиконот и јас приметив дека прави запек еве два дена не му дадов одма течно си кака[/QUOTE] Пробиотикот им ја регулира цревната флора и подобро да функционира гастроинтестиналниот систем. Плус има улога и во подобар имунтет. А пробиотикот кај возрасни се дава баш кога има нарушена цревна флора поради бактерии или вируси кои предизвикуваат дијареа, и затоа мислиш дека ја прави потврда столицата, но не ја прсви туку ја регулира флората со самото тоа се враќа столицата во нормала.
Пробиотикот им ја регулира цревната флора и подобро да функционира гастроинтестиналниот систем. Плус има улога и во подобар имунтет. А пробиотикот кај возрасни се дава баш кога има нарушена цревна флора поради бактерии или вируси кои предизвикуваат дијареа, и затоа мислиш дека ја прави потврда столицата, но не ја прсви туку ја регулира флората со самото тоа се враќа столицата во нормала.[/QUOTE] Има логика