Здраво мајки ке ве молам некој да ми кажи како ги користи капките бекутан против грчеви Две недели сме и два дена, на мајчино млеко сме и два дена го мачат грчеви и гасови
Како што пишува во упаството и обавезно земи пробиотик. Топла пелена или термофор на мешето, после цицање убаво да ждригне.
Дека пишува во упатството ( по можност растворени во течност) ми брше повеќе прашањето дали можи дирекно како еспумисанот. Проблем ни е ждригањето оти заспива го држам исправено некое време па ке го легнам брзо се буди и пак исто одново
Ако пишува така тогаш во лажиче измолзи малце млекце и стај од капките. Мада мислам и дирек така да ги дадеш нема штета. Кога ќе му менуваш града прво нека ждригне па дај му од другата, така бар и да заспие помалце воздух ќе има во мешето. Обавезно пробиотик земи си Waya тој е со пипета и лесен е за дозирање. Јас и на двете им давав пробиотик и еспумисан и немаа многу мака со грчеви кратко им траеа.
Абе како што ни ги дадоја ливчината од болница со препораки кои што какви капки и сл. набрзина ги земав бекутанот ич не ми текна во моментот на еспумисан
И еспумисанот се како бекутанот со симетикон во нив а тие прават запек и кај некои бебенце поголема нелагодност во мешето. Додека пак лактазата се колиев колипрев колактсзе и слични тие содржат ензим кој помагс во преработката на лактозата од млекото и го намалува дтварањето на гасови . Ако можеш такви пробај. Инаку јас пробав и еспумисан и бекутан ниедните ниндругите , колипрев му помогнаа. А ако се бира меѓу бекутан и еспумисан вторите се подобри со оглед на тоа што можеш да ги даваш почесто
Грчеви имаше ама малку, кога почнав да и давам капки пример два часа нема и после се јавуваа многу појаки грчеви. Престанав да и давам веќе два дена па ќе видам шо ќе се случи. Прашувам само дали може од капките да се намалат столицата и гасовите, и да се зголемат грчевите.
Дали на бебе од месец сте давале чај(анасон или ким)? Се имам пробано да се намалат грчевите ама ништо не помага. Пие млеко со колиеф, пробиотик прима, еспумисан, масажи правам, ставам термофор, топли пелени, вежби со нозе... Ако пропуштам нешто слободно пишете.
Не ти треба еспумисан. Убаво пишала кукла можеш да свариш чај од ким и вотаа вод амлекотл да го раствориш и јас имам правено така. Исто чајче од бекутсн со анасон имам користено во комбинација со ким.
Како спијат вашите бебиња кога имаат грчеви? Бебе е скоро месец и последниве 3 недели има грчеви и никако да спие во креветче или било каде освен ако не е кај некој на гради. Ќе заспие на мене на пр и одма чим го спуштам се грчи и се буди а вака убаво си спие кога лежи врз некој.Знам дека им прија нашата топлина ама има ли некое чаре зошто па ние сме скрос ненаспани :/
Моето не спиеше по цел ден скоро , навечер во 9 заспиваше барем тоа беше добро. Спиеше во раце или стуткан на спална до мене со собрани ножиња накај мешето. Преку ден. Навечер во креветчето повиен спиеше.
Точно два месеци секој ден плачеше и после тоа малце му се проретчија грчевите и исто само во раце и нишкање топло да му е евентуално Нурс Харвејс да му дадеш
Бебе е диопол недели, само на мајчино млеко. Денес се оболев, качив и тт, немам сила за ништо.. Морам да пробам со капки, педијатар ни препиша колиеф. Дополнително давам К1+Д3, биогаја и омега. Дали да ги продолжам тие три работи?