Bebe e 3 nedeli, i od nokeska celo vreme kenka i zaplacuva valjda ima grcevi, sto mozam da i dadam? Inace sme na kombinirana ishrana
Лактаза капки. Колипрев најдобро бидејќи сте на комбинирана. Во подготвено шишенце ставаш капки и веднаш може да пие не чекаш. Имаш табела за капки по возраст. Кога ќе доиш во лажичка, во уста и на града. Не треба да се одмолзуваш, раствараш итн.
Здраво мајки Читав тука дека некои од вас ставаат пелена на мешето за да му помогнете на вашето бебе. Ве молам ако сака некоја да ми објасни дали зборувате за тетра пелена и дали ја греете некако, со пегла можеби? Исто, колку време ја држите на меше и дали чекате да помине одредено време после јадење? Сакам да пробам прво со работи што ги имаме по дома, па ако не помогнат, ќе купам и од тие торбичките со зрнца внатре
Тетра пелена испеглана, стоплена со пегла ја држам додека да се олади меѓувремено друга топлам и така најизменично некое време додека се смири. Знаеш колку топла ќе фатиш да не го изгориш Ние користиме и термофор оној како со пукање на парички го има во аптеки со него знам и да го оставам да преспие само да е подоладен. Ако е машко бебето внимавај да не ставаш многу топло ниско накај ку’ето
Во пелена или било кој материјал стави трици од тие што ги купуваме за јадење во делот на здрава храна, соши големина на дланка за да можеш да ставиш на мешето. Со пегла или на рингла стопли и ќе држи потопло подолго време. Здраво, стар рецепт. А мее касно ми текна и веќе купив термофор, кој е покомплициран за употреба. Со лесно.
Нас највеќе ни помогна полна кадичка и да лежи малце во топла вода. Тоа со тетрите дури ја ставам се изладила пробај секако не е на одмет. А и да, затриј ги рацете стоплиси ги и на голо меше твојата дланка ставија тоа мислам спас ми беше
@BeloMache , @Milkiway ви благодарам на двете. Ова со трици ни го кажаа вчера, маж денес земал трици. И за лежење во кадичка вчера добивме зелено светло од педијатар, таман и тоа можеме да пробаме.
давав еспумисан но немаа ефект ги сменив со инфакол, ги има во бугарија, можам да кажам дека веднаш има разлика, мн му ги смирија грчевите, ги препорачувам
И ние користиме инфакалм, и јас ќе ги пофалам, ни ги смируваат грчевите. Плус им ставам колиеф во секој оброк АД, и биогаја на сабајле.
Мајки вие што давате колиеф капки, во што ги давате, некоја идеја освен пластична лажица, ептен ми е непрактично, а и немам стерилизатор, во зовриена вода ми се топи лажичката
@Alishan30 значи може и така,и мене ми текна ама мислев не е доволно. @Snowflake92 кај да барам силиконска лажичка, во аптека ?
Девојки, дали може да се даваат и еспумисан и колактаза? Така ја сфатив докторката, ама не сум сигурна. Или многу е? Претпоставувам дека не се даваат одеднаш, треба да има некој размак измеѓу? Некоја со искуство? Плус давам Recol bimbo и витамини К1+Д3. Бебче има многу грчеви, по цела ноќ не спиеме. Се роди на 7ми јануари. Фала ви
Купив уште прееска,фала После Гас капките кои делуваа само моментално, денес конечно се наспавме двете од Колиеф