Луѓе денес ми стигнаа капки од србија пошто од Македонија немаше кој да ми донесе. Некој да знае како се користат?
5 капки на ден се даваат, треба да протресеш убаво за да капнеш. Ја ги давам сред ден, некад пред некад после цицање
5 наеднаш директно се даваат, не се мешаат со млеко едно време директно во уста капнував ама почна многу да ми мрда со главата и сега користам лажиче
Зошто да не се мешаат? Напротив уште од нолница ми кажаа со лажичка прво ад млеко или мјачино во лажичка па капките бидејќи се мрсни и се лепат залажичката додека ако има млеко внатре остануваат во него.Во шише не се ставаат зошто може и да не ти го испие и плус тешко се мие од капките дека се мрсни
мене ми рекоа да не мешам а приметив и јас дека се мрсни и малку тоа ме стави на мисла па некад докапнувам во устето директно една капка.. ај ќе се консултирам пак и ќе побарам и второ мислење, фала што спомна
Како ви е практично така...не е дека не смее да се мешаат. Инак7 за тоа со масното скрос си во право!
И јас се измолзувам во лажица и и ставам пробиотик на Waya.. Само така не ми ги плука Некогаш така и давам и капки за грчеви
Имам силиконска лажица затоа и ги земав порано малку е подлегнат за да не ми ги плукне. Еднаш ставив во шише се утепав од трљање и со топла вода додека го измијам кога почнавме со пробување вкусови многу полесно му беше голтањето зошто беше навикнат на лажичката
Кај си ти порано да кажеш дека може со млеко да ги измешам во лажиче јас го терам детево да ја лиже лажичката за да не останат залепени
Хахахахаха па затоа се даваат со млеко зошто се врзуваат иначе нема да бидат тие 5 капки ако се без млеко една до две сигурно ќе се испозалепат за лажичката
Мајки јас го имам истиот биогаја ама не му давам секој ден само ако има грчеви му давам и тоа ретко.. сега дали треба секој ден? и денес прими вакцина само ставив борова вода на боцнатото, сега незнам дали да му давам од капките или не ?
Му давам секој ден биогаја, така ми рекоа и во диспанзерот и педијатарот. На боцнатото му ставав од лепенките три дена, не ми крена температура. Со лесна после вакцинална реакција
А до кога да се дава биогаја секој ден? а за лепенките земав една ми рекоа дека на чело се става и нема потреба, сега тој нема температура ама незнам за подоцна.