Зашто не сте задоволни од Биогајата? Јас овде и немам некој избор на пробиотик па го давам тој, искрено не гледам да и смета ама па и да и помага, додуше кога прднува ако и немам дадено од пробиотикот знае да приплаче... не знам дали е до тоа или некоја јака прдешка и се погодува
Пак јас, ако сакаат модераторите нека ми ги спојат мислењата... Кажете ми ве молам колипреф, колиеф, линекс исто прочитав горе, која е разликата, како се дозираат и кои би биле океј за 3 месечно бебенце? Наскоро ќе прима ќерка ми втора доза рота и сум решена да и дадам капки против грчевите, ако ги има. Овој пат не си го оставам детето да ми се грчи и мачи. Имам шанса да ми ги купат и донесат од мк наредна недела па сакам да бидам спремна. Од овде не земам капки затоа што повеќето се на база на симетикон а читав ете дека не чинел за бебенца.
Пробиотик мислам најголема раб ќе ти заврши за таа намена. Разликата е тие колиев колипрев се со лактаза ензим во состав, а линекс биогаја ваја,провен се пробиотици. Можеш и комбинација пробиотик и лактаза. Сите имаат упатство за користење или накнсдно пиши кои ги зема ќе ти објаснеме. Јас на моето кога примаше рота само пробиотик му давав имаше мака ама не беше стрАшно.
Пие пробиотик Биогаја, додуша последно време преку еден ден ги давам ама ќе продолжам сега секој ден. Заборавив да напоменам дека е само на доење. Ќе порачам ваја пробиотик тогаш и колипреф, гледам најфалени се тука, па ако заглавам негде ќе ви пишам.
Толку од нив, ќе ги прежалам 700 ден, ама барем мирно дете ќе биде. Него мајки, од која аптека ги купувате колипрев капките, во бети ми рекоа не се произведувале веќе.
Јас имам БиоГаја ама вака како што читам не му имам дадено ниту еднаш. Тука не ми рекоа капки да давам, само чај од анасон и млеко. Кај 7 сатот го фаќаат грчеви, кај 8 ќе си поплаче малку нервозно со нозете ќе претка и ќе му помине. Капки не знам дал да му давам пошто тука не ми препорачаа. @dunika ти што и даваше на твојата?
Пробиотикот нема мн. да ти заврши работа. Од ротата се нагризуваат ресичките. Нема врска пробиотикот со тоа туку мора ензим да има што ќе го намали сето тоа. Колипрев нека ти донесат најсигурно ти е. И давај го пред да ја примате и уште недела потоа најмалку
Ништо Бебји немам давано. Имавме среќа да нема грчеви,само првите две ноќи кенкаше кога си дојдовме и толку. А и кога прашав педијатар,ми рече џабе е што и да давам ако има,едноставно со време ке поминат.
Да тука ништо не даваат и во право се и подобро. И јас не му давам и не планирам да му давам. Ќе му ставам топло на стомачето ќе поплаче и ќе се смири.
Исто и кај мене од синоќа ја фатија и здеов Ваја капки па сега задрема во раце и мене ми е жал дека ја гледам како се мачи ама де надевам дека брзо ќе и помине. После колку време делуваат капките?
Тазе мамички. Многу е пишувано, вратете од поодамна испрочитајте. Пробиотик и нема да делува на грчевите, тоа е еден вид маркетинг. Да корисен е и треба но нема таква функција. Ако се мачите со грчевите покрај пробиотик ви требаат и капки за грчеви т.е капки што содржат ензим. Јас лично од Колипрев сум мн задоволна. Но видете и погоре некаде имаше линк која храна мама да ја избегнува исто значајно во намалувањето на грчеви.
Мила ако ја доиш , земи пиј чаеви и ти преку млекото ќе и делуваат , помагаат . Земи за доилки , или кој и дае бебешки пиј бар 2 чаши на ден , макар и обична камилица , ставај топло на меше ( тетра затопли или термофорче ги има во зегин како меченца ) масирај мешето со масло имаш на чико едно добро или гледам она на бекутан со лаванда маслото го фалат , на хипп имаш исто , сите сe добри ..
Јас давам Еспумисан, 3 пати на ден, по 20 капки, пред доење, сабајле, поручек и пред спиење, во упатството пишува пред секое, по 25 капки.