Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. hammer

hammer Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    14
    Здраво, бебето е два месеци. Многу плаче кога има гасови, а има многу, постојано. Кога би требало да престане ова? Поради гасовите цел ден е нерасположена и лесно се буди :)

2. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ние сме 5 месеци уште ги има :) само со Nurse Harvey's малце полесно ги поминува не се толку чести како на 2 месеци али сепак уште ги има

На hammer му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Еспумисан и линекс пробиотик капките може ли во комбинација ?

4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Може ама подобро земи било што друго одколку еспумисан можат само повеќе болки да му направат додека да му олесни(испрди) :)

На Poppins му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Да ве читав доста со негативни искуства , ама па и позитивни слушнав од други , и секое дете различно ипак е , една ден давам до сега нема сменето на полошо , си пртка се кака , ќе видиме 2 3 дена како ќе реагира ако му сметат одат у корпа без размислување одма , со ќерка ми само едно слушав и тоа , не испробував мн , сега ќе пробувам се што може и кое ќе му одговара тоа , он нема мн јаки грчеви сега за сега , ама си има тегоби 2 3 дена кенкав е и се , линекс иам дома па ми беше дали е ок да давам и од него плус да комбинирам , пошто не ми се користени овие претходно ..

6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Линекс е пробиотик немаат врска со грчевите тие се за столицата, од кога почнав да ги користам два пати во ден кака без напрегање за разлика од Био гаја што запек му правеа само

7. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Да јасно ми е тоа , јас и општо сум За давање пробиотик и до големки , нема негативно од нив , и ќе давам секако и да нема грчеви , добро влијае на цревна флора и на се општо , не се дава само за какање , а линекс имав дома па да не земам др да го докористам него , не знаев дали може да се комбинира со еспумисан , првпат ги користам па малце збунка во ум ми се случи(facepalm) ..
    Фала сепак :l:

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  8. MorskaSirena

MorskaSirena Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    2.309
    Дали е можно од капките за грчеви да нема редовна столица бебе? не е какана веќе 2 дена.
    И колку пати ставате во млекото од капките?

9. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    5.651
    Да можно е , давај и пробиотик или прекини ги капките пробај без нив .. Масирај меше , чајче евентуално дади или ти внеси чај , супа , нешто сливи ако доиш ..

На MorskaSirena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tsukinory

Tsukinory Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2019
    Пораки:
    1.103
    Допаѓања:
    5.864
    Откако ја прими ротата бебе машко кое до 2 и пол месеци незмаевме што е грч. Сега секој ден по три пати епизоди. Со носење во раце да е превртено на меше, масажи, прво еспумисан па колиеф па сега и nurse's Harvey. Нема си го фаќаат можда не толку јако и побрзо му ги смирувам олеснувам ама редовно. Ме уморува. После и да ми се смее и да игра јас сум исцрпена. Разбрав дека со втората доза рота стомачето откако ќе се избори се враќа во нормала. Можно ли е? Има ли нешто а да не сум пробала? Бебе расте напредува едино ми е страв дека со развој касниме од што пола од времето е пренервозен за вежби од типот да седне со исправање или сам на стомаче.

11. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.944
    Допаѓања:
    4.830
    Ќе му се смират. Моето имаше грчеви многу . Му се смирија па со втората доза ротс пак имаше ама не толку изразени освен пробиотик редовно ништо др не деавав се смирија по една недела одприлика. Ќе помине не фрижи се вежби топло на мешето пробиотик доволно е

На Tsukinory му/ѝ се допаѓа ова.
  12. A.n.g.e.l.a.V

A.n.g.e.l.a.V Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.402
    Screenshot_20210302-075818.jpg Случајно ми излезе ова, може од помош ќе ни е. Ќерка ми вчера и некни страшни грчеви имаше, до сеа ова беше најлошо виткање, пискање.... таа писка јас плачам и така :). Гледав една емисија за грчеви, велат максимумот се достигнувал во 6та недела, а до 12та би требало скроз да исчезнат. Бебчето е полни 5 недели и 1 ден, се надевам дека полошо од ова нема да биде.

На kukla21, azelea, ivance.. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.498
    Ние до 5 месеци ги имавме нормално зависи од бебе до бебе ова моево со нежни црева е изгледа :) горе пишува компир дека не предизвикува, а јас се утепав компир јадење а он од вриштење кога го тргнав компирот од исхрана одма имаше подобрување :) , си имаше грчеви али не беа до зајдување :)

14. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Не се опуштајте мајки, пазете на исхрана, кај моето на 3ипол месеци му беа најстрашни грчевите, а почна да ги снемува во 5 месец... Кога исфрлив млечни производи му беше подобро.

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Јас мислам дека секое бебече различно си реагира на одредена храна што ја внесува мајката во однос на грчевите .Еве на пример јас пијам и јогурт и млеко па на бебето мое не му смета и не му прават грчеви.

На A.n.g.e.l.a.V, azelea и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  16. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Газирано може ли да се пие?
    Многу ми се пие фанта ама не знам ми е страв да не му направам грчеви.

17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Пробај и ќе видеш како ќе му делува на бебето.

На BabyD0ll му/ѝ се допаѓа ова.
  18. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Да, секако. Јас само споделив искуство, можеби на некоја мајка ке и помогне зошто знам каква мака е борбата со грчеви.

На ivance.. и A.n.g.e.l.a.V им се допаѓа ова.
  19. honeyboney

honeyboney Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2018
    Пораки:
    237
    Допаѓања:
    188
    Јас газирано кога и да пиев гасови му правеа на бебчо.

На A.n.g.e.l.a.V му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bicka77

Bicka77 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2020
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    5.031
    Јас до сега се имам напиено неколку пати навечер што легне да спие. Секако не бара да цица во текот на ноќта, па се измолзував и тоа го фрлав, за секој случај...