I nie gi isprobavme site kapki, caevi ana edinstveno sab simplex ni pomognaa i sekako toplo mese, masazi, peeme i slicno. Inaku kapkite nekoj pogore spomna od bugarija se naracuvale, gi ima i kajnas. Jas gi kupuvam vo viola, najeftini se 295 den, a sega posledno gi kupiv vo eurofarm 317 den.
Пробајте го и овој сируп за грчеви и потешкотии со мешето: Јас го земав за малиот зошто какаше еднаш на 4 дена, ама за 2 недели го прекинав зошто се исцеди дете, на секое цицање какаше Многу многу мајки ми го пофалија и навистина е супер, детето бајче станува Го имало пред неколку години, ама го повлекле заради некои состојки кои сега се отстранети. Иначе е прочистена вода со сода бикарбона и масла од копар и ким, а го произведува турска фирма по лиценца на Health Aid.
За капкиве и јас имам слушнато пофални зборови, а ги немаме користено зошто за ќерка ми немаше толку потреба, кратко имаше грчеви и со колиеф се справивме. А за син ми тоа време ги немаше во мк.
Od se sto probavme za grcevi pomogna samo white noise. Samo sto ke vklucev fen za kosa, aspirator, pravosmukalka, ili white noise na you tube, sin mi se smiruvase I zaspivase. Nie 6 meseci se uspuvavme na fen za kosa, fenot fala bogu izdrza Koga mnogu vi placat I nisto ne pomaga probajte, navistina ima efekt. Koliki seuste ne e dokazano sto gi predizvikuva, nekogas se gasovi no ne sekogas. Velat deka bebinjata koga se vo stomakot na majkata celo vreme gi slusaat zvucite od rabotata na organite vo naseto telo, od dvizenjeto srcebienjeto I sl. A ovaa white noise e najslicnoto nesto sto tie go slusaat vo nasite mesinja I gi pravi da se cuvstvuvaat sigurno I zadovolno. I zatoa vednas se smiruvaat koga in pustis nesto vakvo. Ima mnogu videa na YouTube so vakva bela vreva.
Zi Ziva vistina,bar kaj nas upali I mene ne mi se veruvase koga mi kazaa,simnav aplikacija na mob I se preporodivme
Nie eden fen rasipavme, srekja bese preestar pa ic ne ni bese krivo...sega pomalce raboti na 2ka, 1 cata se rasipa skroz......vrsese rabota, ama mojava aplikacija na mobne sakase, a me videse so fenot odma zakutuvase...zatoa i usisavav pred nea, nemase gajle...
Кога ќе се сетам какви грчеви имавме ... ма ни фан, ни правосмукалка, ни било што слично не ни помагаше . Ни капки, ни сирупи, можеби малку чајот од ким помагаше. Се изнамачивме... до 2,5 месеци секој ден во исти период, мислев ќе полудам. Најголем лек за грчевите е времето, во повеќето случаи до 3 месеци траат.
И јас така мислам-само време треба да помине. Нема шанса нешто да смирува Од дете до дете има разлика, некое подобро ги поднесува, некое е поплачливо, ама во секој случај грчеви ИМА. Па додека траат грчевите, нормално тоа плаче и се ,,корне,, од плачење и предизвикува нервоза кај мајката.Е, тука мора да се внимава, бидејки нервозата дополнително налева масло на огнот. И јас и сите мајки исто сме се нервирале и еве од ислуство сакам да споделам-совземете се...не го ,,думкајте,, силно и така го боли не придонесувајте да му се зголеми болката.Не плачете, не правете хистерични работи бебенцето се осеќа.Нека нема нервоза.
Јас го користам овој сируп и и давам еднаш или двапати на ден по 5 мл, моментално ја смирува и тоа трае едно два саати, после пак по старо, не многу често ама......најчето околу 12-13 часот и навечер околу 19-20 часот. За какањето и јас приметив дека почесто кака и тоа потечни столици, но имам проблем, сирупот и го давам со шприц и мака мачиме, плука ли плука А чајчиња како им давате и со тоа имам проблем и тој го плука, од шише несака, со шприц се дави
Аκо го плуκа значи не го саκа,а и нема неκоја κоρист чајот,дополнителни шеќеρи само. Јас не би ти пρепоρачала да го фоρсиρаш чајот,ние воопшто не пρобавме ни чај но вода(сега со сила пρобува по неκоја κапκа) Аκосе доите,не ви тρеба дополнително ништо.
На мојата бебушка искрено ништо не и помогна од препарати. Сите можни капки ги купив, се што не и пуштив на интернет . Но затоа пак стомак на стомак мн ми помагаше. Јас потпрена на перници, таа врз мене. И така скоро два ипол месеци...
Nie isto se namacivme so tie grcevi, pogotovo prvite denovi, placese, crkase, menuvase boi, ostanuvase bez glas od navecer pa dodeka da se razdeni utredenta! Kolku e tesko takvoà nevino i nemokno sustestvo da se gleda kako strada i se maci , a da ne moze da mu se pomogne, bev skrsena od taga i stres, sama bez iskustvo po celi noki.....hm!!! Sega imame mesec dena podobri sme, ne fakaat grcevi samo placeme po ^polovina cas i se smiruruvame, srce mi se kine ama eve sega ja citam temava, ne sum bila edinstvena so ovoj problem! Sovet od mene vnimavajte mnogu sto jadete,ima golemo vlijanie ishranata, koga mnogu place go nosam pod aspirator, ili go legnuvam i masiram od stopalata pa nagore do kolkovite, mnogu pomaga! stavam topli peleni na stomace, i nemora so pegla dokolku imate mikro, stavete ja pelenata na 35sekundi i taka e polesno i pobrgu, odkolku da se dezura na peglata! isto taka davav kapki Colief, ama pred nedela dena gi svedov na minimum, od pricina sto doznav deka sodzat laktoza, koja pomaga za polesno varenje na mlekoto i toa stvara zavisnost, so sto postoi opasnost podocna so prekin da se ima problem so varenjeto koga se konzumiraat mlecni proizvodi! taka da resiv da smiruvam na prirodni nacini, hgrcevi se grcevi, postojat odreden period i se sto bi napravile bi bilo samo ublazuvanje, no nikako otsrstranuvanje na istite! zatoa resiv da ostavam organizmot sam da se bori i nauci kako da raboti!, pozdrav i posakuvam da imate mirni noki bez grcevi so vasite bebusi
ние со грчевите минавме прилично добро,имавме грчеви ама малку.му давав на бебето бекутанче,стававме топло термофорче ,а бидејки бебето беше само на доење исто и јас си пиев чајче од ким за да преку млекото полесно му се разработи системот за варење на бебето.и навистина грчевите беа на кратко време и брзо ни минеа.
И ние со грчевите многу лесно поминавме, бидејќи е на доење јас внимавав на исхраната и пиев чај од ким и супер поминавме. Исто и контакт меше на меше имаше период кога само така сакаше да спие. Чајот на бекутан е засладен, а вештачки шеќер не се препорачува.