Ако немаш дадено ни чај од камилица најубаво денски да пробаш, не дај боже да ти јави алергија ќе нема да знаеш од што е имаш на бекутан чај од анасон,камилица и маточина, камилицата е алергена внимателно со нејзе
Мајки таман мислев ми се подсреди бебе со еспумисан кога завчера вечер цел ноќ кењка и мрда со раце и нозе како да се бори со некој, дента цел ден не спие плаче, а вечерта вришти и плаче неможе да се смири. Ноќеска пак мрда цел ноќ дремни стани.. денес спие скоро цел ден веројатно од умор.. се случило кај некое дали се ова грчеви или е нешто друго..?
Камилица и маточина не можат да смират грчеви. Многу важно е што камилицата не смее кај новородени да се дава често. Маточината е природен седатив...веројатно го успало тоа. Ваш избор сепак, ако одговара давај но претпазливо...
Тоа е тоа за симетиконот многу имаме споделено искуства. Но на крај секогаш дури не осетиме на своја кожа не е меродавно ништо друго..
Po kolku ml,5 ml kako sto pisuva so taa merica nekako mi e mnogu A i mn e ne prakticna Jas koga meram gi stavam vo lazice no polovina istecat nastrana
Маточината си е доста јака , сигурно затоа поеќе нанела а може и така се погодило , сподели натаму сл искуство со капките баш ме интересира. Оти ко што кажа и @Leksikon ко седатив е , јас од пред бременост немам пиено , а а имам дома природна а пиев ептен ме опушташе и на дремка ме тераше , а гледам и на чаевите за лактација и грчеви а има и неа и докторката ми кажа може да пијам ама уште се немам , како што сум преморена има да ми делува ко диазепамче ..
Јас давам насабајле и навечер. Преку ден ми спие исто т е. не спие. По 10/15 мин, најмногу 30мин, а еднаш во неделата саат ако отспие. А синоќа мака мачев до 12 да ја успијам, во 20:30 и дадов од капките. Значи кај моето бебе не влијае на успивањето. Само не вреска така. А се успиваме најмалку пола саат.
У зен си е од капките немаат голем процент , безбедни си се за користење , ќе се осетеше ако и се јаки. Сношти и мене ме зафркаваше 11 фати дури завлече салам , или некој меркур ги дрма или од земјотресот
По 3мл давав јас многу ми се виде 5мл јас давав со дозерката од внатре и внатре му ставав од страна на устата да не е директно зошто така се давеше
Трет ден е а веќе вчера не спиеше цела вечер, тоа можно е да се грчеви? Зошто ги стегаше нозете, испушташе гасови, и се нервира и плаче, не можеше никако да се смири, црло време беше добар и сега ноќеска без спиење, земав Ваја капки, по 7 на ден се даваат, има некок искуство со толку мало, одма да има грчеви?
Ваја е пробиотик кој секако е убаво да го даваш ама да знаеш дека за грчеви не помага, не е тоа намената. Дали од толку мало може да почнат грчеви не знам, али ако испадне дека се грчеви, ќе земеш плус капки за нив. Ја сум задоволна од колактаза, во еурофарм ги има, 380 ден.
Можно е да , кај мене малата така беше уште во болница почнаа на 4 , 5 ден . Земи и капки за грчеви комбинирај со пробиотикот , масирај меше со масло или лосион , ставај топло на меше , ќе мине , само трпение