Не знам што да ти кажам.. од една страна не се ефтини да ги фрлиш, од друга страна на бебе даваш.. искрено не знам како би постапила јас..
Поклон ми беа и пак не ги купив...Користиме колипрев мислам дека подобар ефект ни имаат тие, иако да ти кажам сееее имам пробано, колиеф, колипреф, еспумисан, хумана, бекутан, Nurse harveys, сменавме млеко и сепак од тие грчеви нема спас...сега сме 2+ се надевам на 3 месеци ќе престанат зошто срце веќе ми се кине
Како ги изразува кај тебе? Дали навечер или денски? Не му помага ништо, ни термофорче, ни капки, ништо?
Искрено да ти кажам на почетокот читав дека грчевите се манифестираат најмногу приквечер и се чудев зошто ние тогаш сме мирни а најмногу имавме навечер после полноќ, сега смени малку и најкритичен период ни е само што ќе се стемни околу 6-7-8 часот и исто навечер после полноќ...се манифестира со неконтролирано плачење,буквално вриштење и чукање, туркање со ноџињата...термофорче не му помага, освен капки и сируп понекогаш што помагаат, топлење на мешето со фен ни помага најмногу или бели звуци на телефон
Јас сум утнала скрос, и чување и давање,се извинувам ако некого погрешно упатив за давање на colief. Еве го упатството од нив пошо ги имам, жива ќе се изедам, искача дека џабе сум му давала две недели
Цела вечер кенкаше, а не го земам да го тапкам по газе не се смирува никако, не сме спиени, и повеќе се нервирам што нема како да му помогнам...
Јас со паричка од тоа имав. Ама само 2 дена дали го користев...ние со колипрев се средивме, а мн. интензивни грчеви беа. Така да за термофор читав дека некои користеле и како со жито полни не знам...прашај во аптека.
Ако немаш микро, направи си сама термофор, во тетра пелена стави трици (билна аптека мислам имаат), сошиј, и со пегла стопли, триците као држат подолго топлина споредено со тетра пелена само помината со пегла.
Не ти треба микро. Паричката ја "кршиш" и сам се загрева за брзо време. Истата топлина ја зачувуваше околу пола час...мада нас не ни врешеше мн раб, пошо кога се грчи мн. и витка и плаче и термофорот не можев да му го задржам, од мака ми идеше да го фрлам
И така на секој пола саат, или како се загрева тоа после пола саат? Па не знам и нас дали ќе ни врши работа, ама да пробаме, па ќе видиме како ќе биде.
Постапката е иста...ама по мене пробај со колипрев, пошо знам дека колиеф користиш. Кај нас многу подобро се покажа.