Да јас давав и пробиотик дополнително на ваја го користам ама сакам да го сменам да и земам некој друг
Јас од ваја воопшто не бев задоволна кога го користев за ќерка ми, биогајата и правеше запек и затоа се мислам дали воопшто да давам сега на бебе..
Betty ili Pluspharma аптеки. Така пишува и на сајтот. Ако е за Ск, имам купено во Идадија аптеката, карши клиника на Бетту, Капитол, и К. Вода кај Пелагонија братучедка ми од Херба во Чаир купува. Можда некако ти помогнав...
Кај нас само од ваја си кака редовно, џабе фрлив пари за други пробиотици. Био гаја ужас уште толку грчеви имаше, и земав и про баланс бејби протект цел ден не се искака, и пак се вратив на ваја. А зошто да и го мењаш?
Јас Линекс ги користам имам воведено доручек и ручек и 4 пати пие млеко еднаш на ден кака сигурно анекогаш и двс три пати се случува во џависност од што има јадено во текот на денот.Али од нив сум нај задоволна
Me interesira dali nekoj ima probano so topla pelena da gi smiri grcevite, ako moze da mi objasnite kako ja greete?
Со пегла ја пеглав ама премногу брзо се ладеше. Подобро направи си термофор од тетрата, стави трици и зашиј, тие подолго држат топлина.
Да ја користиме редовно.Ја загреваме на рингла.Свиткана во коцка ја загреваме и внатрешно и надворешно.Држе 1мин па пак друга грееме и така додека се смири.
Многу лошо искуство со еспумисан, ги фрлив! Само колипрев помогна. Секако ова е мое искуство но за еспумисн мноху истото го имаат пишано во групава.
Освен колипрев дали даваш некој пробиотик, јас давав биогаја ама не ми какаше од нив, денес ќе ги набавам колипревот па не знам дали да давам и пробиотик
Не давам сега само на колипрев сме. На почетокот давав и пробиотик од биогаја и јас не бев задоволна, подобро се покажа рекол и ваја. Ако си природно породена пробиотик не мораш да даваш... Ако си царски ок е првите 3 месеци али пак зависи од бебе до бебе...
Па пробај и само со колипревот столицата може да се среди мислам. Еве без пробиотик сме недела и пол, па да не подречам супер е и разлика дека сум давала пробиотик, а сега не, не гледам...
Zdravo majki, nie uste maka macime so grcevite nobse namaluvaat,me interesira samo dali vasite malecki imaat mnogu gasovi ili seto toa e rezultat na kapkite sto gi davam protiv grcevi pa taka se olesnuva, ili mlekceto mu pravi problem, ili pak e normalen proces? Koi se vasite iskustva?
I mojata imase uste vo bolnica. Jas davam recol-2 pati po 3 kapki - ova mi gi dadoa uste na izleguvanje od bolnica i colief pred sekoe doenje 4 kapki. Na pocetokot probav coliefot samo vecernire podoi da i go davam ama pak rikase od 12-4 otprilika i pocnav pred sekoe i sea sme super. Pak ima ama ne e taka ko sto bese pola saat kolku da ispusti gasovi ili da se iskaka