Почнаа јаки грчеви кај нас. Се грче цела, се вцрвува, плаче кенка цело време, заспива само на цицка така се смирува... Топло перниче и ставам нонстоп, Waya пробиотик пие една недела и од денес Еспумисан капки. Како и по колку ги давате еспумисанот и некој совет плус против грчеви имате ли? Греота е за гледање како се маче...
Probajte i so vezbi na meseto i so nodzinjata za da i pomognete da se oslobodi od gasovite, ima na youtube klipovi poglednete se nadevam kje vi pomogne...
Да се надоврзам на барби, масирај стомаче и преку ден и за време на бањање и секако вежбите со нозе. Можеш и да пробаш да држиш бебе хоризонтално поставено, со главата накај под, твојата дланка на мешето.
Јас давав 4 пати по 20 капки ама не сум задоволна од еспумисанот. Имаше потешкотии со столицста и не му помогна многу. По него земав колипрев тука прочитав за нив и му беше многу подобро пред тоа плачеше по 5 часа без престан. Со колипрев имаше мака не дека му исчезнаа скроз ама барем не плачеше тска како претходно туку закенкуваше на моменти се стегаше испушти гас и се смирува.
Јас ги навикнав веќе, знам кое време од денот се појавуваат, и се спремам психички, од 20ч до 22ч, секој ден има малце појаки и мора да е кај менево раце за да е мирен и да ме мириса, да знае дека сум до него. На почеток имаше многу јаки грчеви, и сите можни капки ги купивме, не му помогна ништо како Колипрев, и ло малце чајче на Бекутан му давам во денот по 20-30мл. Иначе нешто што ми помогначо трајно нема, а мислам дека и не постои такво нешто што трајно би ги отстранило грчевите кај било кое бебе, ќе си траат до кај 3 месец, за жал. Јас стравав и тетра пелена, греев со пегла и ставав, така нон стоп мењав, па фен пуштав и му го греев стомачето, купив и термофорче она со мече со паричка, сите овие работи се привремени, за 10 мин е пак по старо, капките најголемо дејство ми имале кај моево бебе, и тапкање за газе, свртен со мешето, и шетање низ соби, зборење, пеење, шшкање... Месец ипол е и уште си има, и јас сум спремна да ги има до 3 месец, тоа е, џабе ќе се нервирате само, знам дека ви е мака да ги гледате такви, ама не може да му помогнете. Иначе за пробиотик, јас давам Ваја од почеток, и сум многу задоволна, во комбинација со Колипревот е супер. Капките на Еспумисан, се повеќе за надуеност, не очекувај голема промена со грчевите од нив.
Ги купив Колипрев капките е сега еве го упатсвото, моево бебе е месец дена ама пие по 90мл на оброк, а тука пишува различна количина на капки кај милилитрите млеко и според возраста.... колку да давам по оброк
Ако доиш во лажичка. Ако е Ад може во млекце, а ако сакаш можеш и во лажичка пример и за Ад...ако не ти го допива цело млеко пример.
Јас давам колактазе, ист состав е со колипрев. Педијатарот ми кажа дека треба да отстои млекото 15 20 мин откако ќе се стават капките во него и после да се даде
Mene pedijatarot mi rece kolaktaza,koliprev i kolief isto bilo seedno sto ke zemam. Jas zemav colief po preporaka na prijateli so deca sto se
Да ама не е активен ензимот. И затоа треба да чекаш да отстои. Од ензимите активен има само колипревот, проверено
Не, грешка си, не пишува, вика дека одма може да се даде во лажиче и да се просолжи со доење веднаш, лесни се за употреба. Колиеф треба да се растворат и да одстојат 15 мин.
Не, не пишува. Истотака препрашав и во аптека и ми рекоа дека всушност тоа е главната разлика со другите.