Jas i gi davam vo lazicka so mlekce pa ja presoblakam i se doime...osekam razlika so grcevite.mi brkaat rabota coliefot
@thelittle17 следни колипрев ќе земам дефинитивно, мада и епимусанот и ги намалија грчевите реално ама има проблем со какањето ногу се маче незнам дали е од нив оти претходно супер си какаше не се грчеше волку, буквално сега зајдува од плачење на секое какање. Исто и ние се сме во раце, си пееме со зборуваме, најмногу се смирува во мене кога е, со перниче топло на мешето си шетаме низ соби. А по колку капки епимусан треба некој да ми каже мене??? На упатството пише за доенчиња до 25 капки, тоа е дневно 25 или пред/после оброк максимум до 25?
Ааа дааа...па еспумисанот прави проблеми со какање многу често. Јас баш од повеќе членки го имав прочитано во групава. Прво се двоумев, ама после бев сигурна дека е од нив до 25 капки 4 пати беше мислам. Ама ако ви праи запек со толку колку шо даваш поарно немој ич да зголемуваш да не стане бетер...
Јас ги давав Еспумисанот по 20 капки на секои 6 часа, ама не помогнаа баш, земи си уште одма Колипрев.
Да се приклучиме и ние во екипата нели немој нешто да не скокне. Моето бебе има од сабајле грчеви мн ретко има навечер. Му давам Sab Simplex капки после секое цицање, а пола саат пред цицање од пред некој ден почнав да му давам Бекутан чај и од ким. Тој од ким не го сака ич ама па тој од Бекутан ми е јаглехидрати целиот и мора мн малку да му давам за да цица после. И со две шишенца мењам додека да се освести од кој пие не знам ова колку е исправно денес ќе идеме на педијатар па ќе го прашам и него. Инаку и јас пијам чај со ким само не знам и јас колку треба да пијам знае некоја дозата која е? Ми рекоа цимет да почнам да си варам тоа секако пиев во бременост ем за дигестија, гасови и грчеви ептен помага. Проблемот е што јас не верувам дека тоа толку има влијание врз бебето што знам. Плус ставаме термофорче на меше и го клацкалката го ловиме сонцето тоа го опушта кога го пече сонцето на грбче. Меѓу мене и него е термофорчето и на грбче сонцето и така некако се смирува. Генерално плаче вика околу 30мин па ќе се смири уште толку и пак почнува мирот е пола саат хаха. Дури му го ставам тие пола саат да ги одспие на подлога каде што во пределот на нозете има пениче кое се мести за да му бидат свиткани нозете и му помага и тоа. Му ги слушам цревата човече му клокотат му работат и се радуваме на секое прднување леле мајко главна преокупација ни е тоа
Majki dali sekoj den imaat vasite malecki intenzivni grcevi ili ima denovi koga nemaat pa povtorno se pojavuvaat?
Ако ти пие чај на бекутан можеш во тој да ставиш зрна ким да измешаш, јас не сум давала но знам ставаат така
Мн шеќери има чајот на Бекутан и ради тоа се мислев малку да му давам ама очигледно ќе мора така. Инаку мене докторот ми рече џабе што и да правите тоа е тоа мора да се случува и ќе поминат...
Еве сме вриштиме се корнеме со нокти све праиме дали и скок ја фати некој денес спие по 10,15мин само се џапа бара да јаде цел ден во раце сме и бекутан чај давам и колипрев ма џабе
Videte razgovarajte i so pedijatar, jas mu davam koliprev i nurse harvi sirupce i mi go smeniv probiotikot davav bio gaya go zameniv so normia baby i se potsmirija... Razgovarajte dali da go smenite probiotikot... I normalno cajce na bekutan...
Јас, и давав да цицне неколку голтања и директ со лажиче 4 капки во уста, па продолжувавме со цицање. Се покажаа одлични. Сега земав демек Колипрев за подобри, и искрено не гледам некакво подобрување-напротив, со колактазето ни беше далеку подобро, а и полесни се за давање. Колипрев се многу густи и лепливи, бебе се гади ги плука после цела лепи, а Колактазе се како водичка и не ни примеќаше дека и давам капки.
Различно видиш. Јас со колактазе имав таков проблем, ги плукаше и се лигавеше ептен веројатно прашање на вкус хаххаха. Колипрев ми е каде каде полесен, некад директно во уста капнувам. А за грчевите кај нас разликата беше ептен огромна. После еден ден од колипрев се смирија.
Изгледа само на моево не му помага ништо за грчеви, и колиев и колипрев и колактазе и термофор и вежби и џабе тоа е
Dava li nekoj espumisan i kolief vo isto vreme? Zaboraiv da prasam na kontrola dali moze a shube mi e nekako na svoja raka
Јас и давам waya пробиотик и еспумисан капки, и после таа една ден и ноќ проследена со грчеви пред да земам еспумисам се нема повторено. Давам 3 пати на ден по 10 капки пред поголемите доења оти знае и по пола саат пак да бара цицање. Мене лично многу ми помогнаа еспумисанот, мислев и дека има проблем со какањето ама не, тоа еднаш беше само, скоро секоја пелена е какана, е сега некогаш се грче, се вцрвува додека се кака, ама битно грчевите се многу намалени, не може чудо без ич да е, сепак процес на растење и прилагодување на цревата е. И обавезно имам перниче со трици, го топлам и на меше држам врз алишта повеќе пати, и најмногу се смирува на цицка, си леже, си цица, како цуцла си ја врте ама на цицка е најмирна со перниче на меше и секогаш си заспива така. Пробај ги, ништо не губиш. Кај сите е различно тоа имам заклучено, додека не најдеш што вас ви одговара најмногу.
Многу капки и сменив да не и биде уште полошо веќе не знам ни јас што е паметно, педијатар ми спомна дијастоп бејби место биогаја....