Dali nekoja dava espumisan i colief istovremeno? Do sega sme samo do colief ama primetuvam mnogu pocna da vristi pri ispustanje gasovi pa sakav i espumisan da dadam ama ne znam dali moze i dvete naporedno
мајки, капкиве Ги ОТвориВ во март и ги искористивме дури два пати, немаше грчеви бебушот мој. Имаат рок до 4ti јуни. Би сакала да ги подарам некому ШТО Ќе му се потребни, во Скопје.
Здраво, како се храните за време на доењето? Знам дека некоја храна предизвикува грчеви, читам на разни места, наведени се мешунки, но дали сите? Гравот сигурно прави грчеви, но дали исто и грашок, леќа, боранија? Можеби не е за овде прашањето, но оваа ми беше најслична тема..
Majki moeto vnuce go odnesoa na prv pediatriski pregled kaj dr.Marina Pop Lazarova vo Remedika i od sovetite na lekarkata sme prezadovolni.Ni preporaca za grcevite diastop kapki i da vi kazam mnogu pomagaat.Se pijat 9 pomesani so mlekce i nie gi davame navecer pred spienje ,nasabajle sto da vidis pelenata polna si se olesnuva i se osloboduva od gasovi ,cel den potoa e mirna.
Се ежам кога ја читам темата за грчеви .Колипреф ако можеш давај му,кај нас подобри се покажаа од колиеф со еспунисам кога давав заедно
Mi potvrdi pedijatarot deka moze,vcera i dadov ednas espumisan a colief na sekoe doenje eve ja denes da ne ja urocam bajce e. Ama vcera se odra od derenje i prdenje ne znam od kade tolku gasovi najde poveke od taa samata sto ima volumen mislam izleze
Диастоп е пробиотик, не се капки за грчеви. Ама може и тоа да му помага на бебето. Зависи и колкаво е, да не те плашам ама понатаму може да има и појаки грчеви, и пробиотик да не помага. Дај боже вака да си тера бебе.
И мене ми пролета низ глава ама може е тетка бре хаха Инаку ја на моето бебе му давам Sab Simplex и некако го растеретуваат ама не и скроз. Дали покрај тие капките треба да давам и уште нешто како на пример пробиотик. Тука прашувам зашто Др.Паскалов ми рече џабе ќе му давате капки и се по ред...ама вчера ептен мн викаше се грчеше целото и се нервираше неможе да си прдне на раат и ја викнав неонаталната сестрата да дојде кај мене она го расоблече го масираше му збореше не знам со му правеше го хипнотизира и го растерети го смири и се после ми беше жал да го будам за бањање
Син женеше скоро. Па и во труднички прашуваше за некоја со мал плод, а се здебелила 15кг Некои ликови ги памтиш
Јас само да споделам убаво искуство од сирупот Nurse Hervey's. Незнам дали е до бебето или до сирупот, но кога започнаа грчевите при крајот на 1виот месец започнавме да го даваме и немавме никакви маки со грчевите, ептен минимално се грчи при какање. Еве веќе е полни 2 месеци и една недела, и штом почне да прета со ножињата да се стега, значи си има мака со стомачето, давам од сирупот и веднаш се смирува. Исто еден ден не беше какана, штом и дадов од сирупот се испразни и и олекна на стомачето. Е сега само многу е неудобен за конзумирање, си има дозерче, но ептен е терсене да го испие бебе, дозерот е како шприц.
Зависно од бебето може нема да има грчеви од никаква храна што ќе ја внесуваш, само да не јадеш цитрусни овошја прекумерно.Моето имаше проблеми од обичен компир. Разновидна исхрана треба да имаш.
Во мк мислам дека ги нема, ако ги најде те молам кажи каде. Имам рецепт за домашно направена gripe water, ама сеуште не сум дала. Сигурна сум дека ќе помогнат, бидејќи се на база на анасон, копар, ѓумбир итн. Само не знам од која возраст се почнува со давање.