Дали некоја мама давала Пролајф пробиотик , оној ние возрасните што го пиеме? Ми рекоа 5мл но јас сум скептична ептен. Никако со какањето неможеме да се оправиме, 3 месеци е беба
Toj go nemam koristeno ama nas ni pomogna mnogu probiotik normia baby, predhodno gi koristev biogaya ama mu pravea problem so kakanjeto, so ovoj mu se regulirase i masaza na stomace
Пробиотик е да. За бебиња родени со царски рез препорачуваат да се дава секој ден до годинка. Ја регулира цревната флора и помага при грчеви, никаква штета нема од него. Моето бебе е 3+ и секој ден од раѓање давам.
Se konsultitav mi rekoa da gi prodolzam. I jas razbrav deka e za bebinja rodeni so carski ama na prijatelka prirodno porodena isto i go dale
15 kapki na 4-6saati pred podoj inaku vo upatstvoto vika da davash 15kapki na sekoj podoj ama mi dojde toa mn nekako... Pocnav i probiotik da mu davam i caj od kim eve dva dena ne crka taka silno ama pak ima grchevi
Mi gi donesoa od De, no citav vo soba za doenje imalo nekoja sto gi nosi od Bg ja imam uste nekolku shishenca ne znam kolku ke ni stignat
Edinstveno nesto od salata sto go jadam jas procitav deka se preporacuva duri pa ne znam sega nemam primeteno dali posebno ima grcevi sekako vika moevo bebe i da jadam i da ne jadam
Ne sum gi probala tie deka imam od ovie mu olesnuva i so ovie ama ne se gubat skroz. Eve kako poredovno mu gi davam i plus so biogaya ne place tolku. Kaj vas kakvo e stanje?
Ne znam sto da kazam sibam se i svasta na detevo dali neso pomaga kojznae....davam recol, colief i ponekogas espumisan...ima super denovi ima horor denovi...toa e...
Значи сите сме исти...јас се опуштив како прочитав немаат несакани ефекти капките и шибам. Што ќе излезе на крај ќе видиме. Инаку според моја свеќи не треба ништо да му се дава туку да се тераат бабини деветини. Сто пати и кажав дека не верувам у такви ствари к на крај мм ја сренда уште бајачки и врачари и магионичари ни фалат. Кога треба да се купи нешто и прослави сњ и е малограѓанско а ваквите работи и се интелектуални изгледа...
Lele ne otvaraj muabet ziti sve....doktorka e pa vika ne davajte nie nisto ne davavme....vcera dojde vo 9.30 nokta bebe da videla a pred toa se javi i rekovme se.spremame da ja banjame i posle.se znae spie...ne razbiram kako necii zelbi treba da se pred fizioloski potrebi na bebe
Првин за јадењето се фативме јади се викам несакам да јадам се си имам што да јадам. Ај сакала да ни готви ама нејзин план таму тој со полнети пиперки, боранија и грав буквално се што нејадам барем не сега. И второ гасењето телевизор и правење апсолутна тишина и се распукав демек на мм и викам реков не сакам преку ден ништо да се менува телевизорот ќе работи и светлина ќе има а не у темно и у тишина. Некни бебе спие додека работи правосмукалка а исклучиме писка и седевме со правосмукалка уклучена ако ви се верува. Мм цело време нека доаѓа да ти помогне и му реков се додека ми помага во пеглање, чистење и правење јадење може а додека ми гаси тв у моја куќа и ми кажува правила нека не доаѓа и он се подналути ама и рекол да не се меша. Значи цело време е со муабетот јас имам три исчувано и враќам знам и мајка ми има три и различно сте не чувале и сепак на ова бебе јас сум му мајка ни ти ни мајка ми П.С. Си се пожалив јас