Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. girl__20

girl__20 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.594
    Да, прашав зашто и мене тие ми ги дадоа исто ми рекоа на секое доење 15 капки, ама и јас не давав толку често зашто моево тогаш цицаше многу често..

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ana12345678

Ana12345678 Активен член

Се зачлени на:
    3 мај 2021
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Od Anglija gi zemav ama seuste ne sum gi dala

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Iva Mitrevski

Iva Mitrevski Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Здраво, два дена давам на бебе колипрев во комбинација со диастоп бејби, бебе кака еднаш во денот но баш обилно, но приметив дека не и е каката целосно сенф боја туку има малку и зеленко, и вчера и денес исто. Ние сме месец ипол и сме само на ад, ми јаде на 2ипол, 3 часа, а навечер ми се буди еднаш до два пати (заспива накај 21, се буди 2,2ипол па после накај 6ипол) белким тоа зеленото не е од глад дека не ми јаде преку ноќ многу... дали може да е од пробиотикот?

4. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    14.521
    И ние сме во темава.
    Вчера педијатар ни даде биогаја пробиотик бебе се искака денес
    Ама пак се грчи цела плачи па појдов во аптека термофор да барам. Ме искараја дека тука жешко да не сум ставала термофор па ми дадоја капки-ова во аптека вчера педијатарот ништо само пробиотик. Infacol некој искуство ? Ми рекоја пред секое доење да и давам и плус еднаш на ден пробиотик. Бебе е 3 недели породена сум царски ако има и тоа некаква врска хах
    Секој совет е добредојден

5. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Јас ги користев ама нас не ни помгнаа многу кога имаше грчеви мојава ни помогна највеќе чајот од анасон

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Nefertiti.

Nefertiti. Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2019
    Пораки:
    525
    Допаѓања:
    5.378
    А кога се стабилизираат од грчевите? Кога се намалуваат веќе?
    Реално ништо не е магично, сите ги фаќа, некои повеќе, некои помалце, има добри и има лоши денови, и некогаш колку и да пазиме на храна и да им даваме секакви капки џабе е, за жал.

На Stressed Out, lilo, Pacient srna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Jas se nadevam polesno e posle 40te dena

На Nefertiti. и lilo им се допаѓа ова.
  8. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.783
    Допаѓања:
    33.684
    Моево многу патеше од грчеви, престанав да давам капки на 2++ .Од тогаш е посмирена.Се викаат тримесечни колики,а некаде прочитав дека некои деца ги имаа до 5 месеци.Со првото по 40дена немаше веќе.Секое е различно:).

На Nefertiti. и ivance.. им се допаѓа ова.
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.520
    Еве сме скоро 4 месеци уште ги имаме ;(

10. Iva Mitrevski

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Кај нас после 40 дена уште поизразени станаа :( уште колку ќе се мачиме не знам

На ...Arthemisia... му/ѝ се допаѓа ова.
  11. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Vaka sega spored ova sto ve procitav bebceto snosti i zasnosti imase mnogu grcevi celoto se polilavuva od steganje. Jas treba da zemam probiotik i kapki? Koi mi gi preporacuvate?

12. Iva Mitrevski

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Јас користам пробиотик диастоп бејби и колипрев, има многу пробиотици биогаја лгг ваја, рекол... а од капкиве колиев, колипрев, колактаза

13. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    I jas sega ce odam da kupam mislam koliprev a za probiotik ili diastop ilinormia baby se mislam

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Iva Mitrevski

Се зачлени на:
    14 октомври 2020
    Пораки:
    1.350
    Допаѓања:
    7.242
    Па да ќе видиш како ќе му одговараат на бебе, јас давав прво биогаја ама му праеше запек, па еден период не му давав никаков пробиотик па сега пак почнав

На lilo му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Sega mu zedov diastop baby na niv pisuva deka se davaat 9 kapki vo denot so hrana i se pogodni za deca so grcevi. Pa aptekarot me sovetuvase da gi zemam ovie i nisto drugo dodeka da vidam kako na niv ce reagira bebeto. Moze ce mu se dovolni vika i toa gi smiruva grcevite. Pa ce vidime denes i utre...

На Iva Mitrevski му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Barbie*world

Barbie*world Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2021
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    105
    Jas go korustam normia baby i super e i po potreba nurse harvi surupot

На thelittle17, lilo и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  17. lilo

lilo Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.293
    Ajde ce se upravat bebuskite. Uzivam vo mirisot na bebe. Ce im minat i grcevite. Kaj da e od 6 nedeli do 3 meseci ce se opravat. Posle drugo nesto ce bidne :lol:

На thelittle17, KittyCat:) и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    4.520
    Кажувајте спас, ќе ми побеле косава на 30 години :(

Веќе имаме скоро 4 месеци, од овие грчеви спас нема...Само чекам нешто, чекав 40 дена дојдоа и поминаа, а грчевите останаа, исто за три месеци, стигнавме до 4 ама крај нема...Стварно ќе полудам, цела се распаѓам кај што си го гледам детето како се корни од плачење...и тоа последниве 10 дена скоро секогаш во исто време од 8-10 навечер...

Пробано скоро се...од Колиеф, Колипрев, Бекутан, Еспумисан, Nurse Harveys, два вида пробиотици, термофорче, фен, топли пелени, масажи на меше и што уште не...

Се префрливме и на Comfort млеко и во комбинација со Колипрев и Nurse harveys имавме прилично добри резултати ама Хип комфорт во Мк не се увезува повеќе, а не сакам да сменам друга фирма на млеко, ми е страв дан му направам поголеми проблеми...иначе пиеме Хип комбиотик

Ќе се консултирам неделава и со матичната ако не, да пробаме пак со некое Комфорт од друга фирма, ама ако имате некој совет добредојден ќе е ;(

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Ехее, исто беше и кај нас, еве сега 2 месеци има по малце, ама не плаче, значи не се јаки, а премногу имаше и мн плачеше, па после едно време само од 20ч до 22ч имаше, и тогаш беше неподносливо, не сакаше ни во раце, ништо... плус бевме во скок, ужас беше.
    И јас да ви кажам дека скоро ни едни капки не ни помогнаа, најмногу вежби со ножињата како точаче, и да се испрди, ни топло, ни термофорче, ништо. Дури и вежбите се привремени, додека да испушти гасови, после пак по старо беше. Само трпение и јаки нерви, друго ништо.

На Iva Mitrevski и Ula им се допаѓа ова.
  20. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    2.859
    Хип Комбиотик на моето му направи грчеви, сменивме на Хип Органик и престанаа. Иста фирма е, пробај.