Да, прашав зашто и мене тие ми ги дадоа исто ми рекоа на секое доење 15 капки, ама и јас не давав толку често зашто моево тогаш цицаше многу често..
Здраво, два дена давам на бебе колипрев во комбинација со диастоп бејби, бебе кака еднаш во денот но баш обилно, но приметив дека не и е каката целосно сенф боја туку има малку и зеленко, и вчера и денес исто. Ние сме месец ипол и сме само на ад, ми јаде на 2ипол, 3 часа, а навечер ми се буди еднаш до два пати (заспива накај 21, се буди 2,2ипол па после накај 6ипол) белким тоа зеленото не е од глад дека не ми јаде преку ноќ многу... дали може да е од пробиотикот?
И ние сме во темава. Вчера педијатар ни даде биогаја пробиотик бебе се искака денес Ама пак се грчи цела плачи па појдов во аптека термофор да барам. Ме искараја дека тука жешко да не сум ставала термофор па ми дадоја капки-ова во аптека вчера педијатарот ништо само пробиотик. Infacol некој искуство ? Ми рекоја пред секое доење да и давам и плус еднаш на ден пробиотик. Бебе е 3 недели породена сум царски ако има и тоа некаква врска хах Секој совет е добредојден
Јас ги користев ама нас не ни помгнаа многу кога имаше грчеви мојава ни помогна највеќе чајот од анасон
А кога се стабилизираат од грчевите? Кога се намалуваат веќе? Реално ништо не е магично, сите ги фаќа, некои повеќе, некои помалце, има добри и има лоши денови, и некогаш колку и да пазиме на храна и да им даваме секакви капки џабе е, за жал.
Моево многу патеше од грчеви, престанав да давам капки на 2++ .Од тогаш е посмирена.Се викаат тримесечни колики,а некаде прочитав дека некои деца ги имаа до 5 месеци.Со првото по 40дена немаше веќе.Секое е различно.
Vaka sega spored ova sto ve procitav bebceto snosti i zasnosti imase mnogu grcevi celoto se polilavuva od steganje. Jas treba da zemam probiotik i kapki? Koi mi gi preporacuvate?
Јас користам пробиотик диастоп бејби и колипрев, има многу пробиотици биогаја лгг ваја, рекол... а од капкиве колиев, колипрев, колактаза
Па да ќе видиш како ќе му одговараат на бебе, јас давав прво биогаја ама му праеше запек, па еден период не му давав никаков пробиотик па сега пак почнав
Sega mu zedov diastop baby na niv pisuva deka se davaat 9 kapki vo denot so hrana i se pogodni za deca so grcevi. Pa aptekarot me sovetuvase da gi zemam ovie i nisto drugo dodeka da vidam kako na niv ce reagira bebeto. Moze ce mu se dovolni vika i toa gi smiruva grcevite. Pa ce vidime denes i utre...
Ajde ce se upravat bebuskite. Uzivam vo mirisot na bebe. Ce im minat i grcevite. Kaj da e od 6 nedeli do 3 meseci ce se opravat. Posle drugo nesto ce bidne
Кажувајте спас, ќе ми побеле косава на 30 години Веќе имаме скоро 4 месеци, од овие грчеви спас нема...Само чекам нешто, чекав 40 дена дојдоа и поминаа, а грчевите останаа, исто за три месеци, стигнавме до 4 ама крај нема...Стварно ќе полудам, цела се распаѓам кај што си го гледам детето како се корни од плачење...и тоа последниве 10 дена скоро секогаш во исто време од 8-10 навечер... Пробано скоро се...од Колиеф, Колипрев, Бекутан, Еспумисан, Nurse Harveys, два вида пробиотици, термофорче, фен, топли пелени, масажи на меше и што уште не... Се префрливме и на Comfort млеко и во комбинација со Колипрев и Nurse harveys имавме прилично добри резултати ама Хип комфорт во Мк не се увезува повеќе, а не сакам да сменам друга фирма на млеко, ми е страв дан му направам поголеми проблеми...иначе пиеме Хип комбиотик Ќе се консултирам неделава и со матичната ако не, да пробаме пак со некое Комфорт од друга фирма, ама ако имате некој совет добредојден ќе е
Ехее, исто беше и кај нас, еве сега 2 месеци има по малце, ама не плаче, значи не се јаки, а премногу имаше и мн плачеше, па после едно време само од 20ч до 22ч имаше, и тогаш беше неподносливо, не сакаше ни во раце, ништо... плус бевме во скок, ужас беше. И јас да ви кажам дека скоро ни едни капки не ни помогнаа, најмногу вежби со ножињата како точаче, и да се испрди, ни топло, ни термофорче, ништо. Дури и вежбите се привремени, додека да испушти гасови, после пак по старо беше. Само трпение и јаки нерви, друго ништо.