Да, има. Ќе го бараш новото што е, на кругчето да пишува Stefan Hipp. По аптеките ја има и старата формула (Claus Hipp) знаат да ја подметнат за да им се потроши залихата. Сестра ми од почеток го користеше ова млеко за малата никогаш немаше проблем со грчеви, ама ја го одбрав потешкиот пат. Топла препорака за млеково. Инаку да, од хип органик комбиотик му беа грчевите. Повели линк од млекото.
За помагање помага само мене тука ми рекоја жешко е и почнува уште поголема жештина не го мачи да му ставаш термофор ќе го зовријаш бебето земи капки за 2 недели ќе има ефект тоа е мало нема како да ти кажи дали му е жешко или не... Сепак секој индивидуално јас си зедов други капки и уште истиот ден имаше ефект
Jas imam nekoe od apteka kupeno ne vrsi rabota poso bebe togas vristi se dere preta ne mozes da go drzis ova. Jas ja vrtam so meseto prema mene ko za doenje poza i taka se smiruva od mojata toplina
Jas go imam toa meceto so paricka od apteka dva pati go imam iskoristeno bese efikasno, ama kako sto kazaa toplo e sega mnogu pa uste toa zesko ne bi ti preporacala
Ни мене не ми текна читам се препорачува и појдов да купам а тука е пекол вчера 30 степени па уште тоа да и го ставев мислам дека ќе ја сварев. Арно што и кажав на аптекарката за што ми е
Dali nekoj pisa tuka espumisan zapek pravel? Sinoka i dadov mnogu placese, se nema iskakano od 10 vecerta. Ko za belja mesto colief i dadov edni drugi kapki za nea novi demek da probame i sea ziva ke se izedam sto eksperimentirav. Znam deka doeni bebinja moze i nekolku dena da ne kakaat ama mojava sekoja pelena i e kaknata koja manje koja vise, a sega ic...
Масирај и меше кај папокот со кружни движења како саат што врти, ќе се искака мнг брзо, бар кај мојава тоа делува
И мене ми сметаше на почетокот ама со тек на време ќе какаат помалку...моево намали од 6-7 пати на ден,на 2 пати на ден, па сега еднаш на два дена...штом нема мака бебчето, нема место за паника
И ја од вчера тоа броев колку кака човече у што се претворивме хахаха иначе јас давам биогаја и сега прочитав запек се прави и никако не ми е јасно. Дали намали од што ќе намалува какање предходно секоја пелена беше полна сега 2-3 пати во 24h или е од биогајата. Ама нели е пробиотик баш за таа работа да нема запек никако не ми е јасно...
И кај моето се намали какањето, на почетокот беше секоја пелена какана, сега во последно една до две има само, за 2 дена 2 месеци прави. Јас давам waya сега, а од почеток давав биогаја.