Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    И сега како да познам дали е од биогајата или не е толкав серко :D утре прави 40дена

2. KittyCat:)

KittyCat:) Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    14.520

Кај мене не какаше какаше на 2 дена и ми дадоја биогаја сега секој ден по еднаш е покакана така да нас ни помогна

На kanella и Ula им се допаѓа ова.
  3. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    808
    И кај нас истото се случи, мислев дека јас нешто сум грешка, ама така беше. А и за какањето исто, пред да направиме два месеци почна да кака по еднаш или максимум двапати дневно, ама така креваат на тежина ;)

На thelittle17 и Iva Mitrevski им се допаѓа ова.
  4. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Како што расти ќе се намалуваат столиците, и би требало тоа да е нормално. Не би требало да е проблем ако гледаш дека не му е тешко на бебето. Доени деца е нормално да не какаат со денови. Или смени пробиотик па ќе видиш дали е од него.

На Ula му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ...Arthemisia...

...Arthemisia... Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    276
    Допаѓања:
    808
    Туку, мојава се буди околу 4 сабајле и до кај 6 самл се стега се мачи, како да сака да кака а не може... не плаче ама кенка и стега, и спиење аш. Некоја со слично искуство, и како се справувате?

На thelittle17 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Samo sto se pozaliv ne prestana da sere:rofl:

На thelittle17, Ula, DELFINA81 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    :D:rofl: Legendi sme

На Pacient srna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Со страв ја отворам темава. :worried:

Денес бебе наполни 10 дена и voila ете го грчевите. Среќа имам од тоа појасот со коски од цреши и му го ставив, па се смири.
    Кажете ми што да барам утре?
    Пробиотик плус Колипрев капки или Нурс сируп?
    Користела некоја мајка пробиотик провен? Како сте задоволни?
    Чај од ким варите за вас или за бебето? Ако е за бебето, како го спремате и по колку давате за 24ч?

@Kolache na mama ќе те тагнам за антирефлуксната положба. Синко многу е лаком, цица пребрзо, се дави, повраќа во млазови низ усте, низ нос... Под агол од колку степени да го наместам душечето?
    Така преку ден само да спие или и навечер? Легнат на грб да го ставам во таа положба? Само главчето треба да му е поткренато или цело тело закосено?
    Ептен ми е страв од тоа повраќањето, оти животот ми се скрати на неколку пати и го оставам на страна да спие, ми е страв на грбче.

Последна измена: 18 мај 2021
    На thelittle17 и KittyCat:) им се допаѓа ова.
  9. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    14.520

За пробиотик го користам биогаја како што пишав нас од корист ни е. За Чај од ким јас го пијам по 2л во ден ми рекоја сеуште на бебе не мало е. За повраќање и кај мене повраќа ама ја ставам на страна со главчето до сега фала му на Бога е во ред во таа положба заради тоа што спие со мене на вечер и секое мрднување претнување и го сеќавам

10. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Проблемот е што некогаш не бљуцка, туку повраќа во силен млаз, како возрасен човек и му излегува и низ нос и низ усте. Се закашлува и почнува да се дави. После свири од сите страни додека диши. Ова барем еднаш на ден ми се случува. И кога ми се случува исправен, не сакам да помислам шо би било ако е легнат. После секој подој 1 саат шетаме низ соба за да го легнам раат.

На KittyCat:) му/ѝ се допаѓа ова.
  11. KittyCat:)

Се зачлени на:
    7 ноември 2018
    Пораки:
    2.078
    Допаѓања:
    14.520

Ох душичка и мојава и низ нос и низ сите повраќа одма ја кревам лакоми бебушки се хахахаха
    Мајка што ќе помисли на душман да не му се случи мојава кога и да спија мирно ја проверувам дали диши знам како ти е од помислата и мене ми е така

На Ula, thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    2.859
    Намести го душекот од креветчето под агол од 30°. Ќе ставиш некое ќебе, само внимавај да е добар падот да не пропаѓа некаде. Цело време ќе ти е така, дење-ноќе и ќе го ставиш на грб да спие. Ако го ставаш на страна (не ти препорачувам) преку ден гледај го, навечер на грб. Цел да е закосен, никако само главчето. Многу ни помогна перницата, ако си во можност земи ја, се става под душекот на креветчето и го добиваш правилниот агол, а и ако сакаш на друго место да спие си ја вадиш и си го легнуваш на неа. Многу е практична, 5++ е мојот, кај да одиме ја носам со мене перницата.
    Знам колку панично ти делува повраќањето, период е, од оваа гледна точка си викам колку се плашев, а поминува.
    За кимот, штом е на цицање ти го пиеш. Многу му помогна на моето.
    (fingers)

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  13. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Фала мамич, ќе го земам душечето.
    Кај можам да го најдам? И дали си има навлака оригинал со него што си е или ќе треба и навлака да барам?

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.357
    Допаѓања:
    2.859
    Си има оригинал навлака, мене ми е дадена на користење. Пребарував сега, има во Локо Кроко ама види дали можат тие странично да се вадат, гледам на лепенки се, не ти требаат. Ја имам од кратката, не ја препорачувам, подоле ќе прикачам мој цитат што имам пишувано за неа. Повели линк од Локо Кроко.
    За понатаму: Кога ќе се намали повраќањето, навечер ќе го ставиш да спие на рамно, по некој период и за дневните дремки да е на рамно, само кога ќе е буден и сака да си кулира тогаш на перницава ќе го ставиш. Сега сме ние во кулирачкиот дел.:rofl: Брзо ќе дојде и кај вас.;)

На thelittle17 и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. thelittle17

thelittle17 Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2010
    Пораки:
    3.749
    Допаѓања:
    8.670
    Тука сме ние не се секирај, хахахаха.
    Абе се заспиваме од 9ч додека заспие, таман заспал, ете ти го за пола саат очи отворени и прета, со нозе со раце, се открива, го бута ќебето, соблака чорапи уз претање, и ајде пак презаспивање, и се така до 1ч. После ќе сврзе до кај 4 ипол-5ч, и почнува да кенка, и да се стега како што си пишала, и не спиеме до кај 6ч. И така пукнав веќе, со ова неспиење, како зомби сум, јас не знам кога ќе почне да спие ова мое дете, не знам, толку сум падната за спиењево што мислам ако не се среди после 3 месеци да видам со др.Гуднајт, тоа тренинзите, очајна сум, хахахах.(facepalm)
    Кај нас уште некој ден трае скокот, па ќе видиме дали после тоа ќе се подсмири.:whew::whew::whew:

На ...Arthemisia... и marija99992 им се допаѓа ова.
  16. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    мојава е иста ја заспивам 3 саати за да ми се разбуди за пола саат со истите работи стегање нозе према стомак...ке умрам колку ми се спие. Од грчеви ли е ова? Ств не се разбирам

На Ula и thelittle17 им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mene colief mi brka najvise rabota so probiotik recoll. Pribav edni drugi easycol ama na bebe ko zapek da mu napravija i si se vrativ na colief-ot. Caj piev jas za doilki laktamiks ama ne mozam da kazam deka neso pomogna. Pazam na mojata ishrana i toa e toa...eve denes 40dena se nadevam ke se podobri. Inaku primetiv koga e ubavo zdrignata nema tolku gasovi...mojata ustvari na gasovi najvise vristi. So lesno so povrakanjeto te citam i si vikam fala boze mojava ne prai vaka a isto lakoma si e

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Среќна си, барем од повраќање си поштедена. Животот ми се крати кога од секаде повраќаници му излегуваат, се поддавува, кашла и шмука човече, да не изгуби нешто.
    Сите позиции на доење и на спиење ги пробавме и пак е џабе.
    Прееска го порачав тоа душечето од Локо кроко, зедов капки колипреф, појасчето со коски од цреши и мислам дека сум наоружана за вечер. :D

Денес бевме на преглед, точно 500гр има качено за 1 недела од испис и 3,5цм во должина.
    Докторката ми рече нема потреба од пробиотик засега, бидејќи спонтано сум породена.

Инаку, имаме гранулом на папчето, мислам дека ќе се измачиме и со него. :(

На thelittle17 и Pacient srna им се допаѓа ова.
  19. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Те прочитав за грануломот. Ние се апасивме со еден фластер со манука мед. Ама од Србија ми го носеа. Не со сребро тие што ги продаваат кај нас. Ако имаш некпј за Врање шо оди да ти донесе...

20. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Докторката ми го препорача овој спреј лосион
    Три пати досега му имам прснато и веќе не влажни како претходно. Утре сме на контрола, ако кажат дека не се средува, ќе барам некој што оди за Врање.
    Ти благодарам многу! :f:

На Leksikon му/ѝ се допаѓа ова.