Од колку месеци може да се дава чајот ? Вчера едно лажиче и дадов од ким од 6 беше разбудена заспа 11 после стана во 3:20 заспа дури во 5 а има само месец мала е за толку да не спие капки давам се давам и се грчи цела ништо не помага
На чајот пишува после 1 недела, јас и дадов малку се напи, се виде дека се смири и заспа. Пишува една дозерка со 90мл вода ама она пола го испи. Го фалат исто и харви сирупот во зегин 910ддн е.
Да видам тука замена за тој сируп дали има ако не ќе порачувам од Македонија веќе не знам што да дадам а се нервира ќемчи турка со нозе .. Фала мама
Мојава ги крева нозете, плаче, не сака да спие, а средена е се. Викам мора да е тоа и се смири. Нема проблем, побарај мора да има некоја замена.
Чепчето е на природна база од ким за грчеви го давам.Сируп давам на своја рака не ми препишал ништо педијатар.Кога му кажав за јаките грлеви кажа масажи и топло.Ама не и помага.Кога и беа ептен изразени грчевите и плакаше премногу што да чекам ли сами да поминат.Навечер не спиеше само стенкаше.Другиот ден кој ќе ми ги чува двете деца ако не сум спала?Немам сервис баби. Зошто давам од истата причина што и ти пиеш апче за болка да си помогнеш. Не ме сфаќај лошо ама како што викаш дека е хемија да се вратиме во камено време.Ти твоето го бањаш ли со купки или користиш свински сапун? Исто хемија е се и нашиот организам е хемија.Еве ја давам што мислам дека и помага и нејзе и мене. Секој нека прави како мисли де е ок, јас твојот совет не го прифаќам.
Дали имате користено капки Colief за грчеви и како сте задоволни? Исто така чај од хип за доилки и бебе? Јас пијам плус чај од ким две литри на ден
Ок твој избор секакако...секој за своето бебе. Споредбата само не е ок. Нормално дека се бањаме со купки, ама тоа е надворешно! Многу важно нашиот организам никако не е хемија и лошо е да се прават такви споредби. И не се враќаме во 19 век, напротив во 21 има многу голем избор(кој може да е тоа што му недостига всушност на бебето)...тука е разликата. Чепчињата не се само ким, за да се изработи било која супозиторија се користат помошни супстанци можеш да прочиташ во упатството ако веќе сме кај тоа. Но пак ќе кажам секој свој избор и мислење и јас го почитувам твојот став иако како доктор не се согласувам
Нормално дека знам дека има помошно состојки чепчето , па и вакцините имаат па ги боцкаме децата.Ако веќе ме закачаш кажи што да давам за да помогнам?Ништо не го прифаќам за одговор.
Никако не сум за ништо. Болка не се јавува за џабе каква и да е и треба нешто да се превземе по однос на причинител на истата, а не да се трпи. Не знам каде живееш и што точно има таму, но земи ензим лактаза кој ќе хо даваш редовно ако има грчеви. Кај нас има колипрев, колиеф... а морам да кажам дека што има ким во чепчиња ми се допадна за разлика од кај нас што се поливаат со чаеви бебињата...секако чепчето ретко да се дава, а не секојдневно....и пробиотик ако сте царски давај до кај 3 месеци минимум. Може и подолго, ама не мора(кај нас малце се претерува по однос на тоа).
Jas gi davam, mi brkaat rabota. Probav da gi namalam pa i skroz da ne gi davam ama loso bese bez niv. Pred sekoe doenje preventivno samo pazam da ne projdam 7 doenja
Kaj nas e malce biznis rabotava pa probiotikot mene sto mi go dadoa demek radi carskiot go davaat i na tie sto ne se carski....isto rodiliste isti doktor pedijatar i aj sea....
Дефинитивно...да не потенцирам од која приватна клиника т.е педијатар тргна возот...реално ок пробиотици се побитни кај царски, може и ако е спонтано...ама до кај 3 месеци. Ама 1 година, па сега гледам шират нешо као и 2...немам коментар. Реално подобро лактаза отколку пробиотик, ама...ај ќе поќутам
Аа не сум знаела на овие тука ништо не пишува дневно дозирање а и 100 пати прашав во аптека не си ограничен колку на секое доење ... Фала ти
Pred doenje vo lazicka so malce mleko @KittyCat:) mene i pedijatarot taka mi naglasi deka e doziranjeto. Vo upatstvoto mislam isto pisuvase
Не уништи овие два дена нит спиење нит ништо...просто нехумано е ова со грчевите. @Ava.84 од Германија се чепчињата? Да ми пратат ако помагаат? Можеш ли слика да ми пратиш? Барем да му олеснат малку ако не друго зашто со чај не цица убаво и е плус гладен. Инаку од искуство знам дека во Германија користат чепчиња за било каков проблем. Преку дебелото црево најбрзо се апсорбира.