Одмолзувај се со пумпа да стимулираш на почеток повеќе...кај мене беше успешно. Друго знам народски боза дека се пие, ако ја сакаш пробај ништо не губиш. Пс. Баш ми е мило што се среди со ланолинот
Па малечко е за да има вознемиреност...не се скокови. Ако цица убаво да не е гладно. Ако се грчеви ќе ги витка ножињата, ќе се стега и вцрвенува. Најчесто во исто време ќе го прави тоа. Пробиотик даваш, лактаза нешто?
Сега приметив дека сум ја утнала темата Фала ви за советите, почнав и да се одмолзувам кога ќе се успие, ама не секогаш бидејки ми е страв да не немам за цицање за кога ќе стане
Тие што сте давале на бебе пробиотик Waya ако може да ми одговорите дали била напочеток од користњето на пробиотикот каката зелена? ...бебе има неколку дена зелена столица, баш одкога почнав да давам пробиотик Waya, па незнам дали е од него, дали е настинато нешто, дали од моето млеко, дал е ненајадено....
Ива, дали откри дали зелената боја е од недохрането или од пробиотикот? Сега јас сум во иста дилема...
Не открив, бев на педијатар ама забораив да прашам будала... два дена имаше таква столица само, после тоа се нормализираше
Не верувам дека е од пробиотикот, и моето имаше зелена кака неколку дена и ми кажа педијатарот дека било нормално за некој ден, после си се врати нормална жолто златна.
Да не имаше нешто зелено јадење јас приметив пред некој ден краставица јадев и она после какаше зелено
https://www.instagram.com/p/COvNtntLDUp/?utm_medium=copy_link Eve odgovor od sto e zelenata stolica...
По препорака на специјалист давам чај од ким. После 3 дена речиси и да нема воопшто грчеви. Капки колипреф давав претходно, сега немам воопшто дадено.
Во 100мл зовриена вода ставам неколку зрна ким, еден прстофат ~5-7. Оставам да стојат 10-15 мин и кога ќе се излади го давам. Докторката ми рече максимум 100мл за 24ч, ама бидејќи синко не го обожава, едвај до 50-60мл стигам, со плукање и плачки. Прво давав со лажичка, ама повеќе во врат му одеше од плукање отколку што голташ. На крај шише подметнувам, по некоја голтка пред доење.
@IRBBB како е малиот со повраќањето? Може и си пишала ама не ја следам веќе темава, чисто да видам дали се намали со антирефлулс перницата.
Читајќи го твојот совет јас ја земав. Ја ставив во креветчето и го ставам на нејзе да спие цело време. Немав голем проблем со повраќање, ама обавезно си враќа по малку. Ја сум задоволна, не е дека воопшто не повраќа ама барем на повисоко е Фала