Појма немам која е докторката,со плава коса, висока, прв пат бев таму. Само прашуваше за ова што кажаа Плодност, аха епа така прави, ништо не ми кажа од неа, освен пробиотик што ни даде. И Плодност незнам која е докторката,со плава коса исто и таа беше. Таа беше и на смена кога се породив, па бебе таа го набљудуваше,идеше на неколку часа кај мене да ми кажува за состојбата и одма го позна кога појдовме на преглед. Убаво го прегледа се, детално и ми кажа повеќе работи. Јас сум задоволна од неа. Можи дека имаше проблеми па затоа детално го прегледа, а кај се во ред и ајде добри сте... Леле и мене да ми направеа така и јас немаше да одам повеќе.. Обратно искуство на истите места имаме. Ние сеуште немаме матичен. Кај се наоѓа др.Ели?
Поминете ни на кафе ко ќе одите кај д-р Ели, соседи сме Инаку во Плодност мене ми рекоја да давам пробиотик обавезно дека царски. А и јас од прегледот после испис кога бевме не бев нешто задоволна, кратко, ништо посебно, како да му се брзаше да си одам, а убаво си наплатија .
Епа таа плавата во Плодност е таа мене што ме откачи. А во советувалиште јас бев кај д-р Роза, ниска, со шатирана коса. Презадоволна сум, детална, темелна. Д-р Ели има ординација во близина на Плодност, веднаш до стоматолошка ординација Рендевски, во уличката крши Жито маркет. Договорено. Ако не таму, низ парк сигурно ќе се сретнеме. А во Плодност, после испис бевме бсж да прими, повеќе го прегледа тогаш докторката (бесплатно) отколку на контролата.
Мамички моето синче има две недели и уште од прв ден кога дојдовме од болница мака мачи со грчеви. Пие пробиотик Рекол капки 2 по 5 на ден и плус во секој оброк му ставам по 3 капки Колипрев. Му давам аптамил млеко и плус мое. Комбинираме бодејќи уште немам доволно за цел ден. Што можам да направам за да му помогнам. Многу ми е жално кога го гледам како се витка, се црвени, писка. Се мислам дека одкако му давам мајчино млеко измолзено повеќе има грчеви
Nisto da se guskate i da cekas do 40 dena posle se podnamaluvaat. Drzi go taka sto meseto e za tebe zalepeno i gazot malce podvitkan za polesno da mu e. Moze i drugi kapki da probas ama i toa delumno pomaga ednostavno mora da se poceka da projde
Според упатство е дозволено. Така да слободно и без гајле. Јас давав по 3 капки на почеток ама доев на саат и пол. Затоа те прашав на колку време го храниш. Инаку ако се храните на 3 часа(школски што би се рекло) давај полна доза.
Ние сме само на мајчино,и мојава многу рано почна со грчеви,прво зедов Колипреф и не осетив разлика а и во Плодност ми рекоа да ги баталам евентуално пробиотик да пробам,од пред некој ден почнав со чајче Бекутан и капки Биогаја и имаме подобрување,чајче макс 50 мл и давам,2 пати по 25мл. Е сега еден друг момент приметив дека многу и беше лошо ако јадев патлиџан,многу им смета да знаете.
@Pacient srna @Stressed Out кога сте веќе кај јадењето дајте предлози што да јадам или евентуално кај да најдам што смее или што не. 3-4 јадења вртам исти цело време од се ми е страв
Aјдее и патлиџан ли не треба оф бе... Кај нас се смири малку работата за некој ден и 2 месеци ќе прави пухчо. Нема толку грчеви има гасови повеќе сега. Јас сум заприметила кога јадам компир после мн има гасови и плаче. Едно прднување му е мака дури на крај се издушува. Јас почнав секој ден да му давам вода со ким и од тоа му е подобро. Почнав во релаксатор да го ставам по малку и во него се испопрдува скроз хахах
Не отварај не читај ќе видиш некаде и тие не треба да ги јадеш хаха. Ако бараш на пинтерест ќе видиш мн работи дека смее, а уствари не смее Ми се смачи веќе од пилешко и од ориз, или ќе прокрекам или ќе ми се искосат очите хаха. Ја векином сум на овошје и протеини...
И јас отворив да читам и хаос,негде ова смееш,па на друга статија не смееш и решив да терам по мое,засега печурки и патлиџан ни се смрт,а можда и само лушпата смета,ама какви голготи имавме со рикање 4 саати после патлиџан,не ми се ризикува.
Mo rekoa hrana siromasna so celuloza, t.e. da ne se jade grav,zelka,brokula,marula,karfiol,krastavica. Ovosje 2-3 vo denot i se lupeno da e na pr jabolko krusa patlidzan i taka....neam neso mnogu izbor sea toa e menito meso riba kompir oriz tikvicka modar....
Здраво, јас би сакала да Ве прашам за искуства со грчевите. Ние сме 12 дена и од пред некој ден ептен почна да плаче, црка дури и се закашлува од плачење. Педијатарот ни даде капки бекутан и дадов но ги поврати. Секој совет е добредојден
Мене педијатарот ми кажа да не јадам овошје и зеленчук, да бидам само на протеинска храна месо, компир, ориз. Јас си испржив тиквички и ок беше не ми имаше многу гасови. А за чајче незнам од колку недели нагоре се дава. Малиот ми е недела ипол стар
Мајка ми ми донесе цреши па се мислам дали смеам да каснам некоја Ептен ми е идиотски тоа дека не смеам никакво овошје и зеленчук на почеток