Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Oneo

Oneo Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2014
    Пораки:
    2.773
    Допаѓања:
    17.580
    Појма немам која е докторката,со плава коса, висока, прв пат бев таму. Само прашуваше за ова што кажаа Плодност, аха епа така прави, ништо не ми кажа од неа, освен пробиотик што ни даде.
    И Плодност незнам која е докторката,со плава коса исто и таа беше. Таа беше и на смена кога се породив, па бебе таа го набљудуваше,идеше на неколку часа кај мене да ми кажува за состојбата и одма го позна кога појдовме на преглед. Убаво го прегледа се, детално и ми кажа повеќе работи. Јас сум задоволна од неа.
    Можи дека имаше проблеми па затоа детално го прегледа, а кај се во ред и ајде добри сте...
    Леле и мене да ми направеа така и јас немаше да одам повеќе..
    Обратно искуство на истите места имаме.
    Ние сеуште немаме матичен. Кај се наоѓа др.Ели?

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  2. SophiaBella

SophiaBella Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    1.538
    Допаѓања:
    4.885
    Поминете ни на кафе ко ќе одите кај д-р Ели, соседи сме :D

Инаку во Плодност мене ми рекоја да давам пробиотик обавезно дека царски. А и јас од прегледот после испис кога бевме не бев нешто задоволна, кратко, ништо посебно, како да му се брзаше да си одам, а убаво си наплатија :^).

На Oneo и IRBBB им се допаѓа ова.
  3. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.591
    Епа таа плавата во Плодност е таа мене што ме откачи. :D
    А во советувалиште јас бев кај д-р Роза, ниска, со шатирана коса. Презадоволна сум, детална, темелна.

Д-р Ели има ординација во близина на Плодност, веднаш до стоматолошка ординација Рендевски, во уличката крши Жито маркет.

Договорено. :coffee:
    Ако не таму, низ парк сигурно ќе се сретнеме. :sun:

А во Плодност, после испис бевме бсж да прими, повеќе го прегледа тогаш докторката (бесплатно) отколку на контролата. :envy:

Последна измена: 3 јуни 2021
    На Oneo и SophiaBella им се допаѓа ова.
  4. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    Мамички моето синче има две недели и уште од прв ден кога дојдовме од болница мака мачи со грчеви. Пие пробиотик Рекол капки 2 по 5 на ден и плус во секој оброк му ставам по 3 капки Колипрев. Му давам аптамил млеко и плус мое. Комбинираме бодејќи уште немам доволно за цел ден. Што можам да направам за да му помогнам. Многу ми е жално кога го гледам како се витка, се црвени, писка. Се мислам дека одкако му давам мајчино млеко измолзено повеќе има грчеви:^)

5. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Nisto da se guskate i da cekas do 40 dena posle se podnamaluvaat. Drzi go taka sto meseto e za tebe zalepeno i gazot malce podvitkan za polesno da mu e. Moze i drugi kapki da probas ama i toa delumno pomaga ednostavno mora da se poceka da projde

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    На колку време го храниш?

7. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    2,5-3 часа по 50-60мл оброк

8. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Малку ти е 3 капки колипрев. 5, а можеш и 6 бидејќи се интензивни грчевите.

9. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    Фала ти , ќе и предложам на педијатарот да му ја зголеми дозата :hug:

10. Leksikon

Leksikon Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    491
    Според упатство е дозволено. Така да слободно и без гајле. Јас давав по 3 капки на почеток ама доев на саат и пол. Затоа те прашав на колку време го храниш. Инаку ако се храните на 3 часа(школски што би се рекло) давај полна доза. :)

На mace89 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    14.544
    Ние сме само на мајчино,и мојава многу рано почна со грчеви,прво зедов Колипреф и не осетив разлика а и во Плодност ми рекоа да ги баталам евентуално пробиотик да пробам,од пред некој ден почнав со чајче Бекутан и капки Биогаја и имаме подобрување,чајче макс 50 мл и давам,2 пати по 25мл.
    Е сега еден друг момент приметив дека многу и беше лошо ако јадев патлиџан,многу им смета да знаете.

На mace89 и IRBBB им се допаѓа ова.
  12. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Za patlidzanot....mene pedijatarot od start mi rece ljupen da e i taka teram ok si e

На mace89 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  13. Dee*Tee

Dee*Tee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2020
    Пораки:
    528
    Допаѓања:
    773
    @Pacient srna @Stressed Out кога сте веќе кај јадењето дајте предлози што да јадам или евентуално кај да најдам што смее или што не. 3-4 јадења вртам исти цело време од се ми е страв :?:

На mace89 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  14. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Aјдее и патлиџан ли не треба оф бе...
    Кај нас се смири малку работата за некој ден и 2 месеци ќе прави пухчо. Нема толку грчеви има гасови повеќе сега. Јас сум заприметила кога јадам компир после мн има гасови и плаче. Едно прднување му е мака дури на крај се издушува. Јас почнав секој ден да му давам вода со ким и од тоа му е подобро. Почнав во релаксатор да го ставам по малку и во него се испопрдува скроз хахах

На Stressed Out, Dee*Tee и IRBBB им се допаѓа ова.
  15. Ula

Ula Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2013
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    1.185
    Не отварај не читај ќе видиш некаде и тие не треба да ги јадеш хаха. Ако бараш на пинтерест ќе видиш мн работи дека смее, а уствари не смее :( Ми се смачи веќе од пилешко и од ориз, или ќе прокрекам или ќе ми се искосат очите хаха. Ја векином сум на овошје и протеини...

Прикачени фајлови:

На Solen☀, Dee*Tee и Stressed Out им се допаѓа ова.
  16. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.720
    Допаѓања:
    14.544
    И јас отворив да читам и хаос,негде ова смееш,па на друга статија не смееш и решив да терам по мое,засега печурки и патлиџан ни се смрт,а можда и само лушпата смета,ама какви голготи имавме со рикање 4 саати после патлиџан,не ми се ризикува.

На Ula, mace89 и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  17. Pacient srna

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Mo rekoa hrana siromasna so celuloza, t.e. da ne se jade grav,zelka,brokula,marula,karfiol,krastavica. Ovosje 2-3 vo denot i se lupeno da e na pr jabolko krusa patlidzan i taka....neam neso mnogu izbor sea toa e menito meso riba kompir oriz tikvicka modar....

На Stressed Out, mace89 и Dee*Tee им се допаѓа ова.
  18. Honey bunny05

Honey bunny05 Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2021
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    Здраво, јас би сакала да Ве прашам за искуства со грчевите. Ние сме 12 дена и од пред некој ден ептен почна да плаче, црка дури и се закашлува од плачење. Педијатарот ни даде капки бекутан и дадов но ги поврати. Секој совет е добредојден

19. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    Мене педијатарот ми кажа да не јадам овошје и зеленчук, да бидам само на протеинска храна месо, компир, ориз. Јас си испржив тиквички и ок беше не ми имаше многу гасови. А за чајче незнам од колку недели нагоре се дава. Малиот ми е недела ипол стар

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  20. mace89

mace89 Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    2.036
    Допаѓања:
    4.101
    Мајка ми ми донесе цреши па се мислам дали смеам да каснам некоја :) Ептен ми е идиотски тоа дека не смеам никакво овошје и зеленчук на почеток:^)