@hanny бара утеха во цицањето, те бара тебе, сигурност... немој тоа да му го лишуваш. Од мое искуство со сменени повеќе видови на капки и пробиотици, и внимавање што треба и што не треба да јадам ништо не помага 100%. Кога беше 2ипол, 3 месеци преку ноќ исчезнаа.
Ги почнавме веќе, ви благодарам. Ги најдовме во аптеката во Капитол. Така и ги давам, мислам дека убаво и делуваат.
Ви благодарам за информацијата, ги најдовме таму и земавме. Ќерката ми е 7 недели, почнав да и давам со секое доење. Покрај тоа, јас редовно земав да пијам од бекутан чајот со анасон, и чај ројбос. Пијам и лакта микс на Good nature. Некаде на форумов прочитав дека ројбосот бил корисен во борбата со грчеви па си реков ќе пробам. Со оглед на тоа дека многу викање и плачки имаше претходно, сега сме многу подобри. Рано е да кажам дали сигурно е од тоа, трет ден и ги давам, но сакав да споделам во случај да покористи некому. Покрај ова, давам еспумисан, три пати на ден. Долго се двоумев за нив, со оглед на составот, но сега ми е најважно да го поштедам детето од болка. А како што гледам комбинацијата и годи. Кога почнуваат грчевите и ставам термофорче на стомак и се смирува.
Мајки ве молам за мислење бебето ми е 7 недели од почеток бевме само на доење но веќе 3 недели давам и ад не напредува како што треба.Е сега земав прво новалак млеко ама ми го повраќаше па сменавме аптамил.Една недела го давам но многу јаки грчеви направи многу гасови има смрдливи и 2 пати се искака зелено а си какаше убаво златно жолто.Дали да сменам и 3то млеко и кое хип комбиотик искуства дали имате?
Нас хип комбиотик му створи запек, сменивме на бебелан и супер го прифати. Сепак секое дете различно... Тоа е моето искуство..
Бебе има 43дена. До сега немаше никакви значи на грчеви. Од вчера почна штом има гасови да плачи. Давам само пробиотик Биогаја. Се дава нешто за полесно да испушта гасови?
Majka moeto e 6 dena, vcera izlegovme od bolnica I se uste sum zbuneta, te molam ako ne ti e problem da mi kazis kako tocno ja davas biogajata.. Znam deka se 5 kapki ednas na den.. Ama dali pred obrok I vednas mozi da jadi bebe ili treba da se po ceka..
Јас ја давам поручек, 5капки. Му ги давам капките, после 15мин го дојам. Незнам дали се чека, јас чекам обично да ги голтне, дека ако му дадам веднаш да јаде му течат од уста Пробав и со млеко некоја капка да му ги давам, да ги голта полесно демек, ги плукаше.
И мојава така коа имаше гасови се мачеше и квичеше додека да се испрди. Почнав да и давам на бекутан капките за грчеви, 2x15-20 капки и супер е сега. Не се мачи веќе си прди многу полесно