Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Грчеви кај бебињата

Дискусија во 'Бебе' започната од Rossana, 9 мај 2010.

1. Poppins

Poppins Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    2.687
    Допаѓања:
    5.641
    Едино млекото може да ти праве проблеми , другото не. Баш сите доилки пијат јогурт па јогурт со овес оброк , за млеко повеќе , со чајот исто така олеснува на меше.

На marija99992 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Јас давам 2×5ml сируп. Сабајле и навечер. Измеѓу давам пробиотик. Користев Waya, сега преминувам на Bio Gaia.

На marija99992 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. marija99992

marija99992 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2019
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    183
    Незнам срцево ме боли неможе да се наспие таман ке легне ја буди мешето.. почнав со nurse harveys видов малку подобрување ама не е тоа тоа.. можеби ке биде подобро за една недела и давам и био гаја ама тие како уште повеќе да ка мачат да сменам да пробам ли со probalans baby protect? Очајна сум сакам да не ја боли да завршат веќе аман 3 месеци поминаа :( што мислите за тие babyprotect или кој друг пробиотик?

4. Lilijan7

Lilijan7 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2019
    Пораки:
    409
    Допаѓања:
    476
    Бебето ми е 3 недели и во последниве неколку дена навечер плаче по 2-3 часа и тешко се смирува. Во тој период и често бара да цица, дури и на пола час. Дали е можно да му почнаа грчеви? Како вие познавте дека бебето има грчеви? Инаку освен бебитол и биогаја пробиотик друго ништо немам дадено до сега. Инаку сме само да доење.

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Како да препознам грчеви вчера во 18 ч почна да плачи со саати и да бара да цица начесто
    Бебе е има 10 дена можно е да се грчеви ?
    Давам пробиотик диа стоп веќе 4ти ден .
    Само на мајчино млеко сме

6. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.646
    Обично ги собираат ноџињата накај мешето, многу плачат, тешко се смируваат. Така ќе препознаеш.

На Lilijan7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Cherry79

Cherry79 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2021
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    1.646
    И мојата имаше во тој период од денот. Почнуваше кај 17 до кај 20 часот. Внимавајте на исхрана штом сте на доење. Јас и давав Колиеф или Колипрев капки, пробиотик Ваја и чајче на Холе тоа е без шеќер. Со овие капки јас го решив проблемот, ама секое дете е различно мора да пробувате.

8. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.012
    Го крева ноџињата накај меше, се згрчува, црвенее, мешето им е тврдо. Обично од трета недела почнуваат.
    Може и да има гасови, моето некад и ради гасови плаче, па со бебешка гимнастика ќе се истртка и му поминува.
    Термофор земи си еден обавезно. Јас имам на Voli baby и супер ми е.
    Ако има потреба земи некои капки или сируп.

9. Емина1

Емина1 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2021
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    105
    Bebe ima samo 10 dena dali mozi da davam kapki sab simplex i kako se doziraat?

10. BabyMia

BabyMia Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Dali e ova sirupot na Nurse Harvey's za grcevi? Od apteka ovoj mi go dadea. Da ne ima nekoj drug sirup na istata firma?

Прикачени фајлови:

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    4.516
    Тој е

На BabyMia му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BabyMia

BabyMia Активен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    3
    Mojata mala vekje kje napolni 2 meseci i uste ima grcevi i gasovi. Davam probiotik i cajce ama ne pomaga mnogu pa mi kazaa za ovoj sirup mnogu bil efikasen. Kazete mi kako go davate?

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    4.516
    Јас го давав по потреба иначе дозирањето според упатството е 2x5ml

На BabyMia му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sani99

sani99 Популарен член

Се зачлени на:
    4 декември 2012
    Пораки:
    2.362
    Допаѓања:
    1.359
    Здраво мајки , 12 дена сме ние.. Моментално вришта, плаче и кенка , ваљда има грчеви а и давам БиоГаја.. меѓутоа да прашам дали краставицата или еурокрем може да стварат грчеви ?

15. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Krastavica da za eurokrem ne znam ama jas sekako nutela jadev

16. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Мајки дали е можно да престанат грчевите на крај на 2 месец и пак да почнат после 10 дена. Бебе има 2 месеци и 10 дена и последните 4 дена само прди, се грчи, кркорат црева и како да има вода во мешето (на ексклузивно доење е). Забележувам дека почнало да излегува забче па ме буни дали ова со стомачето може да се поврзе и со забите. Прдежот сега почнува многу да мириса не е како порано

17. Pacient srna

Pacient srna Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2015
    Пораки:
    6.411
    Допаѓања:
    9.013
    Razmisli sto si jadela denovive da ne mu smeta nesto. Zab e prerano da iskaca

На Ednostaven му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Ednostaven

Ednostaven Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2010
    Пораки:
    317
    Допаѓања:
    216
    Не е прерано, на првото дете му излезе на 3 месеци. Башка овде го гледам забчето како е бело, почна да набрекнува непце и цело време му се рачињата во уста. Прашањето ми е дали проблемите со грчевите може да се поврзе со ова

19. Prolett

Prolett Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2019
    Пораки:
    1.291
    Допаѓања:
    2.531
    Zdravo mamicki. Kako ste? Nie sme dobri. 2 ipol mesec sme... Ima denovi spie e, denovi ne, dremnuva e samo po 15 20 min. Za grcevi davam infocol od bg i biogaja probiotic. NA Adaptirano mleko sme hip.Velat maskite imaat poveke grcevi.. Combiotic. Imanrecisinred9vna stolica. Moze vo. Nedelata 1 den da. ne Kaka. Da kakata mirisa veke recisi mesec.. I prdeski ima i tie mirisaat.
    Odvreme navreme noseto mu e zatnet, stavam akvamaris kapki. Ima i po nekoj slajm, mackam fitobalsam na gradite i na grbot navecer po tenok sloj.
    Dw prasam dali gi vakciniravte. Nie sme vakcinirani so hepatit i bsg.. Sega treba naredna, ama vikam. Da zaladi mn zesko..

20. Danni1608

Danni1608 Активен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2021
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    4
    Јас и давав Саб Симплекс на ќерќичката после првите 2 недели и многу сум задоволна 3 месец е сега и нема повеќе грчеви ако сакаш да пробаш имам ново неотпакувано шишенце порачани ме беа од Бугатија зашто кај нас ги нема па порачав повеќе контактирај ме ако си заинтересирана пиздрав

На Емина1 му/ѝ се допаѓа ова.