Женски едно прашање. Бебе има 4 дена, синоќа и беше прва ноќ и имаше грчеви и проливче. Нели е рано за грчеви? Кога почнуваат грчевите? И дадов waya пробиотик капки и се смири. Мислите од капките дека е?
Proliv verojatno nema kakata e tecna celo vreme. Mojata imase use vo bolnica grcevi taka da niso cudno
Капките за грчеви ги давате редовно како терапија во тек на одреден временски период или пак само по потреба во моментот кога ќе се појават грчевите? И ако се даваат како терапија редовно секој ден до кој месец му се даваат на бебе?
Јас и ги давав 1 месец секој ден 15 капки после тоа немаше потреба самото бебе ќе покаже дали уште има грчеви или не сите бебиња различно имаат некои подолго некои пократко за среќа мојата немаше многу мака
Бебе има 6 дена, од вчера има грчеви, почнав да давам капки BioGaia. Вечерва му дадов пред доење, поспа пола саат и еве го плаче не може никако да се смири.
Био гаја не помагаат толку земи Coli prev ili Sab Simpleks oд бугарија ги имав вторите порачано инаку био гаја после подој се даваат кога кенпочнат грчеви
Земи Еспумисан Л капки. Јас и ставав по 25 капки во млекото. И давај Бекутан чајче, на нас многу ни помага, кога ја боли стомачето и давам чајче и полесно си прди, исто и за грчевите помага. Сега сме 1+ и нема грчеви.
Здраво мајки. Кај првото дете грчевите ѓи препознав по тоа што се грчеше и плачеше секоја вечер во исто време по неколку часа. Е сега со ова бебе кое има 2 недели не е така па не знам дали се грчеви. Веќе два дена кога треба да се искака се мачи и многу силно напнува до дека да почне да кака,а столицата му е ретка и жолта. Дали станува збор за грчеви и дали би му помогнало во овој случај термофор на меше да ставам?