Mnogu se efikasni jas eve dvete deca sve so toa a pocnuva bebeto da ima grcevi mu davam kapki i odma posle go stavam u mikro toaa i na stomaceto mugo stavqm odma se smiruva
Здраво на сите. Доколку некоја од вас дава сируп nurse harvey ве молам за инфо што пишува на упатството.. Дали има рок откога ке се отвори за колку време треба да се искористи? Исто ме интересира дали некој користел од овие капки и како сте задоволни? Фала
Ве молам искуство со капките за грчеви на Бекутан.... Користевме еспумисан ама некако како да не ни помагаат
За бекутан незнам да ви кажам ама јас користев колипрев капки во комбинација со нурс харви сирупот и му помагаше на бебче многу, а имаше многууу грчеви, и чајче од анасон му давав... Со лесно
Колиеф се чека 15 мин за да се дадат за да почнат да делуваат а колипрев се даваат веднаш и делуваат веднаш, исто пред секој подој...нурс харви јас го давав кога ќе го фатеа бебче грчевите 5мл во шише со чајче така ги пиеше најлесно му помагаше полесно да се олесни... значи ако го фателе два пати во денот, два пати сум давала...ама само кога почнува да плаче го смируваше веднаш...вака ми кажа педијатар така и правев
Ne sum znaela deka se ceka 15min, jas mu davam odma pred sekoj podoj na lazica direktno ... a kakvo cajce piete, na bekutan?
Ај ваше мислење....дали се ова грчеви.... 8 недели сме...пие млекце и е мирна 1 саат, после тоа се до следен оброк е кенкава и плаче...многу мрда со раце, нозе...а не се витка... Ова само денес.
Може и да се гасови, мојот некогаш така прави па се нервира додека не се истртка или е гладен. А може и е и досадно, моето го шетам или по соби или идеме на шетање. Обично кога се грчеви, витка ноџиња нагоре и црвенее.
Кај нас некогаш ноќе се случува така слично. Кенка и мрда, прета, а не се витка.. не се грчеви зашто кога имаше цела се виткаше и плачеше.. А вака кога прави ќе ја земам ќе цица малку и се смирува .. Што е незнам сеуште, гасови можеби... кај нас само ноќе е така
Isto e I kaj nas nie sme pred vreme rodeni celo eve uste desetina dena dva meseci ke pravime gi vitka nozinjata ispusta krici Kenka celo vreme mnogu nemirno spie dali I se sobira eden saat mirno da spie ne znam sto I e I davam espumisan kapki I Waya probiotics
Zdravo,bebeto mi e 2 meseci i 2 dena ne e kakano...pie biogaia go masirav sve probav nikako da se iskaka,a ima gasovi...go dojam i eventualno ednas vo tekot na denot ako mu dadam aptamil zatoa sto mnogu cesto cica i nekad mislam ne mu e dovolno...imate li nekoj sovet sto da pravam kako da mu pomognam da se iskaka..pozz
Kako se koristat sab simplex kapkite ? Bebe e 40 dena i pocna da mi placi sekoj den od 18h do 20h Pred podoj se davaat ili koga ke pocnat grcevite?
Zosto ne si gi zemete infocol kapki, se stavaat vo usta, pred jadenje, pisuva pred sekoe jadenje, ama jas 1 do 2 mu davam, eve veke nema grcevi.. Od bg se 5 evra.