Zdravo, Dali e mozno na 3 meseci da ima maka so grcevi ili nesto drugo go maci? do sega nemase problem
Мајки, последниве неколку денови бебка 5+ има страшни многу гасови, лошо мирисаат, но најголем проблем е што навечер се буди од нив па дури и ќе заплаче како да ја боли додека не ги испушти сите. Спиењето и е нарушено од гасови, не може ни два часа да врзе, ќе се смири со цице, ама после саат пак истиот проблем.Претходно супер бевме со спиење да напоменам, само две будења за цице, сега на саат Мислам дека почна многу брзо и лакомо да цица, за неколку минути, некогаш дури се засркнува, ама не знам што тука можам да направам?! Дали да давам нешто за гасовите?! Некој совет, било што, без сон сме недела дена
Ako stw pocnati dohrana razmisli da ne e neso od toa,ako ste samo doenje moze i od tvojata hrana da smeta nesto. Stom e poveke denovi probaj isfrli mlecni proizvodi i mleko poso predtpostavuvam deka nemas neso drugo sto konzumiras sekoj dem
Почнати сме со дохрана, ама само три вкуса сме пробале, јаболче морјов круша, зар од тоа може вака?! Инаку млечно не конзумирам и онака, само млеко во кафе што до сега не правело проблем. Исхраната моја е буквално иста и рестриктивна од сам старт. пробиотикот прекинав постепено да го давам, сега да воведам пак?
Ne znma vidi si so pedijatarot za probiotik. Jas davav do 5mes ama nemase maka potoa, prdi da ama ne so bolki
Пробај со капки Гас Бимби. Моево е 2++ и од ко е родено има мака со гасови, капкиве ептен му помагаат.
@starfish на синко крушата му правеше страшни грчеви.Не му давав пробав пак крај 7 месеци кога имаше оак исто и ја баталив.После годинка дадов пак.
Женски ајде совет. Малата е 2 месеци. Грчеви нема нешто многу изразени ама затоа гасови многу. На доење е ама многу ретко ждригнува. Има ли некои капки или нешто за да и се намалат гасовите, многу се мачи?!
Гасови може да има ако јадеш пример грав, леќа, зелка, краставица, патлиџан, избегнувај еден период тоа да јадеш. Плус може да и правиш вежби едното ноџе до стомак па другото како точак да вози ќе се испрди полесно.
Ништо не јадам од ова. Со вежби си се испрдува ама греота ми е што ги има гасовите, многу се вцрвува и кенка
Majka aj za mala pomos malata ne mi e kakana denes i e 3 den ja boki stomaceto samo gasovi ima si prdi i mnogu i smrdi se muci da se iskaka ama nikako mala e sega na 30 2 meseci ke pravi neznam sto smeam da i dadam aj nekoja iskustvo neka mi kaze sto smeam da i dadam inace sme samo na cicanje bez dohrana na vestackomleko
Espumisan капки за неа, по 20-25 капки може два до три пати на ден. Ти можеш да направиш компот од суви сливи ( неколку суви сливи провриени во вода да омекнат), изеди ги и испиј го сокот, таака преку млекото ќе ѝ помогнеш да се олесни
Женски можно е од Еспумисан да не може бебе да се искака? Претходно какаше по 2-3 пати дневно, сега од саботата не е искакана.