Да можно е , дади и пробиотик. Ако ја доиш внеси ти повеќе течности , јогурт , овес , сливи , јаболки , сок од јаболки. Дак и малку чајче на неа..
Devojki espumisanot kapki se davat po 25 kapki a kolku pati vo denot i dali treba da se mesat so mlekce ili nema potreba pred obrog posle obrog kako da i gi davam
На нив си пишува, може пред а може и после секој оброк. Мене ова ми е многу, давав 2 пати дневно, ама му створија запек. Едит: дека дојам во лажичката прво шприцнував млеко, па после ги ставав нив. Ако е на ад пишува дека може во шишето да се стават.
Жени, Nurse Harvey's сирупот го има за грчеви шо е? Овој шо го има велат за грчеви е, а на него пишува дека е додаток за исхрана. А знам има специјален Nurse Harvey's Colex за грчеви
Здраво ма сите. Не знам дали прашањево е за тука, но сепак ќе прашам. На малиот има 1 месец пред два дена приметивме дека има препонска кила. Веќе утре имаме закажано преглед, но сакав да прашам дали некој има слично искуство. Се појавува па пак го снемува, најчесто при запек. Имало некои вежби кои помагале во ваква ситуација
И мене ме интересира ова, мојава е 4 дена и многу плаче. Осеќам цревцата и кркорат но нели викаат дека грчеви се појавуваат од втората недела
Пробиотик може одма, за капки не знам не и давав. Само да знаеш дека од пробиотикот може бетер, на ќерка ми и го прекинаа после 10 дена, многу и правеше грчеви.
Користев бекутан капки на почеѕокот супер какаше и имаше помалку грчеви, повторно се зголемија зедов еспумисан но не кака како што каккаше... и тврдо е. Да и ги сменувам или како? Препорачајте други капки, иначе давам 3×10 еспумисан
Смени еспумисанот, на ќерка ми после 2 дена давање запек и направија. Ги прекинав, одма си се врати во нормала
Мене ми рекоа после 8ми ден пробиотик а капки за грчеви после 2 недели. Др ми рече да не брзам со капките. А и денес на 2м контрола ми рекоа дека може да ги исфрлам, на мало бебе мојот др не препорачувал мн лекарства.
Колку се биогајата? Појас имам ама не ми е уште искористен, штознам.. И јас мислам дека од капките е, никогаш не и било вака. Дефинитивно уштр вечерва гледам што како, од утре сменувам. Фала мн
Исто и мојот, нема потреба од ништо ми рече сами ќе пројдат. Кога прашав за чајот бекутан рече никако. И стварно, кога направи 2 месеци и 1 недела ги снема одеднаш, дури не ми се веруваше.