Капнувам 4 капки во 20мл млеко во шише, го оставам 10-15 минути и му го давам директно од шише, а према упатство пишува да се дава со лажица, ама нас половина ни завршува на земја, па вака ми е попрактично. едит: се даваат по 4 капки пред секој подој, доколку има 7 подои вкупно, односно максимум 28 капки дневно. Јас ги давам само навечер и еднаш до два пати во текот на денот.
Мајки освен капки за грчеви и за коски што друго давате на бебушки?Моето е еден месец и сме на доење , дали треба да воведам чај ,вода?
Mami predlozete mi kapki za grcevi da ne se becutan i espumisan, i dali moze da mu gi davam od denes pravime 10 dena so junaceto moe. poranko mi e rodenko malce. Kazete mi tri dena ne mi e kakano i celo vreme ispusta gasovi. Mirnicko e sonce moe, koga si spie ni top ne go budi, ni muzika ni poglasen razgovor na 3-4 luge , epten sme taze
По 10 капки до 5 недели, од 5 недели по 15 капки. Помеѓу дозите треба да има 4-6h ,максимим дозволена доза е 4×10капки. Од 5 недели 6×15 капки.
Биогаја користам,, исто и кај мене нема редовна столица, и порано родена исто, не се секирај ќе си се покака, и ние си прткаме нонстоп
Почнав со саб симплекс, а дали смеам и плус да дадам зрнца ким како чајче? Или да не ги мешам двете работи? Малата е само на ад млеко.
Јас на пример млекото не го правев со водсатуку со чај од неколку зрна ким…така терав до 6 месеци…иако реално нас ништо скроз не ни помогна, само ни ги ублажуваа грчевите и тоа Колипрев и Нурс Харви сирупчето…ама пак за жал имавме грчеви до 4 и пол месеци
Само колипрев редовно давај...пробиотик можеш ако дакаш исто да даваш плус. Инаку пробиотиците се за флората, а не за грчеви...
Мајки да прашам дали има штета ако се дава еспумисан подолго време по цицањето (околу 1 саат отприлика)? Пишува пред или после оброк но почна многу да се грчи и со лажиче и дадов, одма се смири,само страв ми е да не правам грешка така.
Мајки, едно прашање - како го давате Nurse Harvey's сирупот? Пробав со шприц, со шишенце и со лажичка ама бебе се закашлува од неколку капки како и да пробам, ептен ми е стресно да не напраам беља, последниов пат од памет ме извади. Педијатарот ми рече пробај наместо 2x5ml, давај 3x3ml ама пак истото се случува. Иначе бебе е месец ипол.
@unearthlysarah јас му давав со шприцовите што ги има по шурупите за температура.Јас му давав еднаш до 2пати дневно по 3мл.По малку скроз ке го голтне па пак и така.И мојот се закашлувал и давел.Од страна шприцот да му се слева да не му иди дирекно.
Mamicki malata ima 5 meseci i davam probiotik nasabajle. Od koga napolni 5 meseci pocna navecer mnogu da place ne zaspiva grcevi ima i gasovi.Do 3tiot mesec imase grcevi. Do pred da napolni 5 meseci nemase grcevi i si zaspivase. Mozno li e pak da se povtorat grcevite?