За 1 недела полниме 7м уште и кркорат цревата и има гасови и пробиотик и сируп за грчеви се сум давала ништо ефект освен од нурсе хервис сирупот знаеше да се смири. Пред неколку дена престанав да и давам и пробиотик и сируп и да ти кажам многу полесно ги вади гасовите, не е толку нервозна како што беше.
Becutan cajce od anason mozes da nu davas od 1 nedela pa nagore i za grcevi pomaga zaedno so kapki sto si koristis.
Nikade ne gledam da pisuva nad 2 meseci. Od apteka mi kazaa deka mozam da go koristam. 3 nedeli imame
Polovina kesicka 2.5 grama vo vodicka ili mlekce se rastvara i se pie dvapati vo denot, denes ni e vtor den kako pieme i nema grcevi. Vo kombinacija so espumisan mu davam ama ke mu smenam biogaja ili koliev ke mu zemam
Da, tolku mu davam. Go dojam kolku sto saka da cica, nemam mnogu mleko, plus dohrana tri pati na den hipp combiotic, i sabajle i navecer cajce. Kolku pie tolku, ne go teram so sila. Bese porano rodeno i slabo mi napreduvase. Sega si e super, odlicno pominavme pri poslednata poseta na pedijatar i ke si prodolzime po preporakite sto ni gi imaat dadeno.Ne pravam nisto na svoja raka sekako. Bebe na 3-4 nedeli vozrast pri sekoe primanje na mleko vnesuva okolu 120 ml mleko. Zasto bi bilo problem za cajce za grcevi sto mu pomaga. Kolku sto mi e kazano tolku mu davam Judging people everywhere
I uste po prosto kazano, i so sila da mu davas na bebe ako ne mu se jade ne jade. Ili i da se prejade ke povrati toa sto mu e visok. Moevo koga e najadeno se trga, ne cica so sila. Kolku mu se cica ke si cica.
I sega pak se javiv kaj pedijatarot, cisto da mi potvrdi. Slobodno prasajte i vie vas pedijatar pa spodelete mislenje
I uste edna informacija, vo majcinoto mleko na 100 grama ima 7grama jagleni hidrati, a vo cajot sto me iskritikuvavte i stavivte na tapet ima 4,7 grama jagleni hidrati na 100 grama I se klucni za ishrana i razvivanje na bebeto.
Сигурни сте дека бебе од 3-4 недели треба да пие 120ml млеко? Дека мене педијатаров за моево што е месец ипол ми рече по 80 да му давам па си викам да не праам нешто погрешно...
Кога сме кај чајот дали после 2 месеци некоја мама дава од другиот што е со сладок анасон и цвет од камилица исто од бекутан? Досега и давав само од анасон, па во аптека ми предложија од овај сега незнам што да правам
Реков јас СЗО вика не за вода и чај, ама добив совет давај чај за грчеви.Среќа моево 9+ па немам потреба да давам "чај за грчеви". Изгледа педијатрите ги советуваат за чајов.
Ke vr izvestam ne se sekirajte, sigurno nema da zavrsi vo bolnica glejte si vi vasite bebinja mene olabavete me. Tugo gajle ne berete