Можеш и од интернет да порачаш. https://drbrowns.mk/c/13/shishinja Еве линк. А имаат и страна на фејсбук drBrowns Macedonia, можеш и од страната на Фб да порачаш.
Здраво женски да прашам дали colief капкитр мора послем секој подој или не и дали е во ред директно да и ги давам? Имаме месец и пол
Мене педијатарот ми рече преку еден подој да ги давам, да капнам 4 капки во измолзено млеко или во ад, да поминат 5 минути и потоа да го испие. Ако прочиташ и на упатството пишува зошто треба да се раствораат во млеко (подобар е ефектот на капките заради реакција со ензимите во млекото).
Јас слушав предавање од државна болница некој доктор беше и рече дека храната што мајката ја јаде нема врска со грчевите. Грчевите биле од цревцата на бебето и мајките можеле што сакаат да јадат. Чисто како инфо. (предавањето беше за доење, па ова е мислење од стручно лице...)
Здраво. Нас од раѓање ни дсдпа диастоп капки 1х9 на ден Сега сме 40 денаови..до кога да ги пие дсли некоја има искуство.. Грчеви има како кога
Јас јадев се што си јадам нормално, чоколадо, кафе, грашок, брокула и сл и ќерка ми немаше нешто грчеви многу. 2 пати имаше јаки со плачење, а другите денови додека наполни 2 месеци, онака ништо посебно, со потпрднување само проаѓаше. Не сум давала ни капки за грчеви, освен 2 пати Еспумисан што и дадов и толку.
Мајки дали некоја од вас што го дава сирупчето Нурс бебето и имала појаки грчеви? Плус и променивме млеко, овие грчеви се неподносливи...
Од сирупот да има појаки? Нас многуни помогна,во комбинација со Колипрев…имавме грчеви до 4 и пол месеци…ако не беа капките и сирупот нзн што ќе правевме..Досега не сум слушнала дека сирупот може да предизвика повеќе грчеви ама неможам да тврдам ни дека не предизвикува
На моето му помагаше, но ако си приметила дека му смета повеќе, пробај со друга опција, еспумисан или слично
Ќе пробам и утре па ќе видиме како ќе биде, секако и петок на педијатар ќе ја носам. А познаничка уз муабет ми кажа дека додека се привикне на сирупот ден два ќе има појаки грчеви.
Може да предизвика грчеви ако бебето не поднесува некоја од билките во составот...а има и одредена количина сода мислам, затоа е малку пенлив. Инаку сирупот последниве години нема врска со тој што беше порано...