Мислам пишува на упатството, прво треба да се сврти обратно капачето за да истече прашокот и да се промеша. После се отвара. Нас многу ни помогна сирупот, само од него се смируваше
Додека сме кај сирупот, по завршување правите пауза? При крај сме ние па не знам дали да земам одма нов или да паузираме некој ден
Јас само едно шишенце потрошив, после немаше грчеви. Дали смее одма не сум сигурна, најубаво педијатар да си прашаш, или ако има некоја мама што давала повеќе па да ти одговори
Јас користев Колипрев и презадоволна сум. Првото кога го родив ми ги донесоа од Србија, ама беше со ужасни грчеви и требаа неколку дена да се смират. Сга за второво кенкало уште одма во Ремедика и таму почнале да му ги даваат. Кога дојдовме дома веќе беше ок, само си продолжив да ги давам. Малку трпение
Фала мамичка, еве ги користиме секој ден по 4 капки од хранење и подобро е, дај Боже да помагаат гревчиња се кога се грчат сиротите
Супер се! Само давај си редовно, ќе се стабилизираат и после само одржавање. Тоа е природен процес, нема што да се прави
Фала мами на поддршка, кај нас само што почнаа топрва сме 17 дена само, дај Боже да се смират и да ги одржаваме колку толку во некоја нормала да не вришти толку сирото
Јас ги имам земено од аптеката во Ремедика, мислам дека ги имам и во аптеката во Капитол. Последно ги нарачав од киви страната. https://kiwi.mk/product/coliprev-rastvor-15-ml/ А за дозирањето педијатар ми кажа и до 7 пати на ден по 4 капки
Мајки почнав со сирупчето Nurse но многу количински е и малата се засркнува дека е многу благ па од вчера сменивме на Colief, после секој подој по 4 капки, 7 пати на ден, е сега се мислам дали да купам термофорче, таа само ноќе има мака и тоа не плаче туку кенка во сон ама цела ноќ на секој 5 мин се стега, се грчи целата и кенка. Дали термофорчето држи топло подолго време да не испадне додека го стоплам да и помоне па кога ќе излади пак да ја фатат грчевите??
Термофорчето држи до кај саат, ама доволно е да ја загрее и да заспие со него, се топли во вода и пак се употребува, нас ни врши колку толку работа
Од Еурофарм некој 400-500 денари е, малечко е, полно со гел и не тежи на стомачето, еден вид е го имаат во аптека побарај го да го видиш, може до 100 пати да се преупотреби
Нема на што, само гледај да не ти е на боди ставено, гледај тетра обавезнода ставиш пошо може изгореница да му направи на кожичето
Женски, Јас морам да споделам со вас искуство, може ќе помогнам на некој Мајкина почна со грчеви по доаѓање од болница, почнавме со Колипрев. Препорака од педијатар од ремедика вода и чај не. Ок, прифатив. Попладнињата почнаа да стануваат неподносливи. Како вампир да родив...со стемнување се повампируваше. Ајде почнав и nurse Harvey's. Го завршивме. Во меѓувреме какањето почна на биде на недела дена. Дури и пристапивме кон ставање на чепче. Матичниот педијатар ( Цекиќ) не посоветува да дадеме и водичка и Чајче но јас тврдоглава не давав. Пред некој ден толку бев очајна што отидов и купив чај од Анасон Бекутан и луѓе ......бебе се препороди. Три дена го користам, вчера и денеска си какаше, спие мирно и си врзува подолго сонче. Попладне кога ќе ја фатат грчевите и давам и се смирува за 20 , минути. Знам дека има шеќери ама благодетите се поголеми моментално Можеби е индивидуално ама нас ни брка работа.
И бабиве се чудат како да бе му дафеш водичка и чајче на бебе, посебно во Ремедика што не даваат, а тивика аконејќе да цица дај му со шприц чај од бекутан? Е тоа неможам да го сфатам, какоза тоа може чај да се дава а за грчеви не