Доколку ти спие повќе во текот на денот наспано е а не сака да спие навечер и плус ако има грчеви и тоа.Пробај со капењ навечер пред спиење а преку денот нека биде колку што може поразбудено,пејму песнички ,зборувај му ...Јас кога ми се буди околу 2 часот за цицање го земам до мене да спие и така си ја преспива и цела ноќ околу 6 саати одприлика
Го бањаме пред спиење, после тоа на 3 саати се буди, а сега почна на 2. Ноќе веќе нема грчеви само преку ден и не ми спие многу како порано преку ден, го будат грчевите. Сега ноќе се буди на 2 часа, цица и заспива. Последниве денови цица помалку ама бара почесто, тоа сака да си лежи на града откако ќе се нацица ама млекото што му течи не го сака и вришти, ова ни е најново. Цело време менува нешто, ќе си најдеме ред пополека. Сега мислам и дека му е топло па затоа не спие толку. @maja.mitrova Ние користиме Саб симплекс, не се лоши, ноќе нема грчеви сега ама преку ден го фаќаат краткотрајни се и не силни.
Кога барав капки против грчеви, во повеќето аптеки ми кажаа дека сите капки се исти и кај некој делуваат едни, кај некој други. После некое мое истражување заклучив (не знам колку е точно) дека Еспумисан и Саб симплекс и сл. се со ист, сличен состав и делувале на грчевите предизвикани од гасовите, воздухот кој малите ќе го голтнат. За разлика од нив, Колиеф делува на грчеви предизвикани од недоволно сварување на млекото т.е. помага во неговото сварување и да не се создаде млечна киселина т.е. грчеви. Значи сите не се исти. Но никој не би можел да каже од што се предизвикани грчевите. Ако има некоја постручна нека каже дали ова е точно.
Nurse harvey's капки, и толку од грчевите. Ако веќе мора да се земе нешто против грчеви, не си арчете пари со тестирање друго. Формулава постои долги години, досега се покажала најефективна.
Мајки што да пијам јас да му олеснам со грчевите пошто имаше синоќа грчеви ,а немавме ништо веќе еден месец и еве сега пак. Иначе сме 3 + месеци а,не сакам да му давам капки освен ако му се зачестат( давав еспумисан)
Pij bilo kakov caj za doilki, vikat deka pomaga iako kaj mene nema nikakov rezultat. A kazi mi zadovolna si od espumisanot?
Мaмички искуствo некoе сo кoлaктaзa кaпките зa грчеви?Oд кoјa неделa почнавте дa дaвaте капки и кoгa се нaј јaки грчевите?
Mami kupivme kapki za grcevi vo zegin ni gi preporacaa uzas luge od kako ke se napie ima strasni grcevi mn gasovi i koga kaka , kaka kako pena denes bevme na lekar ni kazaa deka e.od ovie kapki. Glavni uvoznici se tie od zegin i ni gi otepaa od falenje katastrofi. Coliprev se vikaat
patronaznata ni rece tie da gi zemime ama ovie vo zegin gi nemaa pa demek ovie bile podobri samo poloso ispadna
На мене овие капки ми ги препорача другарка на сестра ми. Ги платив 295 деанри. Сега можно е да се поскапени. Му ги давав сабајле и навечер по 12 капки. Му ги смируваа грчевите, а и не беа толку чести.
I jas gi zedov kapkite da probame so niv vo apteka mi rekoa deka treba da davam 25 kapki posle sekoe doenje taka da gi davam ili citam ti vo cel den 24 kapki davas po preporaka na lekar ili
Не се консултирав со лекар. Така ми препорача другарката на сестра ми. На неа така и кажал лекар. Син ми пиеше адаптирано млеко.
И јас ги давав еспумисанот ама искрено мн ми се виде да ги давам после секој подој па давав 10 капки кај 5,6 и после кај 10 саат уште 10 или 15 во зависност од тоа колку имаше грчеви ама за среќа со полни 2 месеци ни завршија така да не видовме многу мака .Инаку сме на доење само.Со среќа се надевам дека ќе помините лесно како нас