Па не баш пред секое јадење, синко цица почесто, ама гледам 4 до 5 пати на ден да му дадам, со дозерка директно во уста.
Дали тие чаевите за грчеви што се, ако ги пијам јас ќе има ефект кај бебе бидејќи сме само на доење, а не сакам вака чај да му давам? И дали има некоја разлика со оние чаевите за лактација, оти и двата се со анасон и ким, а јас имам многу млеко и го прекинав чајот за лактација, да не си направам проблем.
Лактациските консултанти викаат дека исхраната на мајката нема влијание на грчевите. Така било по нивните книги. Од друга страна педијатарот ми вика да пазам. Значи дали има влијание не се знае. Пробај само ким земи свари си неколку зрна и тоа испиј го, место тој со анасон. Јас грицки и кифли со ким се дупнав од јадење
Тие што користите бекутан капки, дали ги давате само кога има грчеви или превентивно секој ден наутро и навечер?
Јас не бев задоволна од Бекутанот, уште поише вриштеше бебе и башка е вештачки. После 1 месец можеш Нурсе Харви да даваш нас тоа ни беше спас
Друго даваш нешто за грчеви ко колиев колипрев? Овие ќе му помогнат за полесно варење. Ако не бива воведи бекутан.
Не давам ништо друго. Пред некој ден имаше ама не беа многу јаки, па земав бекутан капки чисто да имам нешто дома, оти како што читав и дојдов до заклучок дека кај секое дете различни делуваат. Таа вечер и дадов, ставив термофорче, ја масирав и се опушти се смири и си ја преска цела ноќ. Затоа ме интересира дали треба да и давам секој ден и кога нема чисто превентивно, или само по потреба.
Супер сте ако не и се многу јаки ич не и ни давај. Бекутанот па превентивно јас не би го дала, ептен ако плаче не се смирува. Али ако почнат повеќе пробај со ензимскиве прво јас колипрев и колиеф ги имав користено.
Јас капки давав само по потреба, иако немаше многу голема потреба. Саб симплекс користев ама ни пола шишенце не употребив. Мислам дека нема потреба превентивно да ги даваш.
На син ми му давав Nurse Harvey редовно. Пробав да му давам по потреба и многу се мачеше, вака подобро му беше ако му давав редовно. Секое дете е различно, ќе си процениш сама.
Нас ни ги кажа педијатарот колиеф при секој подој или најважно околу 3,6 и 9 за да спие навечер денес ги почнавме па ќе видиме како ќе биде има грчеви пошто сме на комбинирано и ваљда додека се навикнат цревцата.
И јас денес ја носев на педијатар прв пат, докторката кажа по потреба да и давам капки. Вчера имаше исто некои грчеви ама масажа и термофорче завршија работа
Мајки, бебе три-четири дена во исто време од 17 после пладне до 21 се витка, се грчи, плаче, се познава дека има проблем. Спасот му е града, ама буквално цело време на града е. Зедов колиеф денес. Само си мислам да не му се многу 28? И дали стрикно се ставаат во 15мл млеко? Бебе за некој ден 3 недели