Ова Колиеф нема шанса пред секое доење да дадам. Уствари 4-5 пати рече докторката , ама заборавам па и дека треба растворени во млеко. Три пати барем успевам.
Јас го зедов Nurse Harveys сирупчето, имав пишано погоре, ама ништо. Давав 2 дена, бебе помодруваше од пиштење од грчевите и се вративме на Бекутан капките, одма ја смирува. Не знам дали беше рано уште да се види ефект, ама прежално беше да ја гледам да се мачи.
Во лажиче капни млеко и бар 5 10 мин остај го, некако залажи ја беба. А колипрев не најде? Во помали аптеки има, зегин не го ни знаат. Анни фарм Капитол и во Ново Лисиче Амброзија мислам го имам земано ако ти се во близина.
Леле спас ни беа нас...до 4 месеци ги користевме...и така давав некогаш во лажиче, немора со млеко пошто и така нас ни делуваше...ние бевме со интензивни грчеви до 4 и пол месеци
Не знам колку би ти помогнало ама јас давав колиеф само преку ноќ. Кога ќе закенка одма мешав во лажичка со млеко и додека сменам пелена додека го земам за цицање поминале пет минути. Мене педијатарот ми даде колиеф плус инфакол плус пробиотик. Така да преку ден му давав инфакол ама поретко ептен ако многу плаче.
И мене така за Колипревот ми викаа, ама ние немаме регулар подои, туку на секои 20 мин си бара, некогаш 40 мин, некогаш саат, па решив да давам на 3 саати како кога би ја хранела со АД
Ким чајче давате? По колку мл и колку зрна ким Јас пијам ама нема ефект. Да пробам на нејзе да и дадам
Здраво, колипрев капки се даваат за грчеви ? Малата има 4 и пол месеци сеуште има грчеви, чести столици, болки во стомачето па сакав да пробам читав дека од колипрев има доста задоволни мајки, но и дека тоа е ензим и се користат при интолеранција на лактоза? Бидејќи не е испитано дали има интолеранција на лактоза но педијатарот сумња дека до тоа е. Не ми кажа ништо што да и давам на малата само рече јас да пробам да избегнувам млеко и млечни производи. Сакам да и помогнам на малата многу се мачи па дали на своја рака да и дадам такви капки? Досега не сме користеле ништо..
Јас во Колипрев се колнам последните 2 недели, слободно можеш да и дадеш зависно возраста, на пакувањето си пишува одзади како се дозира, во лажичка или млекце. Природно е така да нема никаква штета.
Кога давам капки повеќе се грчи. Исто беше и со синко. Кога ги прекинав, му се смири. Баш ќе следам деновиве. Инаку колиеф ни рече 4-5 пати пред доење 4капки во млекце.