Ај баш кажи чајчето како ќе делува, се мислев и јас дали да давам... почна да ми кака нерегуларно, по цел ден не е какана и се мачи, а немам сменето ништо во исхрана, се мислев чајчето дали ќе помогне.
Здраво нарачав плантакс чајче за малиот да ми донесат, но како да го комбинирам .. дали е паметно кога ќе му се појават грчевите да го дадам млако да му стопли меше или? Што предлагате..?
Еве цело попладне е мирна, си спие убаво. Сабајле кога дадов , беше жално да ја гледаш Ама ќе видам и утре да не е случајност. Кај синко знам така беше , штом прекинав еспумисан се смири и останавме на биогаја. А кое чајче го даваш? Сакам и јас да пробам, дунде е 2 недели старо. Јас пијам и чајче од ким, пробај и така, патронажната ми го кажа.
Не сум дала, а гледам како опција се само тоа на Бекутан и на Хип едно од анасон, а јас веќе пијам од анасон + тој за лактација има ким...ќе почекам уште некој ден па ќе пробам. И ние со Еспумисанот имавме проблем, не го давам веќе... наредна недела сме на контрола, ќе ја прашам докторката кои други чајчиња ги има, а гледав нешто и на iherb, ама додека стигне ќе пораснат.
И на мене исто ми препорачаа за саб симплекс, но педијатарката ми кажа при крај на првиот месец се почнува со нив. До тогаш, колиеф по 4 капки во шишенце млеко, 10 мин пред да го испие..
Јас измолзувам неколку капки млеко и 4 колиеф капки пред доење… Ми рече докторката во лажиче , ваљда е доволна таа количина сепак има разлика од шише млеко…. Ова чајче, го давала некоја? Филтер вреќички е. Пишува за деца под 4 год. да се консултира доктор. Во аптека овој му го препорачале на маж ми , без шеќери бил. И како го давате после доење да речеме 1 час? И колку мл да и дадам?
Јас користам инстант чај од анасон, ваков не сум користела. Правев по 50 мл и после секој оброк давав по неколку голтки.
Бевме на контрола ни забрани чаеви особено не Бекутан рече. После 1-от месец ќе видиме Ни даде и инфакалм плус
Јас почнав на мојата да и давам Колипрев, овие неколку дена има баш грчеви, па ги почнавме од вчера, се надевам ќе бидат ефикасни. Претходно дадов еден ден на Бекутан капки и наредниот ден почна да прди и да се мачи, а претходно не беше така. Дали е до капките или од тогаш и почнаа интензивно грчевите, не знам. Ама и на првото му давав цело време Еспумисан (кои исто е симетикон, како и бекутанот) и детето имаше страшни грчеви, откако му ги прекинав му попрестанаа, ама касно се освестив. Има некоја што дои и дава Колипрев, како ги дава? Јас на 3 саати, пишува пред секој оброк, ама она не цица под саат него како ќе и текне, па знае и на пола саат да побара.
Те читам и некако во иста ситуација како да сум. Прескокнав еднаш бекутанот, беба се изнаспа цела ноќ. Сега пак и дадов па да видам што ќе испадне, за да знам дали скроз да ги прекинам. Ама може до некаде и до детето да е, еден ден повеќе плаче друг помалку....
Како ги дозирате Еспумисан? Читам на упатсвото некако многу ми доаѓа. До сега давав Колиеф 4 капки пред секое јадење.
Здраво Да ги прашам искусните мајки,по препорака на педијатрот почнав со колиев капки ама мислам дека е полошо,повеќе се стега навечер,не спие до сабајле до 8,сега незнам дали треба да помине некое време за да делува или?ние ги користиме веке два теи дена
И кај мене истиот случај три дена користам и полошо е,незнам дали ке се подобри или да престанам,кај вас дали има подобрување?