Мајки сум заборавила, ме прашува една другарка, чај Бекутан на 50 мл одеше една мала лажичка или грешам?
Мајки од кои капки сте повеќе задоволни биогаја или еспумисан ? Денес ги зедов биогаја педијатар ми вели смени ги за еспумисан ..ваши искуства?
Скроз различен состав и намена, биогаја е пробиотик, еспумисан капки за грчеви. Пробиотик се дава и може капки во комбинација.
Ми препорача само еспумисан по потреба и да го тргнам пробиотикот …не знам дали е правилно а и два дена има бебе дијареа
Мене Нормиа ми ги пофалија, следни ми се на ред за проба. До сега сум пробала Еспумисан, Колиеф и Колипрев.
Здраво мајки,колиев какпките како ги давате? По 4 капки во млекцето (на АД сме) и одма да пие или треба да отстојат малку?
Decki zdravo sakam da prasam dali moze 2 vrsti kapki i sirup za grčevi za davam еспумисан I hurse Harvey's ova ee sirup za grčevi dali mozam da kombiniram vo tekot na denot
Devojki imam bebuska 17 dena e od pred 3 dena imat zapek i mnoguu grcevi … deneska doktorkata mi rece osven aptamil 2 pati da mu davam i novolac IT deka ke mu pomognit za zapekot a za grcevi mi dade seko den da mu da bio gaja kapki i espumisan po potreba… mislite ke mu pomognit? Lele ne bi sakala iste edna vecer ko taa nokeska lele pukna placejki taa placi jas placi
Мене матичниот ме советуваше за еспумисанот редовно да го давам. 3 пати шо 25 капки додека не се смири, после да намалам на 20 се додека има потреба. Потоа полека да намалувам на 2 пати во ден па еднаш во ден, да не ги прекинуваме нагло. Кај нас беше спас еспумисанот. За мерката не знам јас користам нан комфортис од прв ден и сме без проблем.
@Secret.women од кога почна да и даваш еспумисан капки? Мојава е 10 дена, ама гледам дека се мачи со грчеви. Утре сум на контрола секако ќе прашам, ама искуствата не се на одмет
Пак јас Чајот за доилки што е против грчеви кај бебињата, освен во билна аптека го има ли на друго место да се купи?