И моето почна со грчеви. Се мислам дали да му дадам чајче од бекутан или рано е? Имаме 16 дена. Сите викаат само млеко и ништо друго, ама жал ми е да го гледам такво. Некоја која го користи да пиш дали помага и како го спрема.
@Irreplaceable Ne bi dala cajce od bekutan, poradi golemata kolicina na seker sto ja sodrzit, probaj so nekolku zrnca kim vo 100 ml voda. Stavaj toplo na meseto, masiraj go bebe da ispustit gasovi I ke bidit dobro.. Grcevi morat da imat, probaj na ovie nacini da gi ublazis.. Na doenje ste ili so ad?
ДЕВОЈКИ ИМА ЛИ НЕКОЈ ИСКУСТВО СО ИНФАКАЛМ КАПКИТЕ, КАКО ГИ УПОТРЕБУВАТЕ, ВНАТРЕ ИМА УПАТСТВО ШТО ВООПШТО НЕ МИ Е ЈАСНО, ИМА НЕКОЈ ПРАШОК И ТЕЧНОСТ ВО ШИШЕНЧЕ АМА НЕ ПИШУВА ДАЛИ ЕДНО СО ДРУГО СЕ РАСТВАРА ИЛИ КАКО.... БЛАГОДАРАМ
Ова го најдов на интернет да не го преведувм, ако не ти е јасно слободно прашај: Use: Mix the powder in sachet with the liquid in the bottle and shake well. After reconstitution, the bottle is kept in the refrigerator for 14 days. Dosage: 20 drops preferably after meals, 1-2 times daily. Before each use, shake the bottle well.
некоја да има искуство со рекал бимбо капки? на мм му ги препорачале во зегин, досега користевме еспумисан но веќе не помагаат...
Мој совет како напатена мајка со дете со грчеви. НЕ ГИ ТРУЈТЕ ДЕЦАТА СО КАПКИ И ХЕМИИ. Пробавме се! Од еспумисан, саб симплекс , нурс харви, инфа калм... Ништо не помага. Се смирија сами после 2 месеци интензивно континуирано рикање секој ден во исто време. Само трпение, чајче и цице давајте..
Mamicki bebus e 10 dena i pocnaa grcevite.. kako sto citam na poveke mesta, za grcevi go preporacuvaat bekutan cajceto..kakvo iskustvo imate i kolku e efikasno?
Neznam kako da gi krsram, dali se grcevi bidejki toj ima veke 4 polni. Mnogu prdi I pred da prdne place. Denes se zalisa od placenje, jeste nema izlezeno 7dena po wc ama normalno e toa za nego I bez nisto si izleguva na 10den ili 12 den ama obilno. Ama nikogas nema placeno. Ova denes e macenje, neznam kako dq mu pomognam
Колку пари е бекутан чајчето? моево бебенце е месец,му давам капки колиеф и му ставам термофорче не гледам некоја разлика шо знам жално е да ги гледаш како се витка плаче а неможиш да помогниш,срце ми се кине.
Околу стотче е цело паковање, 10 кесички внатре. Но не очекувај чуда, тоа е сепак само чај. Најди положба во која е најсмирено, меше на меше, кожа на кожа... мачно е ама ќе помине.
Не сум воопшто компетентна да одговарам во оваа тема, меѓутоа од блиско искуство (сестра ми), со најдобри препораки можам да ви ги препорачам Nurse Harvey's капките. Бебе само од нив му се смирија грчевите, пред тоа пробаа со секакви други, меѓутоа без ефект, дури ни беше жал да го гледаме едномесечно бебе како се виткаше од стомачето.